mainos_986

Kalusteet ja varusteet
Talotekniikka

Näkymätön energian ja tiedon siirto high tec - lasin avulla

artikkelikuva: Näkymätön energian ja tiedon siirto high tec - lasin avulla

Kuvittele korkean teknologian maailma, jossa yhdistetään lasin kauneus ja design nykypäivän teknologisiin ratkaisuihin täysin langattomasti – visio, joka on mahdollistunut NSG Groupin ja tuotekehitysyhtiö Cohdan yhteistyöllä.

Sähköä johtavan NSG TEC™ lasin ja Cohda yhtiön Power-Tap (P-Tap) teknologian yhdistäminen on mahdollistanut kokonaan uudenlaisen suunnittelun ja sovellukset maailman globaaleille tuotemarkkinoille.

Cohda yhtiön kehittämä Power-Tap teknologia hyödyntää läpinäkyviä sähköä johtavia pinnoitteita energian siirtoon ilman johtoja ja kaapeleita. Power-Tap tuotteet ovat läpinäkyviä laminaatteja jotka koostuvat sähköä johtamattomista ja sähköä johtavista laseista, kuten NSG TEC™ lasi. Rakenne mahdollistaa energian tai tiedon siirron laminaatin sisällä ja sen eri kerrosten välillä.

Lasiin työstetyt aukot muodostavat kanavan sähköisesti varatuille laminaatin lasin pinnoitteille ja mahdollistavat näin energian siirron laminaattiin kytketyille laitteille. Nämä laitteet näyttävät visuaalisesti olevan vapaasti lasin päällä ilman näkyviä virta- ja datakaapeleita.

kuva

NSG TEC™ on sähköä johtava lasituote, joka soveltuu monenlaisiin teknologisiin sovelluksiin, kuten esimerkiksi erilaisiin näyttöihin. Korkean valonläpäisyn, kestävän pinnoitteen ja lämpökäsittelyn keston vuoksi se on erittäin monikäyttöinen tuote. Se sopii täydellisesti sovelluksiin, joissa käytetään P-Tap-tekniikkaa.

Kaapeleiden ja johtojen tarpeen poistaminen tarjoaa suunnittelijoille, arkkitehdeille ja insinööreille rajattomat mahdollisuudet ja luovuuden käytön, kun sähköisiä laitteita voidaan sijoittaa läpinäkyviin rakenteisiin. Esimerkiksi USB-liittimet, induktiolatausasemat, moottorit, kamerat, sensorit ja digitaaliset näytöt voidaan kytkeä johdottomasti.

kuva

Ensimmäisiä sovelluksia ovat LED-valaistut näytehyllyt ja vitriinit museoihin sekä ”älykkäät” induktiolatausasemapöydät high-end -myymälöihin. Uudet sovellukset, joista moni on vielä keksimättä, laajentuvat koskemaan monia eri markkinoita kuten arkkitehtuuri, turvallisuus, ajoneuvoteollisuus, kauppa ja valaistus.

Lisätietoja:
www.cohda.com/projects/power-tap ja
www.pilkington.com (tuotteen hyödyt)

Kuvat: Cohda Design Limited

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prointerior 2/2024

prointerior-lehti
mainos_985

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »