mainos_1078

Rakentaminen
Runko ja rakennustuotteet

Naava Chalet on tuulahdus Alpeilta Suomen sydämessä

artikkelikuva: Naava Chalet on tuulahdus Alpeilta Suomen sydämessä

Honkatalojen toimittama Naava Chalet Ähtärin matkailualueella on korkeatasoinen lomakohde vaativaan makuun. Hirsirakenteinen, nelikerroksinen hotelli on luonteva jatke alueelle, jonka ensimmäiset rakennusvaiheet ovat koostuneet huviloista sekä niihin liittyvästä kokous & spa-rakennuksesta.

Rakennus sijaitsee kalliorinteessä vesistön äärellä, ja huoneistoista avautuvat näkymät Hankavedelle. Huoneistoja on yhteensä 16 kappaletta, ja niiden koot vaihtelevat 43 m2 kaksioista 108 m2 kattohuoneistoihin.

Kohteen on suunnitellut Janne Kantee, Honkatalojen oma arkkitehti SAFA, jonka kynästä on syntynyt lukematon määrä yksilöllisesti suunniteltuja puu- ja hirsitaloja ympäri maailmaa. Naava Chalet on valmistunut vuonna 2016

kuva

kuva

Arkkitehtuuri on klassisen modernia, vaikutteita on haettu Keski-Euroopasta ja perinteisestä chalet-rakentamisesta. Alppien rouheaan muotokieleen yhdistyy moderneja elementtejä, kuten laajoja lasipintoja sekä kattoikkunoita. Rakennus muodostaa alueen muun, matalamman rakennuskannan kanssa eheän ja selkeästi tunnistettavan kokonaisuuden.

Pääasiallinen julkisivumateriaali on Honkatalojen peittomaalattu massiivihirsi 240x203 mm Sharpline-profiililla. Hirren materiaalina on käytetty kuusta, joka tunnetaan kauniin tasaisesta väristään.

Puuta on käytetty runsaasti myös sisätiloissa - tämän on sallinut paloteknisen konsultin laatima palotekninen tarkastelu sekä aktiivinen mukanaolo projektissa. Puupinnat luovat tyylikkään ja eheän kokonaisuuden hillityn modernin sisustuksen kanssa.

kuva

Rakenteita on jätetty näkyviin siellä missä se on katsottu perustelluksi ja silmää miellyttäväksi. Painumattoman seinärakenteen johdosta lasia on voitu käyttää varsin runsaasti, esimerkkeinä mainittakoon vesistön puoleiset 2-kerroksiset huoneistot rakennuksen keskiosassa, sekä kattohuoneistojen lasipäädyt. Suuret lasipinnat tuovat ympäröivän maiseman sekä vuodenaikojen vaihtelut osaksi sisätiloja. Myös luonnonvalo pääsee täysin oikeuksiinsa sisätiloissa.

kuva

Laajat lasipinnat on toteutettu kiinteinä HTWS-ikkunoina. HTWS on Honkatalojen oma patentoitu ratkaisu, jossa puurunko ja alumiinirakenteiset ikkunat muodostavat erittäin tiiviin, kestävän ja tyylikkään kokonaisuuden. Se on kehitetty erityisesti taloihin, joiden arkkitehtuuriin kuuluu laajoja lasipintoja. HTWS-ikkunoissa valoaukko alkaa aivan lattian tasolta ja ulottuu katonrajaan asti, sillä karmit on integroitu puurakenteiden sisään. Kokonaisuus on huonekalumainen ja harkittu.

Lisätietoja: www.honkatalot.fi

Kuvat: Hans Koistinen

kuva

kuva

kuva

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prointerior 3/2024

prointerior-lehti
mainos_1088

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »