mainos_1077

Kalusteet ja varusteet (sosiaalitilat)

PowerNap by Neurosonic

Neurosonic nostaa työhyvinvoinnin uudelle tasolle

artikkelikuva: PowerNap by Neurosonic

UMA Workspace GO9 Vilna

Mitä seepra tekee, kun se on päässyt karkuun leijonalta? - Se tärisee. Samalla tavalla käy ihmiselle. Lihasten tärinä on luonnollinen mekanismi, jonka tarkoitus on rauhoittaa ja palauttaa stressireaktiosta.

”Neurosonic saa aikaan saman vaikutuksen teknologian avulla – ja siksi se vie rentoutumisen täysin uudelle tasolle”, kertoo Pia Kenkimäki Neurosonic Finland Oy:stä.

Mistä sitten oikein on kysymys? Neurosonic vaikuttaa kehollisiin rentoutumisen -ja palautumisen mekanismeihin. Kiireen ja stressin aiheuttamaa kuormitusta on vaikea laukaista jo valmiiksi ruuhkaisen mielen kautta.

”Nykyajan työelämä on täynnä ärsykkeitä, jatkuvaa muutosta ja kiirettä. Meidän teknologiamme auttaa kehoa palautumaan tästä kuormituksesta.”

”Jo 10 minuutin rentoutusohjelma näkyy vihreänä palkkina esimerkiksi Firstbeat-mittauksissa”, toteaa Kenkimäki. ”Teknologiamme rauhoittaa ylikierroksilla käyvää hermostoa. Palautumisen olisi hyvä alkaa jo työpäivän aikana, jotta hermosto ehtii rauhoittua eikä käy ylikierroksilla, kun pitäisi mennä nukkumaan.”

Vapauttavaa värähtelyä

Neurosonic-menetelmä lähettää kehoon erittäin matalataajuista värähtelyä. ”Neurosonic ohjaa mekaanisesti meditaation kaltaiseen tilaan. Värähtelyllä vaikutetaan suoraan autonomiseen hermostoon, jolloin mielen ei tarvitse työskennellä rentoutuakseen kuten meditaatiossa”, kuvailee Kenkimäki.

”Neurosonicin kaikkiin tuotteisiin integroitua rentoutusmenetelmää ohjataan sovelluksen avulla. Ohjelmat kestävät 10-41 minuuttia. Ne auttavat parantamaan unen laatua, rentoutumaan ja palautumaan sekä fyysisesti että psyykkisesti”, listaa Kenkimäki.

”Neurosonic -laitteita löytyy mm. toimistoista, kouluista, kylpylöistä, kuntosaleilta, terveysasemilta ja lentokentiltä. Monet hankkivat myös laitteita kotiin. Eri ympäristöt vaativat erilaisia kalusteita ja siksi Neurosonic-mallistosta löytyy mm. divaaneja, erilaisia tuoleja ja patjoja.”

Palautuminen osaksi työpäivää

”Eri ohjelmilla saadaan aikaan erilaisia vaikutuksia”, kertoo Kenkimäki. Kaikki ohjelmat lisäävät verenkiertoa ja aineenvaihduntaa ja tätä kautta rentouttavat sekä palauttavat myös lihaksia. ”Itselle sopivimmat ohjelmat löytyvät kokeilemalla.”

Neurosonicin ”taikakosketus” on nyt kovaa valuuttaa yrityksille, jotka panostavat palautumista ja vireyttä nostaviin rauhallisiin tiloihin. Kun tällaisia ”hyvänolon keitaita” rakennetaan eri organisaatioihin, halutaan tuotteita, jotka oikeasti lataavat työntekijöiden akkuja.

”Kyseessä on uudenlainen rentoutusmenetelmä, joka on omiaan helpottamaan myös luovan työn tekijöiden kuormitusta. PowerNap Neurosonicilla auttaa fokusoimaan ajatuksia ja saa luovuuden lentoon”, Kenkimäki toteaa.

Coworkingin vallankumouksessa mukana

Yksi Neurosonicin kumppani projektisisustamisessa on Input Interior – ja yhdessä nämä yritykset ovat olleet mukana toteuttamassa Technopoliksen coworking-ketjun, UMA Workspacen, työtiloja Suomessa ja ulkomailla.

”Neurosonic-tuotteita on käytössä UMA Workspace -kohteissa Virossa, Ruotsissa, Liettuassa ja Norjassa”, Kenkimäki listaa. Suomessa Neurosonic löytyy esimerkiksi Teurastamon ja Keilaniemen UMAsta.

”Tämän lisäksi Neurosonic-laitteita on myyty jo useampaan maahan ja lisää on tulossa. Uni ja palautuminen käy kaupaksi maailmanlaajuisesti”, Kenkimäki toteaa.

Birinder Singh Input Interiorista katsoo, että erilaisilla palautumis- ja vetäytymistiloilla yritykset haluavat säädellä työntekijöihinsä kohdistuvaa kuormitusta ja parantaa näiden työhyvinvointia.

”Eri tutkimusten mukaan toimistotyöntekijät arvostavat mahdollisuutta vetää vähän henkeä usein hektisen työnteon lomassa”, hän arvioi. ”Kun työntekijä on rentoutunut, hän on myös virkeä – ja entistä tuottavampi.”

Tulevaisuuden suunta

Singh ja Kenkimäki uskovat, että uutta virtaa työntekijöihin iskostavat palautumistilat ovat kova valtti 2020-luvulla.

”Työelämä on kiireistä ja kuormittavaa, joten ihmisten työhyvinvoinnista täytyy pitää huolta entistä enemmän– tämä tiedostetaan yrityksissä jo varsin hyvin”, toteaa Kenkimäki ja lisää, että Neurosonic-menetelmään kannattaa ehdottomasti tutustua, jos on tarvetta sisustaa yritysten hiljaisia tiloja tai muita vastaavia palautumistiloja.

”Neurosonic on myös hyvä kilpailuvaltti, kun yritys haluaa pitää parhaat työntekijänsä tyytyväisenä.”

Lisätietoja: www.neurosonic.fi

Teksti: Sami J. Anteroinen

kuva
LoOok Industries Orgatec
Kuva: Steve Thoelen

kuva
LoOok Industries showroom Helsinki
Kuva: Emmi Korhonen

kuva
UMA Workspace Teurastamo

kuva

Jälleenmyynti:

kuva

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prointerior 2/2024

prointerior-lehti
mainos_1088

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »