mainos_1078

Kalusteet ja varusteet (vihersisustus)
Sisustussuunnittelu
Sisäpinnat ja tilaosat

Kauniisti vihertävä kasviseinä - pieni pala luontoa keskellä kaupunkia

artikkelikuva: Kauniisti vihertävä kasviseinä - pieni pala luontoa keskellä kaupunkia

Vihreä tuo ympäristöön väriä, eloa ja viihtyisyyttä. Viherkasviseinä on näyttävä tilaelementti, joka vetää puoleensa ja tarjoaa vehreää tunnelmaa ympäri vuoden.

”Viherseinissä on huomioitava – kuten muissakin elävissä viherkasveissa – tilan valaistus, lämpötila ja mahdolliset muut ulkoiset tekijät”, toteaa Viherviisikko Oy:n operatiivinen johtaja Kenneth Björklöf.

Mikäli olosuhteet eivät ole otolliset elävälle viherseinälle, pystytään silkkikasviseinillä tekemään näyttävästi erilaisia muotoja ja mittoja. ”Lisäksi näiden yhdistäminen on tätä päivää kuten myös ruukkuistutuksissa, joita olemme tehneet jo vuosia” Björklöf kertoo asiantuntemuksella.

Elävissä viherkasviseinissä ja silkkikasviseinissä voidaan käyttää alasokkelia, ja jos se ei suoraan kuulu viherseinän tekniikkaan, niin sellainen voidaan räätälöidä mittojen mukaan.

”Alasokkelin saa kaikissa RAL-väreissä”, Björklöf opastaa. ”Reunalistoja voidaan käyttää myös rajaamaan seiniä pystysuunnassa, kuten tehtiin Citycenterissä viisi metriä korkealla valkoisella teräslistalla.”

Hyviä vaihtoehtoisia ratkaisuja löytyy, jos tavoitteena on lisätä vihreyttä ympäristöihin. ”Mikäli kasviseinän sijaan tarvitaan esimerkiksi helpommin muunneltavissa oleva viherratkaisu, on kotimainen ja täysin kierrätettävä ViViKo®-viherkaluste erinomainen vaihtoehto: se on paremmin liikuteltavissa ja muokattavissa, ja sen ylläpito on edullinen viherseiniin verrattuna”, Björklöf kertoo.

”Olemme myös toteuttaneet viherseiniä tekniikaltaan kustannustehokkaasti kohteisiin, joissa ei ole tarvittu elektroniikkaa kastelun ylläpitämiseen tai vesi- ja viemäriliitäntöjä”, Björklöf kertoo.

”Toteutimme esimerkiksi Mehiläisen viherseinät mittojen mukaan, kuten muutkin viherseinät pääasiassa tehdään. Näissä on lisänä erillinen kirjainlogo, joka tulee hienosti esille vihreää taustaa vasten.”

Citycenter, viherviisikko

Citycenterin kulmaa kirkastaa vihreä kasviseinä

”Tilaan toivottiin lämpöä ja houkuttelevuutta. Kutsuva, iso viherseinä näkyy ulos kadulle saakka”, arkkitehti Krista Tammela Trium Arkkitehdit Oy:ltä kertoo.

”Aulan näyttävän, rakennushistoriallisesti arvokkaan mustan marmoriseinän vastapariksi sopi hyvin vihreä ja elävä kasviseinä”, Tammela kuvailee.

Citycenterin aulaan toteutettu viherseinä on kooltaan viisi metriä korkea ja 3,4 metriä leveä. Sen kasvivalikoima on kolmen metrin korkeuteen saakka toteutettu aidoilla viherkasveilla, ja siitä ylöspäin seinä jatkuu saumattomasti silkkikasveilla. ”Halusimme aitoja kasveja niin pitkälle, kun ihminen viherseinää katsellessa helposti havainnoi ”, Tammela kertoo. ”Harva on edes huomannut, missä raja kulkee.”

”Toivoimme paljon vihreää sisäänkäynnin yhteyteen; enemmän vehreyttä, mikä tuo iloa ja vähentää stressiä ja täten lisää hyvinvointia. Lopputulos vastaa hyvin tavoitteita.”

Helsingin kaupunkimuseo, viherviisikko

Kaupunkilaisten vihertyvät olohuoneet

”Museoissa on yhä enemmän kysyntää oleskeluhuonemaisille tiloille, joihin voi tulla ilman syytä oleilemaan. Museoihin tullaan muutenkin kuin näyttelyyn, niissä halutaan viettää aikaa”, kertoo Helsingin kaupunginmuseon yleisöpalvelupäällikkö Jari Harju.

Kaupunginmuseo toteutti viherseinän aulatilaan, jonka läpi kuljetaan muun muassa uuteen 50-lukua henkivään saunaan ja museokahvilaan. ”Halusimme, että uusittu tila olisi muutakin kuin läpikulkupaikka, halusimme tehdä siitä viihtyisän, kiinnostavan ja inspiroivan”, Harju sanoo.

”Viherseinä sopii tilaan tosi hyvin, koska se on miellyttävä elementti ja innostaa pysähtymään esille olevan tarinan äärelle.”

Lisätietoja: www.viherviisikko.fi

Teksti: Tanja Karpasto

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prointerior 3/2024

prointerior-lehti
mainos_1088

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »