mainos_1077

Kalusteet ja varusteet (opetuksen, kasvatuksen tilat)
Projektiesittelyt (kohteessa mukana, toimistorakennukset ja työympäristöt)

Urheiluakatemia Urhean uudet tilat ovat modernit ja monipuoliset

artikkelikuva: Urheiluakatemia Urhean uudet tilat ovat modernit ja monipuoliset

Urhean tilojen toteutuksessa keskiössä ovat ergonomiset kalusteratkaisut, tilojen monipuolisuus ja miellyttävä ääniympäristö. Kalusteratkaisuilla tuetaan tilojen käyttäjien hyvinvointia.

PÄÄKAUPUNKISEUDUN URHEILUAKATEMIA URHEAN uudet tilat valmistuivat elokuussa 2021. Urhea-kampukselle valmistui huippu-urheilun arkiharjoittelu- ja Olympiavalmennuskeskus Urhea-halli, opiskelijoiden asuinrakennus Urhea-koti sekä alppimajana toimiva hotelli.

Urhea-kodissa on paikka 166 urheilijalle, ja hotellin hypoksia-huoneissa voi asua ja harjoitella vuoristo-olosuhteissa.

”Pitkäaikainen unelmamme toteutui viimein, kun saimme uudet tilat käyttöömme. Hallin 14 000 neliömetriin mahtuu useiden eri lajien harjoittelutilat sekä voimaharjoittelu- ja yleisharjoittelutilat”, sanoo Urhea-halli Oy:n liiketoimintajohtaja Kaisa Vikkula.

Urhea-hallin yläkerroksessa sijaitsevat kokous- ja neuvottelutilat, joita voi myös vuokrata, Urhean toimitilat sekä muun muassa urheilulääkärien, fysioterapeuttien ja ravitsemusterapeuttien vastaanottotilat.

kuva

Ergonomisuus suunnittelun lähtökohtana

Toimitilojen toimivuuden kannalta tarvittiin riittävästi erilaisia tiloja jatkuvasti tiloissa työskenteleville keskittyneeseen työskentelyyn ja valmennusten välillä toimitiloihin pistäytyville työntekijöille.

”Urheiluala asettaa toimitilojen suunnittelulle omat vaatimuksensa. Erityisesti ergonomia ja akustinen ympäristö huomioitiin suunnittelussa. Tilojen toimivuudella ja visuaalisella ilmeellä on suuri merkitys työilmapiirin ja työssä jaksamisen suhteen”, Vikkula sanoo.

kuva

Toimitilojen, neuvotteluhuoneiden, vastaanottotilojen, hotellin ja Urhea-kodin yhteistilojen suunnittelusta ja toteutuksesta vastasivat Kinnarps Oy:n työympäristöjen asiantuntijat yhteistyössä Urhea-halli Oy:n kanssa.

Kinnarps tarjoaa monipuolisia sisustusratkaisuja ja -palveluja toimistoja julkitiloihin. Suunnittelussa ja toteutuksessa keskeistä ovat ergonomia, laatu ja ympäristövaikutukset. Urhea-kampuksella Kinnarps huolehti suunnittelusta, kalusteiden hankinnasta, toimituksista ja asennuksista.

”Kinnarpsin suunnittelutiimi oli kanssamme samalla aaltopituudella ja huomioi tarpeemme projektin alusta loppuun saakka. Innovatiiviset huone- ja kalusteratkaisut ovat toimivia, ja toimialaa tuodaan esiin esimerkiksi käyttämällä neuvottelutilojen sisustuksessa olympiarenkaiden värejä”, kertoo Vikkula.

kuva

Käyttötarkoituksen mukaiset kalusteratkaisut

Kalusteratkaisuilla tuetaan tilojen käyttötarkoitusta sekä tilan käyttäjien kokonaisvaltaista hyvinvointia. Toimitiloissa tarjolla on erilaisia kehoa aktivoivia istuimia.

”Työpöydän ääressä voi samalla polkea kuntopyörää tai halutessaan valita istuimeksi satulatuolin tai kuntopallon, jolla tasapainoilu aktivoi keskivartalon lihaksia. Saatavilla on myös perinteisiä ergonomisesti säädettäviä työtuoleja”, Vikkula kuvailee.

Neuvottelutiloissa käytetään muun muassa keinuvia tuoleja, joilla tasapainottelu aktivoi vatsalihaksia. Neuvotteluhuoneet toimivat myös esimerkiksi urheilupsykologien vastaanottotiloina. Erilaiset kalusteratkaisut, kuten rennot sohvaryhmät, auttavat luomaan luottamuksellisen suhteen asiakkaaseen.

kuva

Henkilökunnan taukotilasta avautuu näkymä Urhea-hallin koripallokentälle. Ikkunan ääreen on asetettu baaripöytiä ja -jakkaroita, joilta voi seurata otteluita tai harjoittelua. Tilaan sijoitetut sohvaryhmät luovat rentoa tunnelmaa ja tarjoavat tilaisuuden yhteisöllisiin taukohetkiin.

”Myös opiskelijoiden asuinrakennuksen ja hotellin yhteistiloissa on hyödynnetty korkeita pöytiä ja jakkaroita sekä sohvaryhmiä, joiden ääressä voi tehdä opiskelutehtäviä tai kokoontua viettämään vapaaaikaa”, Vikkula lisää.

Teksti: Merja Maukonen
Kuvat: Kinnarps Oy

kuva

kuva

kuva

kuva

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prointerior 2/2024

prointerior-lehti
mainos_1088

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »