mainos_1077

Kalusteet ja varusteet (opetuksen, kasvatuksen tilat, sairaalat, hoivatilat, säilytyskalusteet, työympäristöt)

Säilytyskalusteet osana monimuotoisia oppimistiloja

artikkelikuva: Säilytyskalusteet osana monimuotoisia oppimistiloja

Tilankäyttö tehostuu, kun tilat joustavat ja opetuksessa hyödynnetään muuta ympäristöä.

Puntan lokerokaapit pääsivät uudelle luokalle

kuva

Haukilahden lukio toimii Aalto-yliopiston kampuksella Espoossa. Uudenlainen kouluratkaisu tukee uudenlaisia oppimisen tapoja ja avaa koulun ovet yhteiselle tekemiselle ja verkostoitumiselle.

Jarmo Keppola Puntan myynnistä kertoo, että uudistuvissa kouluissa ja opetustiloissa oppilaiden tavaroille tarvitaan joustavaa ja muunneltavaa säilytystilaa. Tukevarakenteiset, teräksiset lokerokaapit pysyvät hyvin paikallaan omalla jalustallaan, joten ne voivat toimia myös tilanjakajina

Punta LK4 lokerokaapeista rakennettiin 350 oppilaan kouluun käytännöllisiä kokonaisuuksia: Lokeroita on noin 200 ja ne sijaitsevat ensimmäisen kerroksen aulassa, toisen kerroksen oleskelutilassa ja kolmannen kerroksen monikäyttöisessä opetustilassa. Lukitusjärjestelmät mahdollistavat kaappien joustavan käytön sen mukaan missä tilassa kulloinkin opiskellaan.

Lokerokaapeissa on Puntan toimittama älykäs Vecos-lukitusjärjestelmä. V2-järjestelmässä on lukija jokaisessa ovessa. Avaimena on oppilaiden HSL:n etäluettava bussikortti.

kuva

Vecos-lukko on push-to-open-tyyppinen. Vahtimestari Tuukka Vepsäläinen toteaa, että toimivuus on ollut hyvä ja oppilaiden on helppo jättää tavaransa säilytykseen. "HSL:n kortin käyttö on yksinkertaista ja helppoa. Kun kaappi näyttää vihreää valoa, se on vapaa. Kortti käytetään lukijassa ja valo alkaa vilkkua. Nyt lokeron voi avata painamalla sormella. Kun tavarat on laitettu kaappiin, kaappi suljetaan ja korttia käytetään lukijassa. Varatuissa kaapeissa palaa punainen valo."

kuva
Järjestelmän ansiosta tarvitaan vähemmän lokeroita ja vähemmän lattiapinta-alaa.

Teksti ja kuvat: Juha Punta Oy

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prointerior 2/2024

prointerior-lehti
mainos_985

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »