mainos_1086

Rakentaminen
Runko ja rakennustuotteet (eristeet)

PAROC Trio säästää julkisivuremontin työtunteja ja kustannuksia

artikkelikuva: PAROC Trio säästää julkisivuremontin työtunteja ja kustannuksia

Julkisivujen korjausrakentamiseen kehitetty PAROC Trio säästää asennukseen kuluvia työtunteja ja kustannuksia sekä vähentää merkittävästi työmaan pakkausjätettä. Siinä on yhdessä eristeessä kaikki, mihin aiemmin on tarvittu kaksi tai kolme erillistä rakennekerrosta.

Asennusnopea eriste kasvavaan korjausrakentamisen tarpeeseen

”Suomessa on miljoonia neliömetrejä vanhoja julkisivuja, jotka ovat elinkaarensa päässä. Suuri osa näistä julkisivuista on 1960–70-luvuilla rakennetuissa betonisandwich-rakenteisissa kerrostaloissa. Kun vanha betonijulkisivu ja lämmöneristeet puretaan, kerrosten alta löytyy usein epätasainen betonipinta, joka vaatii joko tasoituksen tai pehmeän epätasaisuuksia tasaavan eristematon varsinaisen lämmöneristekerroksen alle. Halusimme helpottaa julkisivujen korjausrakentamista ja kehittää yhden eristeen, joka samalla sekä tasoittaa, eristää että suojaa tuulelta ja säältä”, Owens Corning Parocin Application Manager Susanna Tykkä-Vedder sanoo.

kuva
Vasemmanpuoleisella seinällä näkyy vielä vanhoja lämmöneristeitä. Etualalla seinä, josta vanhat eristeet on purettu ja kiinnitysjärjestelmät asennettu. PAROC Trion asennus voi alkaa.

Säästää kustannuksia ja aikaa

PAROC Trio sisältää epätasaiselle korjattavalle pinnalle tarvittavan tasauskerroksen, energiatehokkaan paksun lämmöneristekerroksen sekä erinomaisen tuulensuojakerroksen. Näin saavutetaan julkisivueristeiden asennuksessa vähintään 50% säästöt sekä asennusajassa että kustannuksissa. Yhdellä tuotteella toteutettava ratkaisu tarkoittaa myös yksinkertaisempaa työmaalogistiikkaa ja minimoitua pakkausjätemäärää. PAROC Trio -eristeet toimitetaan kompakteilla lavapakkauksilla ja optimoitu levykoko helpottaa tuotteiden asennusta yläilmoissa. Tuotteiden leikkuuhukan voi kierrättää ympäristöystävällisesti Rewool-kierrätysjärjestelmän kautta.

kuva

Innovatiivinen ratkaisu

Kivivillasta valmistetun paloturvallisen PAROC Trion pinnassa on vesihöyryä läpäisevä, mutta erinomaisesti tuulelta ja sateelta suojaava Tyvek FireCurb-pinnoite. Tuotteen keskiosa muodostuu tehokkaasta lämmöneristekerroksesta, jonka ansiosta PAROC Trion lambda-arvo on hyvin alhainen, 0.033 W/mK. Todellinen innovaatio löytyy tällä kertaa tuotteen takapinnasta, joka on mekaanisesti pehmennetty mukautumaan epätasaisen taustan muotoihin varmistaen, ettei eristeen ja alustan väliin ja eristystä heikentäviä ilmarakoja. PAROC Triolle on haettu patentti.

kuva
PAROC Trio mukautuu epätasaiseen alustaan. Eristeen ja alustan väliin ei jää eristystä heikentäviä ilmarakoja.

PAROC Trio on soveltuu käytettäväksi kaiken tyyppisissä ja korkuisissa rakennuksissa. Se on muiden kivivillatuotteiden tapaan paloturvallinen, energiatehokas ja kestää erinomaisesti kosteutta.

”Teemme jatkuvasti töitä kehittääksemme innovaatioita, jotka ratkaisevat aitoja tarpeita ja tuottavat lisäarvoa asiakkaillemme. PAROC Trio on erinomainen esimerkki tästä työstä”, Susanna Tykkä-Vedder sanoo.

Lue lisää täältä >>>>

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prointerior 3/2024

prointerior-lehti
mainos_1088

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »