mainos_1077

Rakentaminen
Runko ja rakennustuotteet (julkisivutuotteet)

Monipuolinen, laadukas ja vastuullinen – Purson kotimainen alumiinisälejärjestelmä on näyttävä valinta pohjoisiin olosuhteisiin

artikkelikuva: Monipuolinen, laadukas ja vastuullinen – Purson kotimainen alumiinisälejärjestelmä on näyttävä valinta pohjoisiin olosuhteisiin

Vierailukeskus Joki, Turku.

Julkisivu on rakennuksen käyntikortti, mutta pohjoisen vaihtuvissa sääoloissa se joutuu väistämättä koetukselle. Kun julkisivuun valitaan alumiininen sälejärjestelmä, lopputuloksena on näyttävä ulkoasu, jonka edustava ilme säilyy läpi koko elinkaaren.

”Alumiini on luonnostaan korroosionkestävä materiaali, joten se kestää hyvin Suomen kaltaisissa kosteissa ja vaativissa sääolosuhteissa”, kertoo Purson rakennusjärjestelmien avainasiakaspäällikkö Lauri Hautanen.

Laatu ja kestävyys eivät kuitenkaan tarkoita yksitoikkoisuutta. Alumiinisäleitä voidaan elävöittää erilaisilla pintakäsittelyillä ja esimerkiksi verhoilla puulla. Erilaisia ja eri muotoisia säleitä yhdistämällä saadaan aikaan uudenlaisia efektejä ja näyttäviä pintoja.

”Alumiini on monipuolinen materiaali, ja eri sälekokojen ja -muotojen suunnittelussa on hyvin pitkälti vapaat kädet. Lisää vaihtoehtoja tuo pintakäsittely kuten pulverimaalaus tai anodisointi. Hyvä ja tuore esimerkki on Tampereelle rakentuva Kansi ja Areena, johon olemme toteuttaneet säleitä hyvin joustavasti suunnittelijan toiveiden mukaan”, Hautanen kertoo.

Purson säleet voidaan integroida myös Purson lasijulkisivujärjestelmiin esimerkiksi koristesäleiksi tai aurinkosuojaksi.

kuva
Aleksanterinkaaren P-Talo, Porvoo.

Kotimainen alumiinisäle on vastuullinen valinta

Arkkitehtuuri ja kiinteistökehitys pohjaavat yhä voimakkaammin vastuullisuuteen, eivätkä julkisivuratkaisut ole poikkeus. Valittujen tuotteiden kotimaisuusaste ja kiertotalouteen perustuvat ratkaisut ovat yhä tärkeämpiä tekijöitä, jotka on otettava huomioon jo suunnitteluvaiheessa. Purson sälejärjestelmät kehitetään ja valmistetaan Suomessa Greenline-kierrätysalumiinista.

”Purson myynti ja tekninen tuki ovat lähellä asiakasta ja arkkitehtiä koko prosessin ajan, aina suunnittelusta asennuksiin”, Hautanen kertoo.

kuva
Toimistotalo, Tanska.

Käyttökohteissa vain taivas rajana

Purson sälejärjestelmän käyttökohteet ovat lähes rajattomat, sillä se sopii sekä uudis- että saneerauskohteisiin. Kokonaisten julkisivutoteutusten lisäksi sillä voidaan toteuttaa myös pienempiä kohteita kuten talon katolla sijaitsevan ilmanvaihtokoneen verhoilu.

Järjestelmä on kustannustehokas vaihtoehto ja nopea asentaa. Hautanen uskoo, että tulevaisuudessa etenkin suurien säleiden käyttö lisääntyy.

”Pursolla on mahdollisuus valmistaa isojakin säleitä, ja jonkin verran niitä on jo toimitettu. Uskon, että ne tulevat yleistymään tulevina vuosina, sillä niillä saa luotua julkisivuun vaikuttavuutta ja särmää.

Tule kuulemaan lisää Purson alumiinisista julkisivusäleistä! Lauri Hautanen esittelee Purson näyttäviä ratkaisuja webinaarissa 9.6.2021 klo 10–10.30. Ilmoittaudu mukaan osoitteessa www.purso.fi/webinaari.

Purso suunnittelee ja valmistaa alumiinituotteita ja -järjestelmiä, jotka näkyvät kaikkialla osana ihmisten ja yritysten arkea – tuotamme kestäviä ratkaisuja niin teollisuuteen, rakennusten julkisivuihin kuin valaistukseen. Yli 60-vuotias suomalainen perheyritys työllistää 550 henkeä. Purson liikevaihto oli 160 miljoonaa euroa vuonna 2019.

kuva
Horsens sairaala, Tanska.

kuva
Plaza Business Park, Vantaa.

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prointerior 2/2024

prointerior-lehti
mainos_1088

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »