mainos_1077

Sisäpinnat ja tilaosat (maalit, tasoitteet ja päällysteet)

Hallittu betonin päällystäminen

artikkelikuva: Hallittu betonin päällystäminen

Betoniin sitoutunut vesi ja siitä siirtyvä kosteus muihin rakenteen osiin aiheuttaa pahimmillaan pintarakenteiden vaurioitumista ja sisäilmaongelmia.

Muovimatot ovat aiheuttaneet ongelmia myös tapauksissa, joissa alustan kosteus on ollut raja-arvojen mukainen. Betonialustan kosteuden lisäksi onkin otettava huomioon myös betonin alkalisuus. Rakennusteollisuus RT suosittelee, että muovipäällystettä ei tule asentaa suoraan betonin päälle vaan asennuksessa käytetään aina vähintään viiden millimetrin paksuista matala-alkalista tasoitekerrosta (max pH 11,5). Matala-alkalisten tasoitteiden on todettu vähentävän muovimatolla päällystetyn betonilattian emissioita, todetaan Betonikeskus ry:n julkaisussa Betonirakenteiden kosteudenhallinta ja päällystäminen (2007).

Matala-alkaliset lattiatasoitteet

ARDEX´n lattiatasoitevalikoimasta löytyvät matala-alkaliset tasoitteet erilaisiin kohteisiin ja aikatauluihin. Esimerkiksi ARDEX K 40 -lattiatasoite mahdollistaa päällystämisen jo kuuden tunnin kuluttua ohjeistetussa viiden millimetrin kerrospaksuudessa.

ARDEX-lattiatasoitteilla on ainutlaatuinen ARDURAPID-ominaisuus, joka tarkoittaa nopeaa kovettumista ja täydellistä veden sitoutumista. Ominaisuuden ansiosta rakenteeseen ei joudu ylimääräistä kuivumista vaativaa kosteutta.

Ratkaisuna myös alkalisuoja

ARDEX´n jatkuvan tutkimustyön tuloksena syntyneet järjestelmäratkaisut varmistavat hallitun betonin päällystämisen. Kun halutaan estää kosteuden ja tätä kautta myös alustan korkean pH:n tasaantumista pintarakennejärjestelmään, asennetaan ennen tasoitustyötä betonin pintaan alkalisuoja, esimerkiksi ARDEX P 40 MS. Yhdistettynä betonirakenteiden päällystämisen ohjeet alkalisuojan kanssa parannetaan pintarakennejärjestelmän vikasietokykyä.

ARDEX´n tekninen neuvonta auttaa tuotevalinnoissa kohdekohtaisesti alkalisuojan ja tasoitteen valinnan osalta.

Lisätietoja: www.ardex.fi

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prointerior 2/2024

prointerior-lehti
mainos_1088

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »