mainos_1077

Rakentaminen (ulkoalueet)
Talotekniikka

Syväsäiliöjärjestelmät tehokkaiksi ja kestäviksi

artikkelikuva: Syväsäiliöjärjestelmät tehokkaiksi ja kestäviksi

Finncont® Blok2 jätteenkeräysjärjestelmä

Maahan kaivettavat jätesäiliöt säästävät kiinteistöissä tilaa ja ovat hygieeninen vaihtoehto. Nykyaikaiset jätteenkeräysjärjestelmät suunnitellaan tiiviiksi, lujiksi ja kierrätystä tehostaviksi.

Lahdessa ja Virroilla toimiva Finncont on juuri tuonut markkinoille Blok2-tuoteperheen. Uudistettu syväsäiliö tukee entistä useampien jätejakeiden erilliskeräystä.

”Kyseessä on maanalainen kierrätysjärjestelmä, jossa on nelikulmaiset jätesäiliöt”, kertoo Finncont Design Studion vetäjä Toni Harjumäki.

Säiliöt asennetaan 1,5 metrin syvyyteen, jolloin niistä jää näkyviin metrin korkuinen yläosa. Finncontilla on jo aiemmin ollut toimitusohjelmassaan pyöreitä ja osaksi pyöreitä jätteiden syväsäiliöitä.

kuva
Finncont® Blok2 BIO

”Aloitimme Blok2:n suunnittelun noin vuosi sitten, koska jätehuollon määräykset edellyttävät yhä enemmän kierrätystä. Tavoitteena oli saada aikaan markkinoiden paras jätteenkeräysjärjestelmä. Viiden kuution säiliöön voidaan kerätä jopa kuutta eri jätelajia”, Harjumäki mainitsee.

Lujuus tuo turvallisuutta

Keskeinen uudistus kyseisessä Blok2-järjestelmässä on, että maan sisään sijoitettavat jätekaivot ovat muovin sijaan betonia. Muotoillut kansiosat ovat 5 – 6 mm:n paksuista rotaatiovalettua muovia, mutta säiliöiden nostovarustukset valmistetaan teräksestä.

Nosturilla varustettu jätepakkari tyhjentää säiliöt nostamalla ne kaivosta. Säiliöiden nostovarustus on testattu kestävän 3,5-kertaisella koekuormituksella, joten säiliöt kestävät normaalia painavammatkin jätekuormat.

”Suunnittelussa on kiinnitetty huomiota myös rakenteiden tiiviyteen ja muotoon, jotta vältytään tuholais- ja jäätymisongelmilta”, Harjumäki selittää.

kuva
Finncont® Blok2 jätteenkeräysjärjestelmä

”Säiliöiden yläosien verhoiluun on useita eri vaihtoehtoja. Finncont Design Studion suunnittelijat innovoivat markkinoiden tarpeisiin uusia turvallisia jätehuoltoratkaisuja.”

Biosäiliöön on kehitetty useita edistyneitä ominaisuuksia, joita markkinoilla on kaivattu. Patentti- ja rekisterihallitus on esimerkiksi myöntänyt Blok2-biosäiliön yhtenäiselle ja tiiviille rakenteelle hyödyllisyysmallisuojan.

Lisätietoja: www.finncont.com

Teksti: Ari Mononen

Finncont Design Studio® on Finncontin oma suunnitteluosasto, jossa huippuunsa hioutuneet ammattilaiset tarjoavat tuotekehityksen pitkäaikaista kotimaista osaamista.
Finncont Design Studio® ideoi, suunnittelee ja toteuttaa asiakkaiden tarpeisiin uniikkeja, kustannustehokkaita ja rakenteeltaan optimoituja tuoteratkaisuja erityisosaamisenaan viranomaisten hyväksynnät ja testausvaatimukset.

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prointerior 2/2024

prointerior-lehti
mainos_1088

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »