mainos_1077

Kalusteet ja varusteet (kylpyhuone, saniteettitilat)
Talotekniikka (LVIS-tuotteet)

Design ja toiminnallisuus ohjaavat yhä monipuolistuvan hanamarkkinan kehitystä

artikkelikuva: Design ja toiminnallisuus ohjaavat yhä monipuolistuvan hanamarkkinan kehitystä

Grana Oy on suomalainen hanavalmistaja, joka vannoo kauniin ja kestävän designin nimeen. Tuotteilta vaaditaan katseenkestävää funktionalisuutta aivan uudella tavalla – paljolti kiitos verkon yltäkylläisen designtarjonnan.

”Se, miltä tuote näyttää, on koko ajan tärkeämpää. Kun hyvä ulkonäkö vielä yhdistyy huippuluokan toiminnallisuuteen, voittava resepti alkaa olla käsillä”, Granan designista vastaavat huippusuunnittelijat – hanoja ovat olleet suunnittelemassa esimerkiksi Ristomatti Ratia ja Davide Lamparelli. Innovatiivisen hanadesignin inspiraationa on usein puhdas, suomalainen luonto. Lopputuloksena on hanakatalogi, joissa on ajatusta ja luonnetta.

Erottumista markkinoilla myös tarvitaan, sillä asiakas on kenties vaativampi ja fiksumpi kuin koskaan:

Keväällä Grana Oy käynnisti yhteistyöprojektin teolliseen suunnitteluun erikoistuneen design-tiimin kanssa ja tuloksia uudesta tuotesarjasta keittiön ja kylpyhuoneen hana- ja suihkusarjaan on odotettavissa loppuvuodesta. Pohjoismainen, puhdas, toiminnallinen ja intuitiivinen näkemyksenä on odotettavissa malliston uudistumista.

Granan tuotteille on myönnetty Suomalaisen Työn liiton Design from Finland, olemme ylpeitä saadessamme kuulua tähän ryhmään.

kuva

Värillä ilmettä

Granan viimeaikaisiin hitteihin kuuluvat esimerkiksi mattamustat hanat, jotka villitsivät kansaa vuonna 2020. ”Mattamusta lähti tosi vahvasti vetämään viime vuonna”, vahvistaa myyntitiimi.

”Erilaiset uudistukset ja piristykset kotiin ovat alkaneet kiinnostaa. Tämä on se näppituntuma, mikä on syntynyt, kun olemme jutelleet jälleenmyyjien kanssa.”

Suosituimmista hanamalleistamme on saatavilla perinteisen kromin rinnalle upeita eri värivaihtoehtoja; mm. mattamustaa, mustakromia, harjattua terästä, harjattua antiikkimessinkiä. Jopa uudet ei niin perinteiset värivaihtoehdot herättävät kiinnostusta.

kuva

Vettä on virrannut Granan hanoista yli 20 vuotta

Hanatuotteidemme kehittäminen aloitettiin Granalla jo vuonna 1998, kun suomalaisten kiinnostus kodin sisustamisessa alkoi kohdistua myös keittiöihin ja kylpytiloihin. Keittiöt avautuivat osaksi oleskelutiloja ja kylpyhuoneissa ja saunatiloissa haluttiin nauttia kylpylätunnelmissa. Hanojen ja suihkujen rooli kodin sisustuselementteinä on kasvanut koko ajan, samoin kuin erilaisten toteutusmahdollisuuksien määrä.

Olemme saavuttaneet vakiintuneen aseman yhtenä Suomen suosituimmista hanamerkeistä. Grana Oy toimii Pirkanmaalla, Akaan kaupungissa ja tiimimme kuuluu 9 ammattilaista.

Ketteränä toimijana meillä on mahdollisuus tarjota yksilöllisyyttä hankkeissa ja tavoitteenamme onkin kehittää uutta yhteistyötä tilasuunnittelun ammattilaisten kanssa.

Ekologisuus ja turvallisuus edellä

Suomessa riittää vettä kaikille, mutta maamme rajojen ulkopuolella on asiat toisin. Ekologisuus ja ennen kaikkea veden kulutuksen vähentäminen on tärkeä osa kaikessa tuotesuunnittelussamme.

Kaikki Granan tuotteet valmistetaan korkealaatuisista materiaaleista. Sadesuihkujen sekoittajat ja putkistot valmistetaan samasta laadukkaasta ja turvallisesta messingistä, jota käytämme keittiö- ja pesuallashanoissa. Komponentit valmistetaan tunnettujen yhteistyökumppaneiden tehtailla Euroopassa ja Aasiassa, tuotteiden kokoonpano vakiintuneella alihankkijallamme Kiinassa.

Jotta laatumme ei jäisi pelkäksi puheeksi, tuotteet testataan Suomessa. Testaamisesta vastaavat Insinööritoimisto Zenner, VTT / Eurofins.

Grana-hanoilla on kansallinen hyväksyntä: STS Suomessa.

kuva

Asentajan lempparihana

Mikään salaisuus ei ole sekään, että Grana on jo pitkään ollut LVI-asentajien suosikkibrändejä – eikä vähiten FastFix-pikakiinnityksen ansiosta. FastFixin avulla hana voidaan asentaa altaaseen jopa alle 30 sekunnissa, ilman altaan alla konttaamista ja hankalaa kurottelua.

Kun muistaa, että perushanan keskimääräinen asennusaika on noin puoli tuntia, FastFix säästää LVI-asentajalta todella paljon aikaa ja vaivaa. ”Loppupeleissä tämä mahdollistaa myös pienemmät kustannukset kuluttajalle.”

FastFix-tuotteen alkuperäinen ideakin syntyi LVI-asentajien toiveesta: ammattikunta toivoi hanaa, joka olisi nopeampi asentaa ja jossa olisi pidemmät, taipuisat putket.

”FastFix on eduksi erityisesti urakointikohteissa, jossa asennettavana on useita hanoja.”

Lisätietoja: www.grana.fi

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prointerior 2/2024

prointerior-lehti
mainos_1088

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »