mainos_986

Runko ja rakennustuotteet (julkisivutuotteet)

Julkisivulasituksella voidaan saavuttaa merkittäviä positiivisia vaikutuksia sisäilmastoon sekä kokonaiskustannuksiin

artikkelikuva: Julkisivulasituksella voidaan saavuttaa merkittäviä positiivisia vaikutuksia sisäilmastoon sekä kokonaiskustannuksiin

SageGlass.

Julkisivulasituksella voidaan vaikuttaa rakennusten sisäilmastoon kuten lämpöenergian läpäisyyn, auringon häikäisyyn sekä huoneen valaistukseen, erilaisin keinoin. Lasipaketissa tai sen sisällä olevien toiminnollisuuksien ansiosta ei lasien lisäksi aina tarvita erikseen ulkoisia- tai sisäisiä sälekaihtimia tai vastaavia järjestelmiä. Tämän ansiosta voidaan toteuttaa näyttäviä, arkkitehtonisia lasijulkisivuja. Jo rakennuksen suunnitteluvaiheessa kannattaa ottaa huomioon erikoisjulkisivulasien korkea energiatehokkuus, jonka ansiosta mm. sisäilman jäähdytyksen tarve vähenee. Näiden ominaisuuksiensa ansiosta, toiminnalliset erikoisjulkisivulasit valitsemalla, voidaan päästä merkittäviinkin säästöihin rakennuksen kokonaiskustannuksissa.

SageGlass-elektrokromaattisen julkisivulasin tummuutta voidaan säätää portaattomasti kirkkaan ja tumman välillä. Säätämällä lasi tummimmalle saadaan sen valonläpäisyarvo muutettua 60:stä 1:een prosenttiin, tämän myötä myös auringon lämpösäteily sekä auringon häikäisy oleellisesti pienenee. Tummuuden säätö voidaan tehdä manuaalisella kytkimellä tai haluttaessa voidaan se yhdistää talon automatiikkaan esim. ajan tai päivänvalon mukaan säätyväksi.

kuva
Okaluxin KAPILUX -kapillaarikennolasi

Okalux-eristyslasipakettien välitilaan on sijoitettu erilaisia lisäosia, kuten metalliverkko, kapillaarikenno tai puusäleikkö. Näiden ansiosta luonnonvalon määrä ja lämpöenergianläpäisy rakennukseen voidaan määritellä projektikohtaisesti. Huoltovapaat Okalux- lasit toimivat useissa ratkaisuissa auringonsuojausominaisuuksien osalta suuntaselektiivisesti, suojaten sisätiloja lämpökuormalta ja häikäisyltä auringon sijainnista riippuen.

Lue lisää osoitteesta: www.vitrea.fi

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prointerior 2/2024

prointerior-lehti
mainos_985

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »