mainos_1043

Sisäpinnat ja tilaosat (kivi, laatta, tiili, lattiat ja päällysteet)

Laattamaailma uusiksi suurella laattakoolla ja uudella tekniikalla

artikkelikuva: Laattamaailma uusiksi suurella laattakoolla ja uudella tekniikalla

Golden Pure Sodalite

Pukkilan uudella digitaalisella valmistusmenetelmällä ja suurella laattakoolla voidaan tehdä aivan uudenlaista keramiikkapintaa, jollaista ei ole aiemmin ollut tarjolla Suomessa.

”Meille on tänä keväänä tulossa markkinoille kolme uutta tuotesarjaa, jotka tuovat uudenlaisia mahdollisuuksia keramiikkapintojen toteutukseen suurten 120x120 cm -laattojen ja uuden valmistustekniikan kautta. Uudet laattasarjat ovat nimeltään Golden Pure, Ease ja Metal Design”, Pukkila Oy Ab:n tuotepäällikkö Niina Suominen kertoo.

Vuonna 1874 perustettu Pukkila on keraamisten laattojen suunnittelun, valmistuksen ja asennuksen edelläkävijä. Yritys kuuluu kansainväliseen Ricchetti Group -konserniin, joka on yksi Euroopan suurimmista keraamisten laattojen valmistajista.

Keraamisia laattoja on käytetty rakennuksissa jo tuhansia vuosia. Keraaminen laatta on aikaa kestävä, hygieeninen, turvallinen ja ympäristöystävällinen julkisiin ja yksityisiin tiloihin. Nykyisessä laatan valmistusprosessissa huomioidaan laatan koko elinkaaren ympäristövaikutukset.

kuva
Metal Design Diamondcopper

Suuret laatat – suuret mahdollisuudet

Tällä hetkellä eniten myyty laattakoko isoilla laatoilla on 60x60. Nyt markkinoille tulevien uusien sarjojen myötä suurien laattojen määrä kasvaa edelleen. Isot laatat sopivat sekä suuriin että pienempiinkin kohteisiin. Uusien linjalattiakaivojen ansiosta 120x120 cm lattialaattoja voidaan käyttää pienemmissäkin tiloissa.

”Jos tekisin uutta kylpyhuonetta itselleni, valitsisin kylpyhuoneen koon siten, että lattiat ja seinät olisivat 120 senttimetrin monikertoja. Näin laatoittaminen sujuisi helposti ja nopeasti, kun suuria laattoja ei tarvitsisi leikata eikä muuten sovittaa kulmiin”, Suominen vinkkaa.

Perinteisessä toteutuksessa on pintamateriaalia harvoin päätetty siinä vaiheessa, kun tilojen mittasuhteita suunnitellaan. Suurien laattojen käytössä upein lopputulos aikaan saadaan hyvällä ja huolellisella suunnittelulla.

kuva
Metal Design Diamondsteel

Uudella tekniikalla kolmiulotteisuutta pintoihin

Uusi Touch to digital -tekniikka tarjoaa laatan pintaan kolmiulotteisuutta ja näyttävyyttä. Tämä uusi valmistustekniikka tuo pintoihin värisävyjen lisäksi myös rikkaat mahdollisuudet materiaalien monipuoliseen käyttöön, jotka ilmentyvät nyt upeasti kevään 2021 laattauutuuksissa.

”Nyt voidaan laattoihin tehdä aivan uudenlaisia kiiltoasteita, jotka voivat lisäksi olla osasta pintaa kiiltäviä ja toisesta kohtaa himmeitä, tai kuvioita voidaan painaa vain osittain näkyviksi. Esimerkiksi uudet Golden Pure -sarjan marmorit näyttävät todella autenttisilta. Niissä on ylellinen kultaprintti mukana joka värissä”, Suominen toteaa.

kuva
Ease Lightgrey

Pieniä laattoja ja erikoismuotoja

Isojen laattojen vastapainona on toisena trendinä aivan pienten laattojen ja marokkolaisvaikutteisten laattojen käyttö.

”Ne voivat olla muodoltaan vinoneliötä tai kooltaan esimerkiksi 5x5 cm tai hyvin voimakkaita suorakaiteita, kuten tikkumainen 6x40 cm”, Suominen sanoo.

Kolmantena kevään trendinä ovat retrolaatat, eli rouheat märkäpuristetut, aiemmin klinkkereinä tunnetut laatat punaisen eri sävyissä, kuten uudet sarjat Objecta ja Natural, joita yhdistetään usein puukuosin kanssa.

Lisätietoja: www.pukkila.com

kuva
Timestone Beige

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prointerior 1/2024

prointerior-lehti
mainos_1052
mainos_1036

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »