mainos_959

Projektiesittelyt (toimistorakennukset ja työympäristöt)

Jokainen tila tarvitsee ripauksen vihreää

artikkelikuva: Jokainen tila tarvitsee ripauksen vihreää

Kyseessä on Viherviisikon toimisto – yritys, joka on onnistuneesti toimittanut 25 vuotta viherkasveja moniin julki- ja ulkotiloihin.

Kohdetiedot: Viherviisikon uusi toimisto
Tilaaja: Viherviisikko Oy
Sisustusarkkitehtisuunnittelu: Kokema Design Oy

Tämä mielenkiintoinen projekti alkoi vuoden 2019 lopussa, kun Viherviisikko päätti alkaa etsiä itselleen isompaa, funktionaalisempaa ja näyttävämpää tilaa. Noin 580 m² tila löytyi Vantaan teollisuusalueelta, Juurakkotieltä. Tila koostuu kahdesta osasta, 200 m² toimistoalueesta ja 380 m² varastosta. Yksi tilan parhaista ominaisuuksista on huonekorkeus, joka näyttelyalueen kohdalla nousee lähes kuuteen metriin. Tätä Viherviisikko oli kaivannut monta vuotta – avarat tilat, joissa kookkaat viherkasvit tulisivat hyvin esille.

kuva

Projektilla oli nopea aikataulu, mutta tehokkaalla yhteistyöllä asiakkaan sekä rakentajan kanssa saimme tilat valmiiksi ajoissa, ja Viherviisikko pääsi oman aikataulunsa mukaan muuttamaan sisään vuoden 2020 alussa.

Tehtävään kuului avotoimiston ja näyttelytilan sisustussuunnittelu, jonka teemana olivat viherkasvit – niitä piti olla paljon ja sopivasti esillä. Sisääntulosta lähtien viherkasvit ovat kantava linja sisustuksessa. Heti sisään tullessa tulijaa tervehtivät yrityksen slogan sekä kasvit, jotka jatkuvat toimistoon eri muodoissa. Osa kasveista on sijoiteltu toimimaan yhdessä profiilivalaisimien kanssa ja näin ne muodostavat ”viher-valo” elementin, joka johdattaa näyttelytilaan.

kuva

Sisustusmateriaaleiksi valikoitui neutraaleja sävyjä. Valkoista seinillä ja sementinharmaata lattialla, mitä on täydennetty mustalla ja lämpimän sävyisillä puulevyillä, jotka toimivat taustana yrityksen sloganeille. Ainoana aksenttivärinä on käytetty näyttelytilan seinillä olevaa sinapinkeltaista sävyä. Keltainen seinä toimii taustana Design from Finland ‑merkille, jonka Viherviisikko sai ViViKo-viherkalustesarjasta. Kalustesarja toteutettiin yhteistyössä Kokema Design Oy:n Sabina Dontcheffin kanssa.

Toimistossa tilanjakajana on käytetty ViViKo-viherkalustesarjan kolmea eri B-Sarjan leveää moduulia, joiden avulla näyttävät kasvit yhdistettynä kalusteisiin, muodostavat käytävälle viherseinän.

kuva

Toimiston perällä, lasiovien taakse sijoitettu näyttelytila on Viherviisikon ”paratiisi”. Sinne on sijoitettu iso osa heidän merkittävimmistä tuotteistaan, kuten Lechuza, Vondom, Ecopots, Serralunga ja Elho -ruukkuja, Mobilane-viherseinä, sekä ViViKo-viherkalusteita.

Näyttelyalueen optimointia varten tilaan on suunniteltu ja rakennettu porrastettu koroke, joka on muunneltava kaluste. Kaluste soveltuu sekä ruukkujen esillepanoon että istuimeksi silloin, kun tilassa järjestetään koulutuksia ja infotilaisuuksia. Korkeat seinät on myös käytetty optimaalisesti ja yhdelle seinälle on sijoitettu Ecopots-seinäruukkuja, toiselle Silkkiviherseiniä, kolmannelle seinälle on teipattu firman arvoja sekä Design from Finland ‑merkki. Yksi seinistä on maalattu mustalla värillä, ja siinä lukee valkoisella Viherviisikon motto. Keskellä tilaa katosta roikkuu näyttäviä viherkasviasetelmia, jotka ovat myös yksi yrityksen ajankohtaisimmista ja myydyimmistä tuotteista.

Näyttelytila toimii myös neuvotteluhuoneena, johon ovat tervetulleita Viherviisikon yritysasiakkaat sekä yhteistyökumppanit, kuten suunnittelijat ja rakentajat.

kuva

Toimistossa työskentelee kahdeksan ihmistä ja heidän työpisteensä sisustettiin jo olemassa olevilla hyväkuntoisilla kalusteilla, joita olivat sähkösäätöiset työpöydät, kaapit ja tuolit. Uudelleen käytetyt toimivat kalusteet istuivat hyvin uusiin tiloihin. Piristyksenä pitkälle valkoiselle toimistoseinälle asennettiin kolme suurta puulevyä, joihin teetettiin firman arvot ja piristävät sloganit. Toimistoon kuuluu myös pieni taukotila, jossa toimiston tyylilinja toistuu sisustusmateriaaleissa, sloganeissa ja viherkasveissa.

Opastus on toteutettu hyödyntäen graafisia elementtejä. Valkoiset elementit luovat kontrastia mustiin pintoihin ja oviin. Sisustuslinja jatkuu myös varastotilassa, jossa sementtilattia on yhdistetty mustavalkoisiin seiniin ja graafisiin opasteisiin.

Sisustuslinja jatkuu myös varastotilassa, jossa semenettilattia on yhdistetty mustavalkoisiin seiniin ja graafisiin opasteisiin. Kun puhutaan Viherviisikon toimitilan sisustuksesta, voidaan puhua myös Biofilia-ideasta eli luonnon tuomisesta sisälle. Se on ajankohtainen trendi, joka jää todennäköisesti luoksemme pitkäksi aikaa, sillä luonto on ehdoton osa elämäämme ja viherkasvien hyöty ihmisten hyvinvoinnin nostamisessa on tinkimätön. Onnistuneen tilasuunnitelman lisäksi Viherviisikon toimistotilat tuovat esiin vihersuunnittelun merkityksen ja lisäarvon. Viherkasveja voidaan käyttää sisustussuunnittelussa monin tavoin ja niillä voi olla myös erilaisia rooleja.

kuva

Sen lisäksi, että niiden avulla yhdistetään ihmisiä ja luontoa, viherkasvit ovat myös tärkeä ja toimiva sisustuksellinen elementti. Ne elävöittävät tilaa ja puhdistavat ilmaa, piristävät mieltä ja lievittävät stressiä. Niitä voidaan käyttää aksenttina lattiaruukuissa tai isompina pintoina seinillä. Niitä voidaan roikottaa katosta tai niillä voidaan peittää kattoa. Luonnon voi antaa kukkia itsekseen tai sitä voi ottaa omaan kotiin ja huolehtia suurella rakkaudella. Erilaisia vaihtoehtoja ja mahdollisuuksia on paljon ja vain mielikuvitus on rajana. Kokonaisuutena Viherviisikon tila osoittaa, että vihreyttä ei voi ikinä olla liikaa.

Teksti ja kuvat: Kokema Design Oy

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

mainos_972
mainos_958

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »