mainos_1077

Sisäpinnat ja tilaosat (lattiat ja päällysteet, matot, tekstiilit)

Ympäristöystävälliset lattiaratkaisut

artikkelikuva: Ympäristöystävälliset lattiaratkaisut

Boknäs Espoo, Shaw Simply by Nature

VMC Project kuuluu osana VM Carpetin perheyritykseen, joka valmistaa matot Lappajärven rannalla mittojen mukaan. Kaikkea toimintaa ohjaa lupauksemme kunnioittaa luontoa ja rasittaa ympäristöä mahdollisimman vähän. Myös kaikkien VMC Projectin yhteistyökumppaneiden valintakriteerinä ovat samanlaiset arvot: kestävä kehitys ja ekologisuus. Tuotteemme on tehty kestämään aitoa elämää luontoa kunnioittaen.

Avainlippu kertoo kotimaisuudesta

Suurimmalla osalla VM Carpetin valmistamista matoista on Avainlippu-merkki osoituksena kotimaisesta valmistuksesta. Matot räätälöidään mittojen mukaan asiakkaan yksilölliset tarpeet huomioiden. Laadukkaat materiaalit takaavat kestävän ja kauniin lopputuloksen. Valmistuksessa syntyvät jätepalat hyödynnetään pääosin omassa toiminnassa ja loput käytetään energiajätteenä. VM Carpetin matot valmistetaan sataprosenttisesti ilmastoneutraalilla vesisähköllä. Ympäristöä kunnioittavaa energiahankintaa täydentää oma aurinkovoimala. Ekokompassi-ympäristöjärjestelman rakentaminen ja yhteistyössä Green Carbonin kanssa toteutettu tuotannon hiilijalanjäljen laskenta ovat jatkumoa entistä ympäristöystävällisemmälle toimintatavalle.

Shaw Contract tekstiililaatat - kehdosta kehtoon

Shaw Contract on yksi maailman johtavista tekstiililaattojen valmistajista ja sen Euroopan mallisto valmistetaan Britanniassa. Shaw Contract on panostanut viime vuosina hyvin vahvasti ympäristöarvoihin ja se sai ensimmäisenä mattovalmistajana Cradle to Cradle -sertifikaatin. Sertifikaatin perustana ovat turvalliset raaka-aineet, kierrätys, ympäristönsuojelu, vesivarojen ja maaperän suojelu sekä sosiaalinen oikeudenmukaisuus. ComfortWorx-akustiikkapohja valmistetaan 90-prosenttisesti kierrätetyistä PET-pulloista ja suurin osa tekstiililaatoista tuftataan sataprosenttisesti kierrätetystä EcoSolution Q100 -langasta. Näin tuotteiden hiilivaikutus on 42% pienempi perinteiseen tekstiililaattaan verrattuna. Shaw Contractin kierrätysohjelma takaa kaikille EcoWorx-tuotteille maksuttoman palautuksen ja se kierrättää käytöstä poistetut tuotteet takaisin tuotantoon. Shaw Contractin laatat kerryttävät myös BREEAM- ja LEED-pisteitä ja niillä on M1-sisäilman päästöluokitus.

kuva

Tekstiilivinyylillä parempaan ympäristöluokitukseen

Ntgraten tekstiilivinyylien suunnittelu on jo vuosikymmenten ajan kulkenut käsi kädessä korkean teknologian tuotantoprosessin kanssa. Tuotteet ovat saaneet M1-sertifikaatin ja ne kerryttävät BREEAM- ja LEED-pisteytyksiä. Nämä kestävät ja energiatehokkaat laatat, rullat ja ponttilankut voivat siis olla olennainen osa projektien ympäristöystävällisyyttä ja tukevat kestävän kehityksen ajattelua. Pintamateriaalin lisäksi myös kierrätetystä materiaalista valmistettu Greenfelt-huopapohja tarjoaa tilaan akustisen mukavuuden, äänenvaimennus on jopa 22dB. Tutustu malleihin ja tilaa materiaalinäytteet:

Lisätietoja: www.vmcproject.fi

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prointerior 2/2024

prointerior-lehti
mainos_1088

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »