mainos_1077

Runko ja rakennustuotteet (ikkunat)

Uusi lasi auttaa estämään lintujen törmäyksiä ikkunoihin

artikkelikuva: Uusi lasi auttaa estämään lintujen törmäyksiä ikkunoihin

NSG-konserniin kuuluva Pilkington United Kingdom Limited on kehittänyt Pilkington AviSafe™ -lasin, jonka erikoispinnoite on suunniteltu estämään lintujen törmäämistä rakennuksen ikkunoihin ja julkisivuun.

Useimmiten linnut törmäävät lasiin, kun ne erehtyvät luulemaan lasipinnan heijastuksia todellisiksi ja näkevät heijasteessa esimerkiksi puita tai avointa taivasta.

Pilkington AviSafe™ -laseissa on UV-tehostettu kuvio, jonka linnut havaitsevat paremmin kuin ihmiset. Se auttaa estämään lintujen törmäyksiä ikkunoihin ja säilyttää samalla kuitenkin parhaan mahdollisen näkyvyyden sekä lasipintojen arkkitehtonisen estetiikan.

Lasin heijaste käyttää aallonpituutta, jossa linnut näkevät UV-valon kaikista tarkimmin. Tämän ansiosta ne näkevät heijasteessa erittäin kirkkaan kuvion ja osaavat siten olla lentämättä ikkunaa kohti.

Uutuuslasi auttaa ammattilaissuunnittelijoita varautumaan tilanteeseen, jossa lainsäätäjät alkavat vaatia rakennuksilta lintuystävällisiä materiaaleja. Esimerkiksi Yhdysvalloissa New Yorkin ja San Franciscon kaupungit ovat jo ottaneet käyttöön kaupallisen rakennuttamisen määräyksiä, jotka kannustavat linnuille näkyvän lasin käyttöön.

Pilkington AviSafe™ auttaa arkkitehtejä luomaan kohteita, joissa riskit paikalliselle eläimistölle on minimoitu ilman, että rakennuksessa käytettävän lasin määrässä on jouduttu tekemään kompromisseja.

Pilkington AviSafe™ -lasi asennetaan lasituksen ulkopinnalle, ja se voidaan yhdistää myös muihin NSG-konsernin tuotteisiin lisähyötyjen saamiseksi. Laseihin voidaan valita esimerkiksi lämmöneristys, auringonsuoja- tai turvalasiominaisuudet ja äänieristys.

Lasia on jo kokeiltu menestyksekkäästi Mere Sands Woodissa, joka on luonnonsuojelualue Pilkingtonin tutkimus- ja kehityskeskuksen lähellä Lancashiressa Isossa-Britanniassa. Lasit asennettiin alueen vierailijakeskukseen ja kahvilaan, ja tarkoituksena oli estää puiston 170 eri lintulajin lintuja törmäämästä ikkunoihin. Lancashire Wildlife Trust -säätiön ylläpitämä luonnonsuojelupuisto on entinen hiekkalouhos, josta louhittiin lasinvalmistuksessa tarvittavia mineraaleja. Pilkington AviSafe™ -lasien avulla vierailijoille on pystytty tarjoamaan kaunis näköala vaarantamatta puiston lukuisia lintulajeja.

Lisää tietoa löytyy alla olevasta linkistä:

www.pilkington.com/fi-fi/fi/tuotteet/tuotteen-hyodyt/erikoislasit/pilkington-avisafe

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prointerior 2/2024

prointerior-lehti
mainos_1088

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »