mainos_1086

Sisäpinnat ja tilaosat (väliseinät, tilanjako)

Kevyen ja kapean Knauf UltraSlim-väliseinäjärjestelmän avulla lisätuottoa ja kulusäästöä

Rakennusalan näkymien epävarmuus edellyttää rakennuttajilta nyt erityistä harkintaa jokaisen rakennusosan kannalta. Knauf UltraSlim on huoneistojen välisiin seiniin tarkoitettu uusi väliseinäratkaisu, joka on suunniteltu vastaamaan tuotto- ja kustannustietoisten kehittäjien tarpeisiin.

Knauf Oy

UltraSlim täyttää samat huoneistojen välisille seinille esitetyt paloluokkavaatimukset (EI90) ja ääneneristävyysvaatimukset (55dB), kuin vaihtoehtoiset raskaat rakenteet, kuten betonielementti. UltraSlim on kuitenkin huomattavasti raskaita rakenteita kevyempi ja kapeampi. Sen ominaisuuksilla on merkittäviä taloudellisia vaikutuksia kohteelle kokonaisuutena.

UltraSlim-väliseinä luo arvoa usealla tavalla, esimerkiksi mahdollistamalla lisähuoneistojen rakentamisen tai kasvattamalla nykyisten huoneistojen kokoa. Kasvanut pinta-ala tarkoittaa enemmän neliöitä myytäväksi.

Lisäneliöiden arvo on helppo laskea rahassa Knaufin verkkosivuilta löytyvällä UltraSlim-lisäarvolaskurilla. Toisaalta UltraSlim-järjestelmän avulla on mahdollista pienentää rakennuksen kokoa kokonaisuudessaan, jolloin saavutetaan säästöjä esimerkiksi tontti- ja ulkovaippakuluissa. UltraSlim on siis erinomainen valinta sekä niille, jotka haluavat kasvattaa rakennuksensa lattiapinta-alaa sisällä, että niille, jotka haluavat rakentaa mahdollisimman kompaktisti kuitenkaan sisätiloista karsimatta.

Muuntojoustava väliseinäratkaisu on kestävä tapa rakentaa

Toisin kuin betonielementti tai muurattu rakenne, UltraSlim-väliseinä on helppo purkaa tarvittaessa. Tämä mahdollistaa esimerkiksi huoneistojen yhdistämisen jälkikäteen. Muuntojoustavuus pidentää rakennuksen elinkaarta, koska rakennusta ei tarvitse purkaa kokonaisuudessaan sen käyttötarkoituksen muuttuessa. UltraSlim-väliseinäjärjestelmän avulla esimerkiksi Tampereen Pyynikin Panimorakennuksen tarina jatkuu, kun sen entisiin toimistotiloihin saneerataan UltraSlim-järjestelmän avulla loft-henkisiä asuntoja.

Knauf Oy

UltraSlim-väliseinä rakentuu kivikovan Knauf UltraBoard-kipsilevyn ympärille, joka valmistetaan Suomessa, Knaufin Kankaanpään tehtaalla. Levyn ydin on vahvistettu lasikuidulla ja lisäaineistuksella, joten erittäin kova ja iskunkestävä. Kovuutensa ansiosta UltraBoard-levyillä on myös erinomainen ripustuskestävyys: jopa 40 kg käytettäessä 5 mm puuruuvia ja yksinkertaista levytystä. UltraSlim-järjestelmässä käytetään kaksinkertaista UltraBoard-levytystä molemmin puolin seinää.

Knauf julkisti äskettäin mittavan 15 miljoonan euron investoinnin kipsilevykuivurinsa sähköistämiseksi. Tämä tarkoittaa, että lähitulevaisuudessa myös UltraSlim-järjestelmässä käytettävät UltraBoard-kipsilevyt pystytään valmistamaan päästöttömällä energialla.

Knauf UltraSlim (150 mm) on kaksinkertainen, tuplalevytetty, teräsrankainen ja lasivillalla eristetty väliseinärakenne

Knauf UltraSlim koostuu seuraavista osista:

  • 2 x Knauf UltraBoard 13 kipsilevy (12,5 mm)
  • UltraSlim teräsranka (45 mm ja reunaprofiilina UltraSlim-kisko)
  • Knauf Acoustic slab äänieristyslevy (rangan sisällä)
  • Ilmarako (10 mm)
  • UltraSlim teräsranka (45 mm ja reunaprofiilina UltraSlim-kisko)
  • Knauf Acoustic slab äänieristyslevy (rangan sisällä)
  • 2 x Knauf UltraBoard 13 kipsilevy (12,5 mm)

Lisätietoa täältä!

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prointerior 3/2024

prointerior-lehti
mainos_1088

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »