mainos_1077

Sisäpinnat ja tilaosat (matot, tekstiilit)

Uuden ajan lattiamateriaalit

artikkelikuva: Uuden ajan lattiamateriaalit

Julkisen tilan lattiamateriaali joutuu kovalle kulutukselle. Parhaimmillaan - tai pahimmillaan - lattialla saattaa kävellä kymmeniä tuhansia ihmisiä päivässä ja kuitenkin lattiapinnan pitäisi säilyä hyvänä ja näyttävänä vuosikausia. Siksi lattioihin on tärkeää valita kestävät ja laadukkaat pintamateriaalit. Julkitiloissa tulee myös huomioida materiaalin vaikutus huoneilmaan, samoin kun sen äänenvaimennusominaisuudet.

Materiaali tilan mukaan

Lattiamateriaalin valinnassa on hyvä huomioida, millaisia mielikuvia lattialla halutaan luoda ja millaista akustiikkaa tila vaatii. Hotellihuoneessa lattiamateriaaleilla halutaan luoda ylellistä, pehmeää ja kutsuvaa tunnelmaa. Koulutiloissa taas asianmukaisella äänenvaimennuksella luodaan hiljainen ilmapiiri pehmentämällä askelääniä käytävillä ja luokissa.

Nykyisissä toimistotiloissa on tarve toisaalta luoda tiloja, jotka edistävät yhteistyötä ja toisaalta tiloja, jotka helpottavat keskittymistä. Lattioiden avulla voidaan muodostaa visuaalisesti selkeitä rajoja työpisteiden ja osastojen välille esimerkiksi saman laattatyypin eri väreillä. Avokonttorissa lattiamateriaaleilla voidaan vähentää kaikumista ja työntekoa häiritsevää meteliä.

kuva

Tekstiililaatat ja kokolattiamatot

Tekstiililaatoilla ja kokolattiamatoilla luodaan pehmeitä, lempeitä ja kaikua vähentäviä pintoja. Modulaarinen tekstiililaatta on helppo asentaa muuttuvien tarpeiden mukaan. VMC Projectin tekstiililaattamallistosta löytyy lukuisia designeja, värejä ja jopa muotoja. Laatat ovat pääsääntöisesti kooltaan 50x50 cm tai 25x100 cm ja niitä saa erilaisilla kiinnitystavoilla, kuten irtotarraliimalla kiinnitettävät sekä itseliimautuvalla LiftBAC-pohjalla olevat laatat.

Tekstiililaatat ovat erinomainen valinta niiden ketterän siirreltävyyden ja työstämisen ansiosta asennuskohteessa. Ne sopivat tilaan kuin tilaan. Myös helppohoitoisuus ja tarrapohjaisten tekstiililaattojen uudelleenkäyttö ovat tärkeitä arvoja. Tekstiililaattamallistoissa on otettu huomioon ympäristöarvot, mm. M1-sisäilman päästöluokitus löytyy kaikille VMC Projectin tekstiililaatoille, myös BREEAM ja LEED pisteitä kerrytetään materiaaleillamme. Kierrätettävyys on huomioitu ja näkyvissä myös mm. Cradle to Cradle -sertifikaatilla.

kuva

Tekstiilivinyyli

Tekstiilivinyyli on lämmin, kestävä ja hiljainen lattiamateriaali. Energiatehokasta tekstiilivinyyliä saa sekä laattoina, rullatavarana että ponttilankkuina ja asennus tapahtuu kätevästi irtotarraliimalla. Strong Klick -lukkoponttilankku asennetaan ns. kelluvana parketin tai laminaatin tapaan. Uusi kierrätetystä materiaalista valmistettu Greenfelt-huopapohja lisää tekstiilivinyylin akustoivia ominaisuuksia, äänenvaimennus on jopa 22dB. Tekstiilivinyyli on erinomainen materiaali toimisto-, ravintola-, hotelli- ja myymäläprojekteihin niin aulatiloihin kuin käytäville, jopa kosteisiin tiloihin.

Tutustu eri vaihtoehtoihin osaavien projektimyyjiemme kanssa tai tilaa materiaalinäytteet heti verkkosivuillamme: www.vmcproject.fi

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prointerior 2/2024

prointerior-lehti
mainos_1088

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »