mainos_1077

Sisäpinnat ja tilaosat (lattiat ja päällysteet, pintasuojaus)

Pinnoitettavat lattiatasoitteet

artikkelikuva: Pinnoitettavat lattiatasoitteet

Tartuntavetolujuus on tasoitteen tärkein ominaisuus, kun sitä lähdetään pinnoittamaan. Pinnoitteen lujuudenkehityksen aikana muodostuu suuria vaakasuuntaisia vetojännityksiä, jotka kohdistuvat alustaan. Mikäli tasoitteen tartuntavetolujuus ei ole riittävä, pinnoite repii itsensä irti alustasta kovettumisen aikana. Pinnoitteella tarkoitetaan tässä yhteydessä epoksi-, polyuretaani- tai akryylihiertopinnoitteiden asentamista.

Pinnoitteet on suunniteltu asennettavaksi suoraan betonin päälle. Aina betonivalut eivät kuitenkaan onnistu ja alusta vaatii tasoitusta. ARDEX´n lattiatasoitevalikoimasta löytyy sopiva tasoite kaikkien pinnoitteiden alle. Vetolujuustutkimuksia on tehty yhteistyössä eri pinnoitevalmistajien kanssa.

Tasoitteen valintaan vaikuttaa käyttörasitus. Betonilattiat BY45 julkaisussa on eritelty eri rasituksien tiloja. Kovimmat lujuusvaatimukset tasoitteelle asettavat teollisuuden tilat. Tällöin puhutaan suurten rasitusten tiloista, joiden vetolujuusvaatimus on suurempi kuin 2,0 N/mm².

ARDEX-lattiatasoitteiden ainutlaatuinen ARDURAPID-ominaisuus tarkoittaa nopeaa kovettumista ja täydellistä veden sitoutumista sementtipohjaiseen tuotteeseen. Oikealla tasoitevalinnalla voidaan vaikuttaa rakenteen toimivuuteen sekä estää pinnoitevaurioiden syntyminen. Valitsemalla ARDURAPID-tasoitteen, se ei luovuta vettä rakenteeseen, vaan vesimäärä sitoutuu tuotteeseen täysin, kerrospaksuudesta riippumatta.

Maksuton ARDEX´n tekninen neuvonta auttaa oikean tasoitteen valinnassa puhelimitse tai tarvittaessa paikan päällä kohteessa.

Lisätietoja: www.ardex.fi

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prointerior 2/2024

prointerior-lehti
mainos_1088

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »