mainos_864

Sisäpinnat ja tilaosat (lattiat ja päällysteet)

Tekninen tekstiililattia kestää kulutusta

Vaativaan käyttöön suunnitellussa teknisessä tekstiilissä yhdistyvät tekstiilin ja vinyylin parhaat ominaisuudet

artikkelikuva: Tekninen tekstiililattia kestää kulutusta

Hiihtokeskuksissa, hotelleissa ja muissa vapaa-ajan tiloissa sekä julkisissa tiloissa lattiamateriaalin on kestettävä kovaa kulutusta, säilyttävä siistin näköisenä ja oltava helppohoitoinen. Hightech-tekstiili yhdistää kovien pintojen kulutuskestävyyden ja helpon puhdistettavuuden sekä tekstiilin miellyttävän tunnun ja hyvät akustiset ominaisuudet.

”Vuokatin rinteillä sijaitseva Hotel Aateli valmistui neljä vuotta sitten. Valitsimme lattiamateriaaliksi Flotexin, johon tutustuimme sisustussuunnittelija Leena Litovuon kautta. Olemme olleet todella tyytyväisiä materiaalivalintaan. Lattiat eivät ole liukkaita, vaikka ne kostuisivat kengissä sisälle kantautuvasta lumesta”, sanoo yrittäjä Virve Laanti Vuokatin Aatelista.

kuva
Hotel Aateli, Flotex

Antistaattinen flokattu Flotex valmistetaan polyamidikuidusta, joka kiinnittyy molekyylisidoksella vedenkestävään vinyylipohjaan. Hotel Aatelissa Flotexia käytetään vastaanotossa, huonekäytävillä, hotellihuoneissa ja ravintolassa. Hotellihuoneissa materiaali on miellyttävän pehmeä ja lämmin jalan alla, ja muissa tiloissa Flotex vaimentaa askelääniä.

RukaSuites Ski-Inn -huoneistohotellissa Flotex on ollut käytössä huonekäytävillä jo vuodesta 2005. Flotex valittiin myös uusimpaan jouluksi 2019 valmistuneeseen RukaValley-hotelliin, jonka on suunnitellut Tiina Marja Kaislakannas.

”Meillä on Flotex-lattiat useissa Rukan ja Pyhän kohteissa huonekäytävillä, myymälöissä ja välinevuokraamoissa. Monot eivät kolise Flotex-lattialla, eikä Flotex ole liukas tai kärsi kosteudesta”, sanoo isännöitsijä Mikko Hänninen Ski-Inniltä.

kuva
RukaSuites vuokraamo, Flotex Vision matto

”Flotex on akustisesti todella miellyttävä. Se ei kopise tai kaiu ja sopii kaikkiin hotellin tiloihin. Sen hyvien akustisten ominaisuuksien ansiosta tiloissa pystyttiin vähentämään usein ulkonäöllisesti haastavien akustiikkalevyjen käyttöä”, jatkaa Laanti.

Helposti puhdasta

Flotex on allergiaystävällinen, sillä pöly ja muut allergeenit on helppoa poistaa flokatusta rakenteesta. Puhtaanapitoon riittää imurointi ja tarpeen mukaan tehtävä pesu esimerkiksi harjaavalla painehuuhtelulaitteella, joka puhdistaa lattiapäällysteen pohjia myöten. Flotex-matoilla on myös ns. nollapäästöluokitus.

”Olimme alun perin suunnitelleet Hotel Aatelin Ravintola Ainoaan tummasta liuskekivestä valmistettuja lattioita, mutta rakentamisen aikana päädyimme puukuosiseen Flotexiin. Valinta oli onnistunut, ja mahdolliset tahrat lähtevät vedellä ja mikrokuituliinalla”, Laanti sanoo.

”Helpon puhdistamisen lisäksi Flotex kestää kulutusta hyvin, eivätkä saumat aukeile tai repsota. Lattia pysyy siistin näköisenä”, Hänninen jatkaa.

Flotexia on saatavilla kahden metrin levyisenä rullamateriaalina sekä 50x50cm ja 25x100 cm kokoisina laattoina. Valmiissa lattiassa saumat eivät erotu. Tukikerrokset varmistavat, että materiaali pysyy mitoissaan myös kovassa kulutuksessa.

”Flotexin väri- ja kuosivalikoima on todella monipuolinen, ja lattiat voisi painattaa myös omasta valokuvasta. Tätä harkitsimme RukaValleyn välinevuokraamoon, mutta päädyimme mallistosta löytyvään kuosiin”, sanoo Hänninen.

”Kuosien mahdollisuudet sisustuksessa ovat rajattomat. Flotex kiinnostaa myös asiakkaitamme, ja jotkut ovat hankkineet Flotex-lattianpäällystettä omaa kotiinsakin”, Laanti lisää.

Lisätietoja:
Travico Oy,
puh. (09) 477 0780
www.travico.fi

kuva
Hotel Aateli, ravintola, Flotex matto

kuva
RukaSuites, ravintola, Flotex Calgary matto

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

mainos_791
mainos_637
mainos_887

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »