mainos_668

Kalusteet ja varusteet
Sisustussuunnittelu
Ulkoalueet (älä käytä, kts rakentaminen!) (pihakalusteet)

Think Green: Pedrali - kestävän kehityksen edelläkävijä

artikkelikuva: Think Green: Pedrali - kestävän kehityksen edelläkävijä

NYM, The merry chair of Windsor, Design CMP Design.


FSC-sertifioitu puu ja vesipohjaiset maalit, jotka on valmistettu pääosin kasviperäisistä hartseista, ovat ensiarvoisen tärkeä osa Pedralin puutuotteiden mallistoa.

Kestävä muotoilun tarkoituksena on minimoida kielteiset ympäristövaikutukset ja tuottaa korkealaatuisia tuotteita, jotka kestävät aikaa ja käyttöä. Samalla asetaan ihmisten terveys ja mukavuus etusijalle. Pedralin sisustaa tilat siten, että huolehditaan niiden käyttäjien hyvinvoinnista. Moni tuote onkin jo saanut Greenguard tai Greenguard Gold sertifikaatin.

Tuotannon aikana kiinnitetään suurinta huomiota raaka -aineiden kulutuksen vähentämiseen, resurssien järkeistämiseen, jätteen uudelleenkäyttöön ja/tai kierrätykseen sekä päästöjen hallintaan. Tuotteet on suunnitellaan niin, että ne voidaan purkaa osiksi. Tämä mahdollistaa tarvittaessa tuotteiden huoltotoiminnan ja antaa niille pidemmän elinkaaren. Kun tuotteet voidaan purkaa osiksi niin ne voidaan elinkaaren lopussa myös kierrättää tehokkaasti.

Puusta valmistetut tuotteet ovat FSC® C114358 -sertifioituja. Tämä tarkoittaa, että Pedrali käyttää tuotannossaan yksinomaan vastuullisesti ja asianmukaisesti hoidetuista metsistä peräisin olevaa puuta tiukkojen ympäristö-, sosiaalisten ja taloudellisten standardien mukaisesti. Pedrali käyttää vesipohjaisia maaleja, jotka koostuvat pääasiassa kasviperäisistä hartseista. Lopputuloksena syntyy puhtaampia tuotteita. Hyödyt ovat moninaiset - niihin kuuluu terveempi työ- tai käyttöympäristö, vähemmän ilmansaasteita ja suuria energiansäästöjä.

Pedralin muovituotteet on valmistettu korkealaatuisista raaka -aineista ja ne ovat kierrätettäviä ja ympäristöystävällisiä. Vuonna 2020 yhtiö valmisti ensimmäiset "kierrätetyt harmaat" -tuotteensa, jotka oli valmistettu kokonaan kierrätysmateriaalista: 50% kuluttajamuovista ja 50% teollisuusmuovista. Kuluttajan jälkeiset muovijätteet tulevat tuotteista, joita kuluttajat ovat käyttäneet ja sitten asianmukaisesti kierrättäneet, kuten muovipulloista tai elintarvikepakkauksista. Teollinen muovijäte tulee muovisäiliöistä ja kalvoista.

Pedrali tuotannolla on ISO 14001 ympäristösertifikaatti ja koko tuotannon laadun varmistaa ISO 9001. Tuotteet täyttävät eurooppalaiset UNI-EN 16139: 2013 -standardit, jotka koskevat istuinten turvallisuutta, lujuutta ja kestävyyttä. Pedrali seuraa tarkkaan myös yritystoiminnan hiilijalanjälkeä laskemalla kasvihuonekaasupäästöjen kokonaismäärää, jonka organisaatio aiheuttaa suoraan ja epäsuorasti tietyllä aikavälillä. Mittaus ja seuranta toteutetaan ISO 14064 standardin mukaisesti. Käytettävissä olevien konkreettisten tietojen avulla määrittää jatkuvia, seurattavia ja siten saavutettavissa olevia parantamistavoitteita. Koska kaikki tuotteet tehdään yrityksen omilla tehtailla Italiassa, yritys hallitsee koko tuotantoketjun alusta loppuun.

Folk
Suunnittelija: CMP Design

Pedrali CMP Design Folk
FOLK, Design CMP Design.

Folk-mallisto korostaa pyrkimystä yksinkertaisuuteen. Sen helposti lähestyttävä olemus, saarnin ominaisuudet, pehmeät ja kompaktit mittasuhteet, sekä optimaalinen ergonomia viestivät tuolista, joka sopii saumattomasti useisiin eri tiloihin. Tuolin optimaaliset mittasuhteet näkyvät ajattomassa muotoilussa, jota on tuotu eteenpäin nykyteknologian tarjoamien mahdollisuuksien avulla. Kevyt ja kestävä painevalulla valmistettu alumiinikehys istuimen ympärillä on muotoilullisesti erottuva elementti, joka myös mahdollistaa tuotteen helpon purkamisen esimerkiksi kierrätystä varten tai sen osien vaihtamiseksi. Massiivisaarnista valmistettu runko tukee istuinta pitelevää alumiinirengasta optimaalisella tavalla. Istuinosa on saatavilla saarnivanerisena, verhoiltuna tai ruokoistuimena. Tuoli tarjoaa visuaalista keveyttä, joka yhdistyy maksimaalisen kestävyyteen rottinkipunosmateriaaliin kudotun nylonlangan ansiosta. Taivutettu vanerinen selkänoja varmistaa täydellisen mukavuuden ja ergonomian.

Jamaica
Suunnittelija: CMP Design

Pedrali CMP Design Jamaica
JAMAICA, Design CMP Design.

Jamaica-mallisto CMP Designilta on saanut inspiraationsa Bar Jamaica -nimisestä ravintolasta, joka sijaitsi Italiassa, Milanossa Via Breralla. Ravintola oli legendaarinen älymystön ja taiteilijoiden keskus 1900-luvulla.

Jamaica on moderni mallisto, jossa käytetään hyväksi klassisia muotoilun keinoja kehittäen niitä eteenpäin. Jamaica-malliston tuoleissa on koeteltu perinteisiä tapoja käyttää taivutettua vaneria ja teräsputkia muotoilussa. Jamaica-tuolin jalkojen saarni ja sen runko on yhdistetty mestarillisesti teräsputkesta valmistettuun selkänojaan, joka tarjoaa tuotteelle hienostuneen kromaattisen elementin. Tuolia on helppo muunnella mieleisekseen, sillä jalkoja on saatavilla useilla eri paksuuksilla, ja sen teräsputkesta valmistettu runko tukee ristiselkää. Tuolin istuinosa on saatavilla täysin pehmustettuna ja kankaalla verhoiltuna, mikä optimoi istuimen mukavuuden ja mahdollistaa lukuisia sinulle räätälöityjä vaihtoehtoja.

Héra
Suunnittelija: Patrick Jouin

Pedrali CMP Design Hera
HÉRA, Design Patrick Jouin. Kuva: Nicolas Mathéus.

Puu - luonnon merkittävin raaka-aine - on inspiraation lähteenä uudessa nojatuolimallissa, Hérassa, jonka Patrick Jouin on suunnitellut Pedralille. Materiaalia kunnioittaen Jouin päätti säilyttää puun mahdollisimman ennallaan, joten hän suunnitteli tämän erittäin hienostuneen ja sulavalinjaisen mallin. Tämä tyylikäs nojatuoli, joka on saatavana saarnipuisena tai mustajalopähkinäpuisena, edustaa suuntausta, jossa keveys ja mukavuus yhdistyvät aivan erityisellä tavalla. Tuolin selkänoja on valmistettu kolminkertaisesta taivutetusta vanerista, jonka paksuus on 6 millimetriä. Selkänojan muotoilu on erittäin elegantti ja ergonominen, ja sen verhoiltua polyuretaanivaahtomuovista istuinosaa tukevat elastiset hihnat, jotka antavat tuolille maksimaalisen mukavuuden.

Tuolin pyöreäreunaiset suorakulmaisesti muotoillut jalat saavat katsojan ja käyttäjän huomion kiinnittymään tuolin tarkasti valittuihin yksityiskohtiin, mikä tekee tästä tuotteesta erityisen sopivan käytettäväksi maailman johtavissa hotelleissa ja ravintoloissa.

Lisätietoja: www.pedrali.com

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

mainos_680
mainos_598
mainos_651

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »