mainos_276

Projektiesittelyt

Toimisto missä uusi kohtaa vanhan

Vainu – toimitilauudistus

artikkelikuva: Toimisto missä uusi kohtaa vanhan

Vainun toimisto muutti upeaan arvokiinteistöön Helsingin keskustassa helmikuun 2019 alussa.

Uuden tilan suunnittelijaksi oli valittu Kokema Design. Suunnittelu alkoi vain seitsemän kuukautta ennen muuton ajankohtaa. Projekti piti tehdä kiireisessä aikataulussa, laadusta tinkimättä. Kovan työpanoksen lopputulos oli onnistuneesti toteutetut suunnitelmat ja onnellinen asiakas.

kuva

kuva

”Tässä projektissa haaste oli löytää oikeat keinot, joilla voidaan yhdistää olemassa oleva ainutlaatuinen, vuonna 1898 rakennettu tila uuden toimitilan vaatimuksiin, sekä Vainu-brändin ilmeeseen. Asiakkaan toiveet olivat edustava, mutta rento ja persoonallinen tila, joka tukee yrityksen arvoja ja kestää aikaa. Tiivis yhteistyö asiakkaan kanssa auttoi ymmärtämään Vainun yrityskulttuuria ja toimintatapoja. Sen jälkeen yrityksen persoonallisuuden heijastaminen sisustussuunnittelussa tapahtui luontevasti. Rohkeat mutta harkitut värit, rennot mutta funktionaaliset kalusteet, tehokas mutta samalla esteettinen ja fiksu valaistus olivat keinot, joilla saimme rakennettua tyylikkäästi tasapainoa. Tilan avarat puitteet antoivat mahdollisuuden suunnitella sekä funktionaalisia että elämyksellisiä tiloja, joiden tarkoitus oli antaa henkilöstölle mahdollisuuden tuntea olonsa onnelliseksi ja arvostetuksi sekä työskennellä tuottavasti. Erityyppiset ja erikokoiset neuvotteluhuoneet, muunneltava kokoustila huipputekniikalla varustettuna, hiljaiset työhuoneet ja puhelinkopit sekä avarat avotilat yhdistettynä aukoilla näyttävään lounge-tilaan, on suunniteltu tuomaan sekä henkilökunnalle että Vainun asiakkaille miellyttävä ja inspiroiva kokemus”, kertoo Kokema Designin Sabina Dontcheff.

kuva

’’Suunnittelijana kiinnitin erityisesti huomion valaistukseen. Suunnittelufilosofiani mukaan ilman hyvin suunniteltua valaistusta tilan muut elementit – pintamateriaalit, kalusteet, tekstiilit ja detaljit – eivät tulisi esille. Käyttämällä pelkistettyjä profiilivalaisimia ja niiden modifikaatioita katto- ja seinävalaisimina, sain rakennettu valaistusperiaatteen, joka toi valon siihen mihin sitä tarvittiin. Upeat, museoviraston suojatut kattofriisit saivat loistaa ylöspäin suunnatun valaistuksen avulla. Käytävän valomäärä ja valon laatu tuplaantui, kun vanhat seinävalaisimet vaihdetiin uusiin pystyprofiilivalaisimiin. Tyylikkäät Vibian ’hybridi’ valaisimet, joihin yhdistyy valo ja viherkasveja, olivat ehdoton valintani kytkemään yhteen käytävän keittiöstä taukotilaan’’, Dontcheff sanoo.

kuva

Meidän näköinen tila

’’Kokema Designin avulla ylitimme jo valmiiksi korkealle asetut odotukset meidän uuden toimistomme sisustuksesta ja tunnelmasta. Lopputulos oli upea ja pystyimme säilyttämään 120-vuotiaan arvorakennuksen luonteen ja arvokkuuden, mutta samaan aikaan tekemään tilasta meidän näköisen, missä yhdistyy sopiva rentous ja ammattimaisuus. Töitä tehtiin projektin parissa paljon ja suunnitteluun oli aikaa verrattain vähän, mikä omasta näkökulmasta toi sopivasti ryhtiä projektiin. Kokema Design piti aivan ensiluokkaisesti kiinni aikatauluista ja huolehti siitä, että pääsimme muuttamaan valmiiseen toimistoon. Erityismaininta siitä, että pysyimme todella tarkkaan budjetissa, lopputuloksesta yhtään tinkimättä. Ehdoton suositus Kokema Designille’’, sanoo Sami Kekäläinen, Vainun talousjohtaja.

Teksti ja kuvat: Kokema Design Oy

Kohdetiedot:
Vainu – toimitilauudistus
Tilaaja & käyttäjä: Vainu.io
Sisustussuunnittelu: Kokema Design Oy / Sabina Dontcheff
Rakennuttaja / Projektijohtaja: Newsec
Pääurakoitsija: VRJ Etelä-Suomi Oy

kuva

kuva

Mitä mieltä olit artikkelista?

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

AJANKOHTAISTA




Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->