mainos_984

Kalusteet ja varusteet (kylpyhuone, saniteettitilat)
Talotekniikka (LVIS-tuotteet)

Klassista designia modernilla teknologialla

Kosketusvapaa pesuallashana on tyylikäs, ekologinen ja hygieeninen valinta

artikkelikuva: Klassista designia modernilla teknologialla

Suomen ympäristövaatimukset täyttävä kosketusvapaa hana sopii julkisiin ja yksityisiin tiloihin. Infrapuna-sensorilla toimiva hana on helppo asentaa erilaisten pesualtaiden yhteyteen. Krominvärinen hana säästää vettä ja energiaa.

Vuonna 2020 voimaan astuneessa ympäristölaissa on säädökset vesikalusteiden valmistamisessa käytettävistä materiaaleista. Määräykset perustuvat Suomen pohjavesien laatuun ja ympäristönsuojeluun.

”Suomen kova vesi saattaa aiheuttaa vesikalusteisiin korroosiota pitkällä aikavälillä. Veden kanssa kosketuksissa olevien materiaalien huolellinen valinta on tärkeää, jotta vesistöihin ei pääse mikropartikkeleita”, sanoo Grohen projektipäällikkö Tiina Gefwert.

Grohelle tärkeimpiä tuotekehitystyötä ohjaavia arvoja ovat laatu, teknologia, muotoilu ja kestävä kehitys. Suomen markkinoille on kehitetty oma mallisto, jossa veden kanssa kosketuksissa olevat osat on valmistettu DZR-messingistä.

Ajaton muotoilu ja helppo asennettavuus

Huhtikuussa 2021 Grohe toi markkinoille Suomen ympäristövaatimusten mukaisen Bau Cosmopolitan E -kosketusvapaan pesuallashanan.

”Designiltaan Bau Cosmopolitan E on kauniin kulmikas, ja väriksi valittiin klassinen kromi. Tällä hetkellä Bau Cosmopolitan E on ainoa nykylainsäädännön vaatimukset täyttävä kosketusvapaa hana, mutta uusia malleja on tulossa”, Gefwert sanoo.

Hanan asentaminen on helppoa pika-asennusjärjestelmän ja joustavien liitosletkujen ansiosta. Takaiskuventtiili estää veden virtauksen takaisin päin ja roskasiivilä siivilöi veden. Hanassa on seitsemän esiasetettua ohjelmaa, joita voi halutessaan muuttaa.

”Hana puhdistuu automaattisesti esiasetettujen lämpödesinfioinnin ja puhdistustilan avulla. Lisätoimintoja voidaan asettaa kaukosäätimellä. Esimerkiksi sairaaloissa hanaa voidaan lämpödesinfioida kaukosäätimen avulla useammin”, kertoo Gefwert.

Grohe, kosketusvapaa hana

Ympäristö- ja käyttäjäystävällinen pesuallashana

Hanan toiminta perustuu infrapuna-sensoriin. Sensori havaitsee hanan alle tuodut kädet ja avaa hanan. Hana toimii ulkoisella paristolla, jonka voi vaihtaa itse. Paristokäyttöisyys helpottaa asentamista, sillä hanaa ei tarvitse liittää sähköverkkoon. Pariston käyttöikä on noin seitsemän vuotta 150:llä käyttökerralla päivässä.

”Korona on osoittanut, kuinka tärkeää etenkin julkisissa tiloissa on voida pestä kädet ilman, että hanaa tarvitsee koskettaa. Kosketusvapaan hanan välityksellä virukset ja bakteerit eivät leviä käyttäjältä toiselle”, Gefwert sanoo.

Kustannuksiltaan kilpailukykyinen kosketusvapaa hana on hygieenisyytensä ansiosta käyttäjäystävällinen hankinta. Bau E Cosmopolitan -hana on kustannuksiltaan kilpailukykyinen, ja hana sopii erilaisiin julkisiin tiloihin kuten toimitiloihin, ravintoloihin, kouluihin ja päiväkoteihin sekä kotitalouksien wc- ja kylpyhuonetiloihin.

”Myös lasten on helppo käyttää kosketusvapaata hanaa, eikä hana unohdu vahingossa auki”, lisää Gefwert.

Hanan GROHE EcoJoy-poresuutin päästää vettä 5,7 litraa sekunnissa. Vedenvirtaus on suunniteltu käyttökokemuksen ja ympäristönäkökohtien mukaisesti.

Lisätietoja: grohe.fi

Teksti: Merja Maukonen

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prointerior 3/2023

prointerior-lehti
mainos_951

BLOGIT

mainos_987
mainos_973

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »