mainos_1077

Sisäpinnat ja tilaosat (ovet, helat, lukot, väliseinät, tilanjako)

Profinin huippulaadukas lasiliukuseinä säväyttää indoor-markkinaa

artikkelikuva: Profinin huippulaadukas lasiliukuseinä säväyttää indoor-markkinaa

Profinista on tullut liki käsite lasiliukuseinien valmistajana. Huipputeknologian yhdistäminen perinteiseen puusepän osaamiseen on ollut taattu menestysresepti kotimaiselle valmistajalle – mutta viime aikoina Pudasjärvellä on kehitetty myös uusia juonia. Markkinoille vahvasti ryntäävä, sisätiloihin tarkoitettu sisälasiliukuseinä viestii, että Profin tekee kovan peliliikkeen napatakseen isomman palasen indoor-markkinasta.

Toimitusjohtaja Ville Nevala toteaa, että uusi indoor-lasiliukuseinä sopii sekä toimistoihin että asuntoihin – ja tuo mukavasti pelivaraa suunnittelijoille, jotka miettivät mm. valoisuutta ja tilanjakoa.

”Sisälasiliukuseinä toimii väliseinänä kotona tai konttorilla. Tilanjakajana se on ehdoton ja lisää tietysti valon määrää dramaattisesti”, hän listaa. ”Kaihtimia käyttämällä valoa ja yksityisyyden tarvetta voidaan säädellä”, Nevala lisää.

Esimerkiksi konttorilla lasiliukuseinät ovat fiksu ratkaisu, koska ne eivät aukea käytäville tavallisen oven tavoin – ja näin neliöt saadaan tehokäyttöön.

Profin, indoor sisälasiliukuseinä

Lasiliukuseinästä voi myös rakentaa erillisiä toimistohuoneita. ”Lasiliukuseinärakenteella kiinteää lasiseinää ja liukuovea yhdistäen ja omaa kulmaratkaisuamme hyödyntäen saadaan rakennettua kokonainen huone”, vahvistaa Nevala.

Vanha hitti optimoitu uuteen uskoon

Profinin Pudasjärven tuotantolaitoksessa on tulokasta suunniteltu jo jonkin aikaa. Nevala kertoo, että sisälasiliukuseinä on kuulunut yrityksen portfolioon jo aikaisemmin, mutta nyt konsepti on optimoitu 2020-luvun vaatimusten mukaiseksi.

”Teemme lasiliukuseinän matalalla 25 mm kynnyksellä, jonka voi tarvittaessa upottaa, ja lisäksi entistä kapeammalla, 130 mm karmilla”, hän kertoo. Kuultovärjätyn karmin saa tammena tai mäntynä, eikä näyttävyydessä ole pihistelty. Tiheäsyinen, laadukas massiivipuu kestää katseet ja kulutuksen.

”Olemme saaneet todella hyvää palautetta sekä ulkonäöstä että käytettävyydestä.”

Nevalan mukaan siro karmi tuo tavallaan tuotteelle ”raamit”, jotka luovat sille sen erikoisluonteen. ”Koska karmin esteettinen merkitys on niin suuri, me käytämme siinä huonekalulaatuista puuta.”

Myös haitallisten äänten torjujana uusi tuote on omiaan. ”Desibelitasot sisällä saadaan hyvälle tasolle, joskin tästä puuttuu vielä viimeinen sinetti eli sertifikaatti”, kertoo Nevala ja lisää, että vuodenvaihteessa saadaan tutkimustulokset melutasosta.

Profin, liukuovi

Lasia ja valoa, kiitos!

Profinilla on huomattu, että lasirakentaminen ja -sisustaminen on sekä suunnittelijoiden että asiakkaiden suosiossa – ja laajat lasipinnat ovat juuri sitä, mitä nyt haetaan ja halutaan.

”Markkinassa on selvästi nostetta ja tämänkaltainen lasinen väliseinä sisäkäyttöön on selvästi kova valtti”, toimitusjohtaja uskoo. ”Lasia ja luonnonvaloa yhdistävä konsepti – toteutettuna modernisti ja fiksusti – on sellainen, että odotukset meillä ovat erittäin korkealla.”

Profin on kotimaan markkinoilla johtava lasiliukuseinien toimittaja niin kerrostalo- kuin pientalokohteissa. Nevalan mukaan menestys perustuu paljolti kumppanuuteen, joka on jokapäiväistä yhteistyötä arkkitehtien, suunnittelijoiden sekä rakennus- ja taloteollisuuden ammattilaisten kanssa.

”Me olemme huomanneet, että voimakas kumppanuusmalli on se, mikä syöttää meille niitä uusia ideoita, joita sitten jalostetaan innovatiivisiksi tuotteiksi.”

Yhteinen rintama

Olipa sitten kyse arkkitehdeistä tai rakennusfirmojen projektipäälliköistä, Profin näkee paljon vaivaa viestiäkseen uusista tuotteista ja ratkaisuista kentälle. Nevalan mukaan kyseessä on kaksisuuntainen tie, koska vakiintuneet, tutut yhteistyökumppanit eivät epäröi lähestyä yritystä vaikkapa parannusehdotuksilla.

”Esimerkiksi arkkitehdeillä on paljon tuotetietoa ja he tuntevat Profinin niin hyvin, että keskusteluyhteys on mielekäs ja toimiva kummankin osapuolen kannalta”, pohtii Nevala.

”Varsinkin tuotekehitysprosessissa on tyypillistä, että kysymme suunnittelijoiden mielipidettä ja korjaamme ja kehitämme tuotetta saamamme palautteen pohjalta.”

Profin, liukuovi

Todellinen edelläkävijä

Suunnittelijakentässä on myös eittämätöntä mielenkiintoa yritystä kohtaan, koska Profinin tuotteet ovat alallaan osittain täysin ennennäkemättömiä. Esimerkiksi 5 in 1 -lasiseinäelementtiä vastaavaa tuotetta ei ole kenelläkään muulla.

”Haluamme aina tuoda tehokkuutta rakentamiseen ilman, että kustannukset nousevat merkittävästi – ja tätä suunnittelijat ja asiakkaat kyllä arvostavat”, Nevala uskoo.

Arkkitehdeille sekä muille suunnittelu- ja rakennusalan ammattilaisille suunnattu Profinin materiaalipankki sisältää mm. tuotteiden suoritustasomittaukset, CE-merkinnät sekä tuotekortit ja asennusohjeet. Profinin tuotteiden rakennedetaljit löytyvät ProdLib-palvelusta, josta suunnittelijat voivat ladata tuotevalikoiman suoraan ArchiCAD- ja Revit-ohjelmiin.

”Teemme parhaamme, että ajantasainen tieto saadaan aina ammattilaisten käyttöön ja kehitämme samalla uusia yhteistyön muotoja”, Nevala linjaa. ”Sitä kautta tulee niitä rohkeita avauksia, jotka vievät koko toimialaa eteenpäin.”

Benchmark 240 vuoden takaa?

Samalla kun Profin katsoo tulevaisuuteen, se tietää, että yrityksen juuret ovat syvällä – itse asiassa todella syvällä. Yhtenä ideologisena suunnannäyttäjänä on nimittäin Pudasjärven vuonna 1781 valmistuneen kirkon ikkunat ja niiden tekijöiden opit.

”Yrityksen kovassa ytimessä ovat jo vuodesta 1977 saakka olleet puusepäntaidot sekä puun ja lasin innovatiivinen yhdistäminen”, summaa Nevala. Kun Profin Oy:n nykymuotoinen toiminta alkoi 1970-luvun lopulla, kuningasajatuksena ikkunoiden ja ovien valmistamisessa oli tehdä vuosikymmeniä, jopa satoja vuosia kestäviä elinkaarituotteita.

Konseptitason ”maanjäristys” koettiin 1990-luvulla, kun pudasjärveläiset oppivat, miten japanilainen masame-sahaus yhdistetään pohjoisen hitaasti kasvaneen puun käsittelyyn.

”Japanilainen vahva laatuvaatimus on opettanut meidät ratkaisemaan yksityiskohtia eri tavalla kuin mihin suomalaisessa ikkunateollisuudessa on totuttu”, pohtii Nevala.

Neljä vuotta pelkkää liukuovea

Samalla yrityksen tuotanto fokusoitui fokusoitumistaan siten, että ensin jäivät pois ovet, sitten ikkunat. ”Vuodesta 2017 olemme tehneet ainoastaan parasta mahdollista lasiliukuseinää”, toimitusjohtaja summaa.

Syvemmälle 2020-luvulle yritys seilaa luottavaisena, sillä tuote vastaa hyvin kestävän kehityksen vaatimuksiin, jotka ovat leimallisia tälle ajalle. Nevala toteaa, että Profin varmistaa kestävän tuloksen työn jokaisessa vaiheessa:

”Olipa sitten kyse suunnittelusta, raaka-aineiden valinnasta tai valmistuksesta, me toimimme tiukasti kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti – ja sama koskee asennus- ja huoltopalvelujamme.”

Lisätietoja: profin.fi

Teksti: Sami J. Anteroinen

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prointerior 2/2024

prointerior-lehti
mainos_1088

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »