mainos_1086

Kalusteet ja varusteet (majoitus ja ravitsemustilat)
Talotekniikka (viestintätuotteet, äänen ja videontuotanto)

Genelec toimittaa RAW-kokemuksen telkien taakse aiemmin vankilana toimineeseen hotelliin

artikkelikuva: Genelec toimittaa RAW-kokemuksen telkien taakse aiemmin vankilana toimineeseen hotelliin

Majoitushuoneiden lisäksi Hotelli Kakola tarjoaa myös kattavat konferenssi- ja juhlatilat ainutlaatuisessa ympäristössä. Hotelli Kakola kääntyi Genelec-kumppanin ja erikoistuneen AV-integraattorin, Hifistudio Esitystekniikan puoleen, jolle annettiin tehtäväksi suunnitella ja asentaa laaja, kaikki hotellin julkiset tilat kattava äänentoistojärjestelmä.

“Asiakas halusi korkealaatuisen audiojärjestelmän, jonka avulla ravintolatiloissa on mahdollista toistaa korkealaatuista taustamusiikkia matalalla äänenvoimakkuudella sekä kristallinkirkasta vahvistettua puhetta kokoustarkoituksiin. Järjestelmälle asetettiin myös vaatimus kyetä toistamaan ‘helppoa’ elävää musiikkia tarvittaessa”, kertoo Antti Vuorilahti, Hifistudion osakas.

”Asiakkaallemme oli myös tärkeää käyttää kotimaista toimittajaa mahdollisuuksien mukaan kotimaisen talouden tukemiseksi, hiilijalanjäljen pienentämiseksi ja ilmastonmuutosta vastaan toimimiseksi, joten päätös käyttää Genelec-yhtiötä oli erittäin helppo.”

Vuorilahti määritteli käytettäväksi 24 kompaktia Genelec 4020-kaiutinta ja kahta tehokasta 4040-kaiutinta RAW-alumiiniviimeistelyllä kolmelle eri alueelle sijoitettuna: vastaanottoaulaan, ravintola Rubeniin ja monikäyttötilaan, joka tunnetaan nimellä Paviljonki ja joka on vuokrattavissa tai yhdistettävissä muiden ravintolatilojen kanssa suurempia tapahtumia varten. Paviljonkia voidaan myös käyttää työtilana ja jopa jakaa pienempiin tiloihin kevyiden seinärakenteiden avulla.

“RAW-viimeistely sopii ihanteellisesti Kakolaan”, korostaa Vuorilahti.

kuva

“Teollinen ulkoasu sopii täydellisesti ‘vankilaympäristöön’ ja kestävän kehityksen kannalta se, että kotelot eivät edellytä maalausta ja voidaan valmistaa vähemmällä viimeistelymateriaalien määrällä, täyttää kaikki kestävän kehityksen vaatimukset. Useimpien Genelec-kaiuttimien tapaan kotelo on valmistettu kierrätetystä alumiinista, jonka lisäksi äänenlaatu on luonnollisesti poikkeuksellisen erinomainen.”

Toinen tärkeä asia oli aktiivisten kaiuttimien valinta, mikä vähentää kaapeloinnin tarvetta ja poistaa tarpeen ulkoisille vahvistinhyllyille, mikä nopeuttaa ja helpottaa asennusta ja tekee lopputuloksesta hienovaraisemman.

Kakolanruusu on ravintola, joka sijaitsee myös aiemmin vankilana toimineessa rakennuksessa ja myös sinne on toimitettu Genelec 4000-sarjan audioratkaisu. Vuorilahti valitsi 14 keskikokoista valkoista Genelec 4030-kaiutinta taustamusiikin toistoon tinkimättä mahdollisuudesta selviytyä tarvittaessa myös isommista tapahtumista.

“Ravintolan tilat on varustettu täydellisellä näytöistä ja videoprojektoreista koostuvasta järjestelmästä, joten myös äänentoistojärjestelmän tuli olla riittävän korkealaatuinen.

Genelec oli selkeä valinta samoista luotettavuuteen, kestävään kehitykseen ja suomalaiseen perinteeseen liittyvistä syistä.

kuva

”Integraattorin näkökulmasta katsottuna meillä on täysi luottamus Geneleciin sekä yhtiönä että tuotteiden osalta”, hän jatkaa.

“Heidän palvelunsa on erinomaista joka tasolla, sekä myyntiä edeltäen että jälkimarkkinoinnin osalta, tekniseltä tai miltä tahansa osalta - heiltä löytyy aina joku, joka auttaa - ja tietenkin itse tuotteet ovat erinomaisia. Ongelmat Genelecin asennuksien osalta ovat harvinaisia, mutta mikäli sellaisia ilmenee, ne eivät koskaan kestä pitkään.”

“Hotelli Kakola ja Kakolanruusu – ovat olleet todella miellyttäviä. Olemme ylpeitä saadessamme osallistua aiemmin vankilana toimineiden tilojen muokkaamisessa siihen muotoon, jossa tilat tänä päivänä ovat ja voidessamme osallistua suomalaisen historian erään osan säilyttämiseen suomalaisia tuotteita käyttäen.”

Lisätietoja: www.genelec.fi/raw

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prointerior 3/2024

prointerior-lehti
mainos_1088

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »