mainos_522

Sisäpinnat ja tilaosat (alakatot)

Knauf DANOLINE tuo kolmannen ulottuvuuden alakattojen suunnitteluun

artikkelikuva: Knauf DANOLINE tuo kolmannen ulottuvuuden alakattojen suunnitteluun

Knauf DANOLINE palauttaa arkkitehdeille suunnittelun vapauden uudella akustisella Rold12-alakattojärjestelmällä. Irrottaudu rajoitteista ja luo kolmiulotteisia pintoja, jotka elävöittävät ja rytmittävät niin suuria kuin pienempiäkin tiloja.

Rakennusten akustiset alakatot mielletään tylsiksi ja mitäänsanomattomiksi pinnoiksi. Usein alakattojen tarkoitus on yksinkertaisesti piilottaa talotekniikka ja vaimentaa melua. Uusi akustinen Knauf DANOLINE Rold12 -alakattotuoteperhe on suunniteltu haastamaan nykytilanne. Rold12 muuttaa alakaton pakollisesta pahasta dynaamiseksi suunnitteluelementiksi ja tarjoaa arkkitehdeille uuden pinnan, jolla leikitellä.

Puuviilua ”Puuviilua jäljittelevät kaistaleet tuovat kipsiakustiikkalevylle kolmannen ulottuvuuden. Kaistaleiden avulla alakattoon syntyy luonnonmukainen ilme. Vaikka järjestelmä on avattava, levyjen muotoilu mahdollistaa täysin yhtenäisten pintojen suunnittelun”, sanoo Knauf Oy:n tuotepäällikkö Hanna-Mari Kuivalainen.

Luonnonmateriaali, jonka voi käyttää aina uudelleen ja uudelleen

Arkkitehdit ovat etsineet ratkaisuja, joilla voi luoda esteettisesti ehjiä kokonaisuuksia, mutta samalla tuoda luonnetta ripustettuihin alakattoihin. Kestävän kehityksen vaatimukset asettavat materiaalivalinnat yhä tiukempaan tarkasteluun. Tämä on suuntaus, jonka Knauf DANOLINE toivottaa tervetulleeksi. Kipsi on luonnon oma materiaali, joka voidaan 100-prosenttisesti ja toistuvasti kierrättää. Vaikka Rold12-akustiikkalevyjen kaistaleet näyttävät puulta, ovat levyt kauttaaltaan kipsiä.

”Kipsi on luonnonmukainen materiaali samoin kuin puu. Kipsistä tekee ainutlaatuisen se, että sitä voi kierrättää uudelleen ja uudelleen. Elinkaarensa lopussa olevat kipsilevyt murskataan ja käsitellään uudelleen käytettäväksi, minkä ansiosta nykyisin 30% uusien tuotteiden raaka-aineista on kierrätettyä. Akustiset alakattotuotteemme pisteytyvät erittäin korkealle kaikilla kestävän kehityksen mittareilla”, kertoo Knauf DANOLINEn kehitysjohtaja Erik Ipsen.

Suunnittelun vapaus ilman toiminnallisia rajoitteita

Kipsi takaa arkkitehdeille laajimmat suunnittelumahdollisuudet, sillä tuotteiden värimaailma voidaan räätälöidä arkkitehdin suunnitelmien mukaisesti niin, että alakatto muuttaa luonnettaan tilan muodon tai toiminnan mukaisesti.

Rold12

”Rold12 muuntaa alakaton tylsästä pinnasta suunnitteluobjektiksi, jonka arkkitehdit ja suunnittelijat voivat täydellisesti yhdistää muuhun arkkitehtuuriin. He voivat luoda vaaleita kolmiulotteisia pintoja, tuoda alakattoon pehmeyttä puujäljitelmien muodossa tai korostaa kaistaleita kirkkailla väreillä”, sanoo Kuivalainen.

”Vapaus suunnittelussa ei kuitenkaan poista tuotteiden toiminnallisuutta. Päinvastoin, sillä Rold12 omaa korkean A2-paloluokituksen, poikkeukselliset akustiset ominaisuudet sekä tilaisuuden parantaa sisäilmaa yhdessä ilmanvaihtojärjestelmän kanssa”, päättää Kuivalainen.

Tuotteen faktat:

Tyyppi: Kipsistä valmistettu, avattava akustinen alakatto.
Koko: 600 x 600mm
Muotoilu: Rei´itetty kipsilevy, jonka pintapuolelle on liimattu kipsikaistaleita.
Akustiset ominaisuudet: 0.80 – 0.90 aw
Paloluokitus: A2, s1-d0
Kestävyys: 100% kierrätettävä. Jokainen levy sisältää 30% kierrätyskipsiä

Lue lisää ja tilaa näytelevy: knaufdanoline.com/rold12

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

mainos_797
mainos_757
mainos_700
mainos_751
mainos_720

AJANKOHTAISTA

mainos_789
mainos_793Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »