mainos_1077

Kalusteet ja varusteet

Prafit tuo monipuolista erikoiskalusteosaamista projekteihin

artikkelikuva: Prafit tuo monipuolista erikoiskalusteosaamista projekteihin

Kuva: Jenny Paalijärvi

Projektimaailma kulkee jatkuvasti kohti entistä räätälöidympiä erikoiskalusteita. Sekä suunnittelijat että loppuasiakkaat etsivät kustomoituja, erottuvia ratkaisuja ja tavarantoimittajat ovat hyvin hereillä tilanteen suhteen.

Yksi alan pitkän linjan toimijoista on Prafit Oy, jolla on 45 vuoden kokemus erikois- ja puusepänkalusteista. Toimitusjohtaja Kati Pesonen kertoo, että yritys pystyy hoitamaan asiakkaan tarvitsemat ratkaisut kokonaisvaltaisista, isoista projekteista aina yksittäisiin kalusteisiin asti.

Yrityksen kovin osaaminen löytyy nimenomaan erikoiskalustepuolelta. Pesonen uskoo, että tänä päivänä erikoiskalusteissa mahdollisuuksien kirjo on luultavasti suurempi kuin koskaan:

”Nyt on tekniikoita ja kykyä toteuttaa jo lähes mitä vain, kustannustehokkaasti ja nopeasti”, hän arvioi.

Satojen projektien konkari

”Korkealaatuiset erikoiskalusteet valmistuvat avoimella ja rohkealla yhteistyöllä”, linjaa toimitusjohtaja. ”Olemme toteuttaneet useita kalusteprojekteja erilaisiin julkisiin tiloihin, yritysten vastaanottotiloihin, risteilijöille ja erikoismyymälöihin.”

Yritys on toiminut vetäjänä sadoissa projekteissa ja sillä on tarjota myös oma, ammattitaitoinen asennus. ”Mieluusti otamme vastuun koko paketista ja teemme asennuksen itse”, Pesonen toteaa.

Prafit valmistaa mm. vastaanottotiskit, säilytyskalusteet, seinähyllyt ja vitriinit korkealaatuisista materiaaleista – haasteita kaihtamatta.

”Meillä on 12 hengen tiimi, mikä tarkoittaa, että meillä on tarpeeksi porukkaa isojen projektien hoitamiseen – mutta yrityksemme koko mahdollistaa myös sen, että olemme ketterä ja joustava toimija.”

kuva

Materiaalimestarit

Pesosen mukaan yrityksen vahvuus on eri materiaalien sujuva käyttö: esimerkiksi lasi, alumiini, puu ja komposiittilevy taipuvat Prafitin pajalla muotoon, jos toiseenkin. Toinen yritykselle luontainen asia on se, että yrityksen ammattilaiset miettivät kalustetuotannon alusta loppuun asiakkaan etujen kautta.

”Ehdotamme tehokkaampia tuotantoratkaisuja ja kenties materiaalivaihtoehtoja, jos koemme että niillä projektin saisi tuotettua kannattavammin”, kuvailee Pesonen.

”Tavoitteena on, että arkkitehdit ja tilasuunnittelijat voivat antaa kalusteprojektin käsistään turvallisin mielin eteenpäin tuotantoon ja asennettavaksi.”

Pesonen kuvailee keskusteluyhteyttä suunnittelijaportaaseen hyvin läheiseksi ja antoisaksi. Esimerkiksi sisustusarkkitehdeillä voi olla villejä visioita, joihin tarvitaan erikoisluokan toteuttajaa – ja näitä haasteita Prafit nimenomaan janoaa.

”Olemme aina innoissamme päästessämme tekemään jotain uutta – ja paras lopputulos saadaan, jos pääsemme mukaan projektiin jo ihan suunnittelun alkuvaiheessa.”

kuva

Myymäläkalusteista erikoiskalusteisiin

Prafitin fokus erikoiskalusteisiin ei ole aina ollut niin vankka kuin nyt. Vielä muutama vuosi sitten yrityksen ykkösnyrkki oli myymäläkalusteet, mutta sitten erikoiskalusteiden ”taika” alkoi tuntua koko ajan vahvempana.

”Aloimme määrätietoisesti suunnata kohti erikoisempaa laatukalustetta”, toteaa Pesonen. Ratkaisu oli fiksu myös ajoituksen kannalta, sillä Pesonen arvioi, että markkinasta on tullut laatukeskeisempi ja ammattitaitoa korostavampi:

”Vielä joku aika sitten oli projekteissa mukana paljon halpatuotantoa, mutta siitä on päästy paljolti eroon, kun elinkaariajattelu ja kestävä kehitys on koko ajan noussut”, hän pohtii.

”Luonnonläheisten materiaalien kysyntä kasvaa koko ajan – ja vaikkapa puu on kova valtti markkinoilla.”

Kestävien materiaalien lisäksi halutaan järkeviä ratkaisuja, joissa korostuu toiminnallisuus. ”Erikoiskalusteen konsepti pitää olla loppuun asti mietitty joka kerralla – ja siihen me olemme vahvasti sitoutuneet.”

Lisätietoja: www.prafit.fi

Teksti: Sami J. Anteroinen

Prafit logo

kuva

kuva

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prointerior 2/2024

prointerior-lehti
mainos_1088

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »