mainos_1039

Yhteistyössä (Sisustussuunnittelijat SI)

NÄKÖKULMA

Hyvinvointia työympäristöstä?

Kirjoittaja: Marjut Nousiainen

artikkelikuva: Hyvinvointia työympäristöstä?

Viime aikoina kotona työskentely on tullut lähes kaikille toimistotyöntekijöille tutuksi, näin on käynyt myös minulle. Etätyöskentelyssä on paljon hyvää kuten se, että kulutan vähemmän luonnonvaroja. Samalla kuitenkin aitojen kohtaamisten puute aiheuttaa sosiaalisen vajeen, jota on vaikea korvata.

Hyvinvointia voi tarkastella monelta eri kannalta. Näen työhuoneeni ikkunasta metsää ja peltoa, en ihmisvilinää, vaan sen sijaan rauhaa ja seesteisyyttä. Kotitoimistoni on hyvin varusteltu. Sähköpöytä, satulatuoli, iso näyttö sekä päivävalovalaisin takaavat ergonomisen työskentelytavan. Kesken työpäivän joogaan ja joinakin päivinä jään työskentelemään olohuoneen sohvalle. Silloin laitan myös takkaan tulen. Katselen tanssivaa tulta ja yli sata vuotta vanhoja hirsiseiniä. Aikaa ei kulu työmatkoihin, luovuuteni kukkii, olen tuottelias ja voin hyvin. – Miksi siis lähtisin johonkin?

HYVINVOINTIA VOI tarkastella monelta eri kannalta. Näen työhuoneeni ikkunasta metsää ja peltoa, en ihmisvilinää, vaan sen sijaan rauhaa ja seesteisyyttä. Kotitoimistoni on hyvin varusteltu. Sähköpöytä, satulatuoli, iso näyttö sekä päivävalovalaisin takaavat ergonomisen työskentelytavan. Kesken työpäivän joogaan ja joinakin päivinä jään työskentelemään olohuoneen sohvalle. Silloin laitan myös takkaan tulen. Katselen tanssivaa tulta ja yli sata vuotta vanhoja hirsiseiniä. Aikaa ei kulu työmatkoihin, luovuuteni kukkii, olen tuottelias ja voin hyvin. – Miksi siis lähtisin johonkin?

Emme ehkä voi vaikuttaa vallitsevaan tilanteeseen, mutta suunnittelijoina meillä on mahdollisuus luoda työympäristöjä, jotka tukevat ihmisen fyysistä ja henkistä hyvinvointia.

Julkaisu restoratiivisen ympäristön suunnittelusta

Kirjoittaja:

Marjut Nousiainen
Sisustusarkkitehti SIO, SI
Sisustussuunnittelijat SI ry
Design Studio Marjut Nousiainen

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prointerior 1/2024

prointerior-lehti
mainos_1036
mainos_1052

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »