mainos_522

Runko ja rakennustuotteet (lasituotteet)
Sisäpinnat ja tilaosat (lasituotteet, väliseinät, tilanjako)

Profinin InDoor-lasiliukuseinä optimoi tilan ja valon

artikkelikuva: Profinin InDoor-lasiliukuseinä optimoi tilan ja valon

Profin on vahva nimi ulkolasiliukuseinien valmistajana – mutta nyt talossa on kehitetty monipuolinen huipputuote myös InDoor-markkinaan. Puhtaasti sisätiloihin tarkoitettu sisälasiliukuseinä on jo kerännyt hyvää palautetta niin toimitiloista kuin kouluista.

Profinin Rakennusliikkeet-myyntiyksikön johtaja Mikko Murtonen kertoo, että sisälasiliukuseinä toimii väliseinänä esimerkiksi kotona tai toimistossa.

”Tilanjakajana se on tehokas ja samalla valon määrä lisääntyy tuntuvasti”, Murtonen toteaa. Lisäksi kaihtimia käyttämällä valoa ja yksityisyyden tarvetta voidaan säädellä tarpeen mukaan.

Esimerkiksi toimistossa lasiliukuseinät ovat fiksu ratkaisu, koska ne eivät aukea käytäville tavallisen oven tavoin – ja näin neliöt saadaan tehokäyttöön.

Lasiliukuseinärakenteen vahvuuksiin kuuluu sekin, että kiinteää lasiseinää ja liukuovea yhdistäen – ja Profinin omaa kulmaratkaisua hyödyntäen – voidaan rakentaa kokonainen erillinen toimistohuone.

kuva

InDoor odottaa ottajaansa

Profinin Pudasjärven tuotantolaitoksessa on suunniteltu InDoor-tuotetta vahvan ulkoseinäratkaisun rinnalle jo pitkän aikaa. Murtonen muistuttaa, että Profinin ulkoseinätuote on markkinajohtaja ja hyvin tunnettu alalla.

”Me olemme kehittäneet tämän InDoor-tuotteen aivan samalla pieteetillä ja uskomme, että siitä tulee samalla tavalla tunnettu ja arvostettu tuote markkinassa.”

Toistaiseksi tuotetta on mennyt toimistojen lisäksi mm. kouluihin sekä päiväkoteihin.

”Kouluissa ja päiväkodeissa InDoor-lasiliukuseinä mahdollistaa nykyaikaisen, joustavan tilankäytön ja luo aivan uudenlaista ilmettä”, tietää Murtonen.

Aivan täysin uusi tuote ei kuitenkaan ole kyseessä, sillä sisälasiliukuseinä on kuulunut yrityksen portfolioon jo aikaisemmin. Nyt konsepti on kuitenkin optimoitu 2020-luvun vaatimusten mukaiseksi.

kuva

Karmi säväyttää

Uuden konseptin mukaan lasiliukuseinää tehdään matalalla 25 mm kynnyksellä, jonka voi tarvittaessa upottaa, ja lisäksi entistä kapeammalla, 130 mm karmilla. Kuultovärjätyn karmin saa tiheäsyisenä mäntynä tai tammena.

Siro karmi tuo tavallaan tuotteelle ”raamit”, jotka luovat sille sen erikoisluonteen. Profin pitää karmin esteettistä merkitystä niin huomattavana, että on alusta asti halunnut käyttää siinä nimenomaan huonekalulaatuista puuta.

”Palaute käytettävyydestä, ulkonäöstä ja muista keskeisistä ominaisuuksista on ollut erittäin positiivista”, Murtonen toteaa.

Myös haitallisten äänten torjujana uusi tuote on omiaan: desibelitasot sisällä saadaan hyvälle tasolle, mikä on tärkeää niin neuvottelutilassa kuin päiväkodissa.

Lasia ja valoa: kova kombo

Profinilla on huomattu, että lasirakentaminen ja -sisustaminen on sekä suunnittelijoiden että asiakkaiden suosiossa – ja laajat lasipinnat ovat juuri sitä, mitä nyt halutaan.

Murtonen katsoo, että markkinassa on kovasti nostetta – ja että lasinen väliseinä sisäkäyttöön on selvästi kova kortti.

”Me yhdistämme lasia ja luonnonvaloa InDoor-tuotteeksi hyvin vahvalla ammattitaidolla ja kokemuksella. Tästä syystä odotukset ovat erittäin korkealla.”

Profin on kotimaan markkinoilla johtava lasiliukuseinien toimittaja niin kerrostalo- kuin pientalokohteissa. Murtosen mukaan menestys perustuu paljolti kumppanuuteen, joka on ”jokapäiväistä yhteistyötä” arkkitehtien, suunnittelijoiden sekä rakennus- ja taloteollisuuden ammattilaisten kanssa. Voimakas kumppanuusmalli syöttää Profinille uusia ideoita, joita sitten jalostetaan innovatiivisiksi tuotteiksi.

Profin Liukuovet

Dialogia toimialan parhaaksi

Olipa sitten kyse arkkitehdeistä tai rakennusliikkeiden projektipäälliköistä, Profin näkee paljon vaivaa viestiäkseen uusista tuotteista ja ratkaisuista kentälle. Kyseessä on toki kaksisuuntainen tie: vakiintuneet, tutut yhteistyökumppanit eivät epäröi lähestyä yritystä vaikkapa parannusehdotuksilla.

”Esimerkiksi arkkitehdit tuntevat Profinin jo hyvin joidenkin tuotteiden osalta, ja haluamme tämän keskusteluyhteyden kautta kertoa myös uusista kuvioista”, toteaa Murtonen.

Myös yrityksen tuotekehitysprosessissa on hyvin tavallista, että Profin kysyy suunnittelijoiden mielipidettä ja kehittää tuotetta eteenpäin saamansa palautteen pohjalta.

Edelläkävijän vastuu

Suunnittelijakentässä on siksikin mielenkiintoa yritystä kohtaan, että Profinin tuotteet ovat alallaan osittain täysin ennennäkemättömiä. Esimerkiksi 5 in 1 -lasiseinäelementti on edelleen uniikki:

“5 in 1 -lasiseinäelementtiämme vastaavaa tuotetta ei ole kellään muulla. Asiakkaat ovat huomanneet, miten paljon tehokkuutta se tuo rakentamiseen – ilman, että kustannukset nousisivat”, Murtonen toteaa.

Arkkitehdeille sekä muille suunnittelu- ja rakennusalan ammattilaisille suunnattu Profinin materiaalipankki sisältää mm. tuotteiden suoritustasomittaukset, CE-merkinnät sekä tuotekortit ja asennusohjeet. Profinin tuotteiden rakennedetaljit löytyvät ProdLib-palvelusta, josta suunnittelijat voivat ladata tuotevalikoiman suoraan ArchiCAD- ja Revit-ohjelmiin.

”Me haluamme palvella suunnittelijoita mahdollisimman monipuolisesti. Tiedon helppo saatavuus on keskeisessä roolissa tässä – ja siihen tulemme panostamaan myös jatkossa”, linjaa Murtonen.

kuva

Masame Nordic

Sekin on selvää, että yrityksen juuret ovat syvällä – itse asiassa todella syvällä. Yhtenä ideologisena suunnannäyttäjänä on nimittäin Pudasjärven vuonna 1781 valmistuneen kirkon ikkunat ja niiden tekijöiden opit.

Kun Profin Oy:n nykymuotoinen toiminta alkoi 1970-luvun lopulla, kuningasajatuksena ikkunoiden ja ovien valmistamisessa oli tehdä vuosikymmeniä, jopa satoja vuosia kestäviä elinkaarituotteita.

Konseptitason ”maanjäristys” tuli vastaan 1990-luvulla: pudasjärveläiset oppivat, miten japanilainen masame-sahaus yhdistetään pohjoisen, hitaasti kasvaneen puun käsittelyyn. Samalla koettiin eräänlainen heureka!-hetki, kun japanilainen laatukriteeristö opetti Profinin ratkaisemaan yksityiskohtia eri tavalla kuin mihin suomalaisessa ikkunateollisuudessa on totuttu. Näin syntyi Profinin käyttämä Euroopassa perin harvinainen nurkkaliitos, jota Japanissa edellytetään maanjäristysten vuoksi.

“Nurkkaliitos on yksi esimerkki siitä, miten haluamme aina luoda tuotteita laatu ja ratkaisu edellä, vaikka siitä seuraisikin lisäkuluja meille”, Murtonen toteaa.

Vain lasiliukuseinää!

Yrityksen tuotanto on fokusoitunut fokusoitumistaan siten, että ensin jäivät pois ovet, sitten ikkunat. Vuodesta 2017 lähtien Profin on tehnyt ainoastaan lasiliukuseinää.

Tulevaisuuteen yritys katsoo luottavaisena, sillä tuote vastaa hyvin kestävän kehityksen vaatimuksiin, jotka ovat leimallisia tälle ajalle. Profin haluaa varmistaa kestävän tuloksen työn jokaisessa vaiheessa. Tämä tarkoittaa, että suunnittelu, raaka-aineiden valinta ja valmistus toimivat kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti alusta loppuun.

”Sama koskee myös meidän asennus- ja huoltopalvelujamme”, lisää Murtonen.

Lisätietoja: www.profin.fi

Teksti: Sami J. Anteroinen

Profin Liukuovet

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

mainos_720
mainos_793
mainos_700
mainos_789
mainos_797

AJANKOHTAISTA

mainos_757
mainos_751Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »