mainos_1049

Sisustussuunnittelu

SIO 70 vuotta, yhä omaperäinen ja ajankohtainen

artikkelikuva: SIO 70 vuotta, yhä omaperäinen ja ajankohtainen

SIO juhli toukokuussa ja järjesti kansainvälistymiseen pureutuvan seminaarin Kilta-salissa, Helsingissä. Nimesimme samalla Vuoden 2019 palkitut ja valitsimme järjestölle kolme uutta kunniajäsentä.

Paula Salonen, Vuoden sisustusarkkitehti 2019
Paula Salonen (s.1960) on valmistunut Taideteollisesta korkeakoulusta v. 1987. Paula työskentelee haastavien kohteiden parissa JKMM Arkkitehdeilla. Hän hallitsee erinomaisesti kokonaisvaltaisen suunnittelun ja hänen suunnittelemilleen tiloille tyypillistä on detaljitarkkuus, ajaton ajankohtaisuus ja kansainvälisyys. Julkisten tilojen suunnittelijana Paulalle tärkeää on päästä vaikuttamaan ihmisten arkipäivään. Työt ovat myös hyviä esimerkkejä arkkitehdin ja sisustusarkkitehdin toimivasta yhteistyöstä. Tätä yhteistyötä tehdään sekä JKMM arkkitehtien että ulkopuolisten toimijoiden kanssa. Hallittu väri- kaluste- ja materiaalimaailma edellyttää huolellista suunnittelua ja tarkkojen työpiirustusten ja asiakirjojen laadintaa. Paulan kädenjälkeä on nähtävillä mm. OP-ryhmän pääkonttorissa Helsingissä sekä Suomen suurlähetystössä Pariisissa ja uudessa Keskon K-kampuksessa Helsingin Kalasatamassa. www.jkmm.fi

Ari Kanerva, Vuoden kalustesuunnittelija 2019
Ari Kanerva on suunnittelija, jolle kansainvälisyys on itsestäänselvyys ammattinsa harjoittamiseksi. Hän erottuu innokkaana, kekseliäänä ja tunnistettavana muotoilijana. Kanerva (s.1976) on valmistunut Taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 2008. Ari työskentelee Turussa muotoilutoimistossaan, joka on keskittynyt kaluste- ja tuotemuotoiluun. Kanerva kuitenkin toivoisi suomalaisen kalusteteollisuuden huomioimista kotimaisissa sisustuskohteissa ulkomaisten sijaan‚ kotimaisuushan kriteerinä ei ole viime vuosina ollut niin kovin yleinen trendi kuin vielä muutama vuosikymmen sitten. Kanerva on suunnitellut kalusteita Suomessa mm. Viverolle, Innolle ja Made by Choicelle. www.arikanerva.com

Molemmat palkitut saivat Orient & Occidentin lahjoittaman 500€ stipendin. Valinnan ehdotusten ja hakemusten perusteella tekivät tänä vuonna Vuoden 2018 sisustusarkkitehti SIO Joanna Laajisto, sisustusarkkitehti SIO, kalustesuunnittelija Tapio Anttila, Vuoden 2017 kalustesuunnittelija SIO Mika Tolvanen, sisustusarkkitehti SIO, arkkitehti Mika Karkulahti, muotoilija Tuuli Sotamaa ja arkkitehti SAFA Jonna Taegen. Tuomariston sihteerinä toimi pääsihteeri Minna Borg.

SIOn uudet kunniajäsenet
Sisustusarkkitehti, kalustesuunnittelija SIO Yrjö Kukkapuro (s. 1933) suomalaisen muotoilun keskeinen modernisti, jonka ura on kestänyt jo yli 60 vuotta.

Sisustusarkkitehti SIO Lena Strömberg
(s. 1943). SIOn aktiivinen jäsen ja Ornamon ja SIOn pitkäaikainen pääsihteeri ja alan puolestapuhuja.

Sisustusarkkitehti SIO Päivi Meuronen
(s. 1967) Päivi on toiminut 18 ammattilaisen muodostaman sisustusarkkitehtitiimin vetäjänä JKMM Arkkitehdeilla, mikä panos on suomalaisen arkkitehtuurin kentällä hatun noston arvoinen.

www.sio.fi

Teksti: Minna Borg

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prointerior 4/2023

prointerior-lehti

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »