mainos_1077

Tärkeintä suunnittelussa on inhimillisyys, empaattisuus ja monialaisuus

Jussi Lainelle Bryggman-rahaston apuraha 2019

artikkelikuva: Tärkeintä suunnittelussa on inhimillisyys, empaattisuus ja monialaisuus

Bryggman-rahaston apuraha jaettiin SIOn suunnittelijoiden Catwalk-tapahtumassa joulukuussa Piiroisen showroomissa. Kuva: Jussi Aalto

Vuoden 2019 Bruggman-rahaston apuraha 7 500 € myönnettiin 4.12. sisustusarkkitehti SIO Jussi Laineelle (s.1985). Jussi Laine on sisustusarkkitehti ja suunnittelija, joka on pyrkinyt suunnittelutyönsä lisäksi edistämään alansa kehitystä näyttely- ja julkaisutoiminnan kautta. Leimallista hänen toiminnalleen on vuorovaikutteisuus, sisäsyntyinen monialaisuus ja pyrkimys asettaa kulloinenkin työ laajempaan kontekstiin. Laine pyrkii töissään suunnittelemaan ajallemme leimallista kertakäyttökulttuuria vastaan.

Jussi Laine on valmistunut sisustusarkkitehdiksi Aalto-yliopistosta, jossa hän suoritti myös maisema-arkkitehtuurin ja arkkitehtuurin opintoja. Lisäksi hän on suorittanut artesaanipuusepän opintoja Sastamalassa sekä sivuainekokonaisuuden kestävän kehityksen arkkitehtuurista ja kaupunkisuunnittelusta Kööpenhaminan Kuninkaallisen taideakatemian arkkitehtuurikoulussa. Valmistumisensa jälkeen hakija on työskennellyt eturivin suomalaisissa muotoilu-, sisustusarkkitehtuuri- ja arkkitehtuuritoimistoissa, kuten ARTEK, KOKO3, LINDA BERGROTH ja TALLI Oy. Näiden lisäksi hän on suorittanut työharjoittelun hollantilais-tanskalaisessa POWERHOUSE COMPANY -arkkitehtuuritoimistossa arkkitehtina. Laine työskentelee nykyisin omassa suunnittelutoimistoissa NEMO arkkitehdeissa yhdessä puolisonsa, arkkitehti Maria Klemetti Laineen kanssa. Jussi Laine on tilasuunnittelijan työnsä ohella pitänyt yllä muotoiluosaamistaan tuottaen kalusteprototyyppejä useisiin eri näyttelyihin.

kuva
Jussi Laine toi SIOn Catwalktapahtumaan uunituoreen proton metalliverkkosohvastaan, joka ihastutti SIOn pikkujouluväkeä. Kuva: Jussi Aalto

“Erityisesti minua lämmittää se, että saamani apuraha on juuri Bryggman- rahaston apuraha. Bryggman-säätiön edistämä monialainen suunnittelunäkemys on minulle ammatillisen ajattelun lähtökohta. Syvästi inhimillinen ja eläytyvä Erik Bryggmanin arkkitehtuuri on ollut minulle tärkeää jo pienestä pojasta lähtien, eikä vähiten Carin Bryggmanin ansiosta. Järjestän apurahan tuella näyttelyn Galleria Lokalissa Helsingissä 7.–13.9. ja myöhemmin myös Turussa. Näyttelyssä toivon mukaan näkyvät nämä arvot: inhimillisyys, empaattisuus ja monialaisuus. Tervetuloa!” – Jussi Laine.

Sisustusarkkitehti Carin Bryggmanin ja professori Erik Bryggmanin rahaston apuraha jaetaan vuorovuosin Suomen arkkitehtiliitto SAFAn ja Sisustusarkkitehdit SIOn alle 35-vuotiaalle varsinaiselle jäsenelle. Vuoden 2019 juryn muodostivat: Puheenjohtaja sisustusarkkitehti SIO Sanelma Hihnala, sisustusarkkitehti SIO Päivi Meuronen, sisustusarkkitehti SIO Lars Räihä ja arkkitehti SAFA Erkko Aarti. Seuraava SIOn jäsenten Bryggman rahaston apuraha jaetaan vuonna 2021.

www.nemoarkkitehdit.fi
www.sio.fi

kuva
Habitare 2019 -messujen Habitarematerials -näyttelyn kalustekokonaisuus oli Jussi Laineen suunnittelema.

Teksti: Minna Borg

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prointerior 2/2024

prointerior-lehti
mainos_1088

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »