mainos_1077

Runko ja rakennustuotteet
Sisäpinnat ja tilaosat (lattiat ja päällysteet)

Vaativan tarpeen lattiaratkaisut

artikkelikuva: Vaativan tarpeen lattiaratkaisut

Sementtipohjaiset lattiapinnoitteet antavat betoninkovan kestävyyden ja arkkitehtonisesti miellyttävän ilmeen tiloille, joilta edellytetään paljon.

Kun halutaan yhtenäistä saumatonta lattiapintaa, joka kestää kovaa kulutusta, on ekologinen, taloudellinen ja vielä näyttääkin hyvältä, löytyy ratkaisu sementtipohjaisista lattiapinnoitejärjestelmistä. Tyypillisiä käyttökohteita sementtipohjaisille lattioille ovat tuotanto- ja kokoonpanoalueet, logistiikkakeskukset, kauppakeskukset ja varastot. Karhean teollisuushenkinen tunnelma voi myös olla haluttu visuaalinen tavoite toimitilojen sisäarkkitehtuurissa. Kulttuurirakennuksissa ja oppilaitoksissakin käytetään yhä enemmän hiottuja betonipintoja, esimerkiksi suurten aulatilojen lattioissa.

”Jos on tylsistynyt epoksi- tai polyuretaanipinnoitteisiin ja haluaa betonilattian näköistä, mutta kestävämpää pintaa, saa hyvän tuloksen MasterTop-sementtipohjaisilla tuotteilla”, kertoo BASF Oy:n Sales Engineer & Marketing Specialist Severi Virtanen. ”Kuivasirotteilla saadaan vähän eri tyylinen lopputulos kuin epoksilla: hyviä ja näyttäviä pintoja, joihin saadaan elävyyttä eri hionnan asteilla”, sanoo Virtanen ja täydentää, että sementtipohjaisen lattian voi hioa hyvinkin kiiltäväksi, jos tilaaja niin haluaa.

kuva
Useimpia MasterTop-sementtipohjaisia lattiatuotteita on saatavilla harmaan sävyjen lisäksi useissa väreissä.

Standardibetoniin verrattuna värillisten tai hieman heijastavien lattioiden käyttö tarjoaa mahdollisuuden saavuttaa tilan esteettiset tavoitteet, ja olla samalla kulutuskestävä ja pitkäikäinen valinta.

”Helsingin Jätkäsaareen vuosi sitten valmistuneessa uudessa peruskoulussa on käytetty valkoista kiillotettua betonilattiaa aulatiloissa, käytävillä ja portaikoissa”, Virtanen kertoo. ”Tällä saumattomalla valulla saadaan yhtenäinen pinta – kuin lätkä, mikä kestää.”

Severi Virtasen mukaan koulut ovat nouseva trendi, ja erityisesti varttuneempien oppilaiden toimintaympäristöt. ”Päiväkoteihin, joissa lapset ovat paljon lattialla, löytyy muitakin vähän pehmeämpiä vaihtoehtoja”, neuvoo Virtanen. Tuoreimmista kulttuurikohteista Virtanen mainitsee Urheilumuseon, joka avaa syksyllä ovensa uudistetuissa tiloissaan Olympiastadionin kyljessä.

Ympäristöarvot on yksi tärkeimmistä seikoista rakennusten suunnittelussa. Sementtipohjaisen lattian etuihin kuuluu muun muassa se, ettei niissä ilmene kosteusongelmia, ne ovat helposti puhdistettavia ja kestävät kovaa kulutusta. ”Sementtipohjaisten tuotteiden hyviä puolia on niiden vähäpäästöisyys”, toteaa Virtanen.

”Tuote ei sisällä ympäristölle vaarallisia kemikaaleja. Sementtipohjaiset lattiatuotteet ovat lähes VOC-vapaita, eikä niissä ole sellaisia komponentteja, jotka aiheuttaisivat ongelmia sisäilmaan. Materiaali on hyvin hengittävä ja kosteutta läpipäästävä.”

kuva

Sementtilattiajärjestelmien asentaminen ja ylläpito on helppoa verrattuna useisiin muihin lattiapäällysteisiin. Virtanen sanoo, että sementtipohjaisten lattioiden käyttöaika voi olla 50 vuotta.

”Materiaalin pystyy kierrättämään ja hävittämään, ja tuotteet soveltuvat myös vanhojen ja kuluneiden betonilattioiden korjaamiseen.”

Vaikuttaa siltä, että sementtilattioiden laajasta tuoteperheestä löytyy projektikohtainen ratkaisu kaikenlaiseen tarpeeseen; kevyestä kovaan kulutukseen, ja värivalikoimasta tilasuunnittelijankin silmää miellyttävä sävy.

Lisätietoja: www.master-builders-solutions.basf.fi

Teksti: Tanja Karpasto

kuva
Sibeliustalo, Lahti

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prointerior 2/2024

prointerior-lehti
mainos_1088

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »