mainos_1077

Projektiesittelyt (toimistorakennukset ja työympäristöt)

Rantatie Business Park - kolmen talon kokonaisuus on valmis

Kirjoittaja: Kirsi Saarela

artikkelikuva: Rantatie Business Park - kolmen talon kokonaisuus on valmis

"Rantatie Business Park on ollut uskomaton oppimispolku itselleni suunnittelijana. Laaja-alainen vastuu koko projektissa on lisännyt ymmärrystäni rakennustekniikassa."

Aloitin yhteistyön Investin kanssa Rantatie Business Park ensimmäisen vaiheen eli Originalin ollessa rakenteilla 2009– 2010. Vuonna 2017 valmistunut Rantatie Business Parkin toisen talon Kasvun yleiset tilat olen sisustanut kokonaisuudessaan. Nyt on vuorossa laajennuksen viimeinen vaihe eli Rantatien Loikan valmistuminen.

Vuosien saatossa olen saanut olla vaikuttamassa myös Originalin ilmeeseen suurilta osin. Lisäksi olen tehnyt valtaosan asiakkaiden tiloista, joissa talon tuntemus on edesauttanut ymmärrystä siitä mihin talo taipuu.

Kaikki suunnittelemani Rantatie Business Parkin yhteiset tilat on toteutettu palveluiden toimivuuden, asiakkaiden toiveiden sekä tunnelmakokonaisuuden pohjalta. Talojen neuvottelumaailman huoneet ovat jokainen yksilöllisiä ja tunnelmaltaan erilaisia. Materiaalien lähtökohtana on asiakkaalleni Lindström Investille tärkeä ominaisuus, laadukkuus. Olen yhteistyössä valikoitujen puuseppien kanssa saanut suunnitella heidän toteuttamansa ainutlaatuiset mittatilaushuonekalut. Uskon, että business park -suunnittelussa on tärkeää huomioida työntekijöiden aktivointi monitila-ajattelulla. Jokainen tila luo oman tunnelman ja herättelee käyttäjänsä aisteja.

Loikan suunnittelu on noudattanut jo aiemmin mainittuja piirteitä, mutta varmasti suurimpia muutoksia kolmannen talon suunnittelussa on se, että Invest antoi minulle vapaat kädet teeman osalta. Talon neuvottelumaailma on sen ylimmässä seitsemännessä kerroksessa, jossa paikoittain kattokorkeus lähentelee kuutta metriä ja kattoterassi asettuu Kalasataman kattojen ylle. Talon linjat ja luonne ohjasi määrittelemään teemaksi eri muodot. Teema välittyy leikittelynäni eri materiaaleissa ja niiden muodoissa. Kerroksessa on mm. valuepoksista mittatilaustyönä toteutettu kolmiulotteinen pöytä ja flyygelin kannesta tehty korkea pöytä seisomaneuvotteluihin. Toisaalta olen säilyttänyt tammipuun läpi koko Rantatie Business Parkin. Korostin tilan valoisuutta myös lattiamateriaaleilla sekä erilaisilla valaisimilla, joiden muotomaailma on vähintäänkin monipuolinen löydettävissä ovat mm. pallo, ympyrä, puikko, heksagoni ja erikoisimpana korkeimman tilan itse suunnittelemamme näyttävä riippuva valaisin.

Rantatie Business Park on ollut uskomaton oppimispolku itselleni suunnittelijana. Laaja-alainen vastuu koko projektissa on lisännyt ymmärrystäni rakennustekniikassa. Siitä isoin kiitos kuuluu Investin tavasta tehdä yhteistyötä projektin osallisten kanssa. Olen päässyt ottamaan paljon kantaa ja vaikuttamaan eri rakennusmateriaaleihin ja -vaiheisiin, jonka uskon näkyvän talossa visuaalisena yhtenäisyytenä.

Teksti: Kirsi Saarela / Kirsis Design Oy
Kuvat: Tom Appelroth

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prointerior 2/2024

prointerior-lehti
mainos_1088

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »