mainos_1008

Kalusteet ja varusteet
Sisustussuunnittelu

Esteetön Suomi on kaikille yhdenvertainen

artikkelikuva: Esteetön Suomi on kaikille yhdenvertainen

Rakennetun ympäristön esteettömyys ja palvelujen saavutettavuus vaikuttavat oleellisesti siihen, kuinka sujuvasti pystymme liikkumaan ja toimimaan jokapäiväisessä arjessamme. Ympäristö, jossa elämme ohjaa päätöksentekoamme ja joko kannustaa meitä liikkumaan ja toimimaan tai sitten pitää meidät paikoillamme ja estää aktiivisen osallistumisen. Ei ole siis yhdentekevää minkälaisia ympäristöjä suunnitellaan ja toteutetaan, sillä ne luovat pohjan yhdenvertaisen osallisuuden toteutumiselle ja toimivat päivittäisen hyvinvointimme perustana.

Ihmisten moninaiset tarpeet tulee huomioida kaikessa suunnittelussa. Kun rakennetun ympäristön laatu määritellään heikoimpien käyttäjien tarpeiden mukaan, varmistetaan soveltuminen kaikille käyttäjille. Voidaankin siis ajatella, että esteettömissä ympäristöissä meillä on vähemmän liikkumis- ja toimimisesteisiä henkilöitä, on vain henkilöitä, jotka liikkuvat ja toimivat eri tavoin.

Esteettömyyden ja saavutettavuuden toteutuminen on monen tekijän summa, joka vaatii erilaisten tarpeiden ymmärtämistä sekä tahtoa tehdä asiat paremmin kaikkien kannalta. Onneksi tätä tahtoa sekä esimerkkejä hyvistä, kaikille soveltuvista toteutuksista löytyy myös meiltä Suomesta!

Teksti on lyhennelmä Invalidiliiton Esteettömyyskeskus ESKEn vastaava esteettömyysasiantuntija Johanna Hätösen kirjoituksesta Apuvälinemessujen blogissa. (apuvaline.info/blogi)

Invalidiliiton ja Rakennustietosäätiön Esteetön Suomi -palkinto jaetaan Apuvälinemessuilla 7.11.2019 Tampereella. Apuvälinemessuilla pääset tutustumaan erilaisiin liikkumisen ja kommunikoinnin apuvälineisiin, esteettömyyteen ja saavutettavuuteen. Tervetuloa tutustumaan, tehdään yhdessä esteetön ja yhdenvertainen Suomi!

Apuvälinemessut 7.–9.11.2019 Tampereen Messu- ja Urheilukeskus www.apuvaline.info

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prointerior 2/2024

prointerior-lehti
mainos_985

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »