mainos_1077

Runko ja rakennustuotteet (julkisivutuotteet)

Nanopinnotteilla kestävyyttä, ekologisuutta ja taloudellisuutta

artikkelikuva: Nanopinnotteilla kestävyyttä, ekologisuutta ja taloudellisuutta

Nanopinnoitteet ovat viime aikoina herättäneet paljon kiinnostusta kuluttajakodeissa, kun etsitään kestävämpiä ratkaisuja kylpyhuoneen elinikään. Perinteisen kylpyhuoneen pinta on kaakeloitua pintaa, jossa saumat ovat saumattu erillisellä aineella. Normaalissa tapauksessa, jossa vedessä ei ole epäpuhtauksia, kylpyhuone saattaa pysyä säännöllisellä pesulla kunnossa 10–20 vuotta, kunnes se vaatii kalliin remontin. Silloin kun veden mukaan pääsee epäpuhtauksia kuten rasvaa, likaa, ruostetta, kalkkia yms. lyhenee kylpyhuoneen ikä selvästi. Tämä johtuu siitä, että saumat imevät itseensä tämän lian ja tummuvat, väliin alkaa kasvaa kasvustoa, pahimmassa tapauksessa hometta. Kun saumat ovat tukossa, jää vesi kaakelin taakse ja kosteus alkaa tehdä tuhojaan. Saumat rapautuvat ja homeella on optimaalinen kasvualusta.

Nanopinnoituksen asennuksella saadaan perinteisen pinnan päälle hengittävä nanopinnoite, jonka nanopartikkelit sitoutuvat toisiinsa van der Waals-voimilla. Nanopartikkelien koko on merkittävästi pienempi verrattuna vesimolekyyleihin, näin veden pintajännite ei pääse rikkoitumaan ja vesi liitää pinnoitteen pinnalla ja siirtyy viemäriin. Nanopinnoite perustuu piidioksidi Si02, jota käytetään paljon meikki- ja elintarviketeollisuudessa. Pinnoite on myrkytön ja vaaraton sekä ihmisille, eläimille, että luonnolle.

Nanopinnoite tuo vanhalle ja uudelle kylpyhuoneelle keskimäärin 10 vuotta lisää elinaikaa. Tämä ei ole vain kestävämpi ja ekologisempi vaihtoehto, mutta myös lompakkoystävällisempi.

Nanopinnoite toimii parhaiten lasi-, kaakeli-, betoni-, puu- ja kivipinnoilla.

Lisätietoja: www.nanoksi.fi , asiakaspalvelu@nanoksi.fi

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prointerior 2/2024

prointerior-lehti
mainos_1088

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »