mainos_1077

Runko ja rakennustuotteet (pintasuojaus)
Sisäpinnat ja tilaosat (pintasuojaus)

Pintakäsittelyllä pitkäaikainen hygieniasuoja erilaisiin tiloihin ja pinnoille

artikkelikuva: Pintakäsittelyllä pitkäaikainen hygieniasuoja erilaisiin tiloihin ja pinnoille

Koronapandemian ja muiden haitallisten mikrobien kanssa taistelusta on tullut tämän päivän uusi normaali. Erilaisten pintojen käsittely pitkävaikutteisilla pintakäsittelyaineilla on tehokas ja edullinen ratkaisu, jolla toimistojen, julkisten tilojen ja kotienkin pinnat pystytään pitämään turvallisina.

Uudenmaan Pintasuojauksen laajaan pintasuoja-ainevalikoimaan kuuluva, titaanidioksidiin pohjautuva Claeris-tuotesarja on kuin tehty pandemia-ajan helpotukseksi, vaikka tuotteet on kehitetty suojaamaan hyvin laajalta mikrobikirjolta. Claeris Hygienia, Claeris Inside ja Claeris Fresh ovat sisäpinnoille kehitettyjä titaanidioksidipohjaisia pintasuoja-aineita, jotka tarjoavat käsittelyn jälkeen monivuotisen mikrobisuojan käsitellyille pinnoille.

Toinen vaihtoehto on puhdistus- ja desinfiointiaine Bacoban. Se on pitkävaikutteinen puhdistus- ja desinfiointiaine, jonka vaikutus kestää jopa 10 päivää. Puhdistusvaikutus eroaa perinteisistä desinfiointiaineista tuotteen sisältämän ohutpinnoitteen (Si02) ansiosta. Ohutpinnoite pitää sisällään antimikrobiset aineet, jotka vapautuvat hitaasti, ja näin Bacobanin desinfioiva vaikutus kestää pitkään.

Uudenmaan Pintasuojaus Ky on pintasuoja-aineiden johtava ja uraauurtava asiantuntija Suomessa. Pintojen suojauksella saadaan niin paljon hyötyjä pienellä investoinnilla, että pintakäsittelyt ovat levinneet nopeasti: yrityksen referenssilista on pitkä ja vaikuttava.

kuva
Äänekoskella sisäilmaongelmaisessa koulussa pystyttiin jatkamaan opiskelua neljän vuoden ajan vuodesta 2015 vuoteen 2019 Claeris Inside -käsittelyn ansiosta, kunnes uusi koulu valmistui. Ilman Claeris-käsittelyä tämä ei olisi onnistunut. Kaupunki säästi satoja tuhansia euroja, kun ei tarvinnut siirtyä väistötiloihin.
Kuva: Tiia Monto, CC BY-SA 3.0
https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3 via Wikimedia Commons

Hygieeniset sisäpinnat ja parempi sisäilma

Claeris-pintakäsittelytuotteiden teho perustuu noin neljä miljardia vuotta vanhaan reaktioon eli fotokatalyysiin. Tuotteet sisältävät nestemäistä titaanidioksidia, joka valon vaikutuksesta aktivoituessaan hajottaa bakteerit, homeet ja virukset vedeksi ja hiilidioksidiksi, kun mikrobit joutuvat kosketuksiin suojatun pinnan kanssa.

Claeris Hygienia on pintojen pitkävaikutteinen suoja-aine. Se pitää pinnat hygieenisinä ja helpottaa niiden puhdistamista. Suoja-aine myös vähentää merkittävästi julkisten tilojen pintojen mikrobikasvustoa. Tavallinen sisätilan valaistus riittää aktivoimaan suojaprosessin.

”Claeris Hygienia ja Bacoban-tuotteet on tarkoitettu kaikkialle, mihin käsi koskee.

”Claeris Hygienia on tarkoitettu kaikkialle, mihin käsi koskee. Erilaiset pinnat, kuten pöydät, tiskit, nojatasot, ovenkahvat ja liukuportaiden kaiteet käsitellään tuotteella. Se toimii kaikkein nopeimmin Claeris-sarjan tuotteista. Suoja-aineen teho on tutkittu kansainvälisissä laboratorioissa sekä useissa kohteissa, ja tuote on jo pitkään ollut käytössä muun muassa Keski-Euroopassa. Claeris Hygienialla tehtyjen testien määrä on erittäin laaja”, Uudenmaan Pintasuojaus Ky:n osakas Merja Enroth kertoo.

Claeris Inside on erityisesti suunniteltu sisätiloihin ja uusien rakennusten haitallisia VOC-kaasuja hajottamaan, esimerkiksi kouluihin.

Claeris Fresh on erityisen tehokas hajujen poistaja pahanhajuisista tiloista, kuten varastoista.

Claeris-pintasuojauksen tulokset voidaan todentaa pintahygieniamittarilla tehdyillä seurantamittauksilla ja näin todeta mikrobikasvun pieneneminen yksinkertaisella tavalla.

Pintakäsittely M1-luokitelluilla Claeris-tuotteilla tuottaa merkittäviä säästöjä, sillä yksi käsittelykerta kestää jopa monta vuotta. Mikrobitaso romahtaa, ja sen seurauksena sairauspoissaolot pienenevät merkittävästi.

kuva
Budapestin metron pintoja on käsitelty Claeris Hygienialla yli kaksi vuotta sitten, ja mikrobitaso on pysynyt lähes nollassa heti käsittelyn jälkeen. Kohteesta on saatavilla kattavat testitulokset.

kuva
Bakteerien määrän pieneneminen Budapestin metrossa kahdeksan kuukautta Claeris Hygienia -käsittelyn jälkeen.

Pitkävaikutteinen puhdistus- ja desinfiointiaine ohutpinnoitteella

Uudenmaan Pintasuojauksen valikoimissa on myös pitkävaikutteinen puhdistus- ja desinfiointiaine Bacoban, joka on samassa paketissa tehokas puhdistus- ja desinfiointiaine, jonka vaikutus kestää tutkitusti jopa 10 päivää.

Puhdistusvaikutus eroaa perinteisistä desinfiointiaineista tuotteen sisältämän ohutpinnoitteen (Si02) ansiosta. Ohutpinnoite pitää sisällään antimikrobiset aineet, jotka vapautuvat hitaasti ja näin desinfioiva vaikutus kestää kauan.

”Bacobania levitetään kerran viikossa normaalisiivouksen yhteydessä joko liinoilla pintoja pyyhkien tai sitten suihkupullosta suihkuttaen ja pyyhkien pinnat. Normaalin viikkosiivouksen lisäksi tulee samalla kertaa tehtyä pintoihin kymmenen päivän suoja mikrobeja vastaan. Tavalliset siivousaineet vaihdetaan Bacobaniin ja samalla säästetään aikaa ja rahaa, kun ei tarvitse olla jatkuvasti levittämässä desinfiointiaineita. Työntekijöiden terveyttäkin säästetään, kun heidän ei tarvitse käyttää desinfiointiaineita niin usein”, Enroth toteaa.

Bacoban tehoaa tutkitusti Covid 19 -viruksen lisäksi esimerkiksi norovirusta, tavallista flunssavirusta ja valtavaa määrää muita mikrobeja vastaan. Tämäkin tuote vähentää myös bakteerien aiheuttamia hajuja ja helpottaa siivousta. Käsiteltyyn pintaan ei tartu lika kiinni, koska runkoaineena käytettävä piidioksidi tekee pinnoista aina helposti puhtaana pidettäviä.

Lisätietoja: www.pintasuojaus.com

Claeris tuotteet ja Bacoban tehoavat monenlaisiin mikrobeihin, kuten:

Covid 19 Virus, influenssa A Virus , SARS, MERS, SARS-Cov-2, Escherichia Coli, Legionella pneumophila, MRSA Hemolytic streptococcus, Klebsiella pneumoniae, Listeria monocytogenes, Listeria monocytogenes, Salmonella typhimurium , Aspergillus niger.

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prointerior 2/2024

prointerior-lehti
mainos_1088

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »