mainos_986

Kalusteet ja varusteet (kylpyhuone, saniteettitilat)
Talotekniikka (LVIS-tuotteet)

Kaunis WC-tila kuuluu kaikille

artikkelikuva: Kaunis WC-tila kuuluu kaikille

Kokonaisvaltaisessa esteettömässä suunnittelussa keskeistä on ymmärtää eri käyttäjäryhmien tarpeet ja luoda tilat, jotka ovat kaikille käyttäjille turvalliset, mukavat ja käytännölliset - tällä edistetään yhdenvertaisuutta ja luodaan ympäristö, jossa kaikki voivat tuntea olonsa tervetulleiksi ja arvostetuiksi.

Näkyvää vai näkymätöntä

Osa vessakokemuksen palvelumuotoilusta on näkyvää, mutta myös sellaista, johon ei kiinnitä minkäänlaista huomiota.

Valaistus, värimaailma, materiaalit, tuoksu ja tunnelma, nämä kaikki ovat osa kaunista ja turvallista WC-tilaa – sitä mieleenpainuvaa vessakokemusta.

Hyvin suunniteltuna näistä eväistä koostuu vessakokemus tavalla, jota käyttäjä ei oikeastaan edes tiedosta.

Se, ettei roska-astia ole lattialla vaan seinälle asennettuna, tekee siistijän työstä helpompaa ja lattian siivouksesta vaivattomampaa. Tai se, että käsipaperi on valittu oikein, ettei turhaa sotkua ja paperisilppua leviä joka puolelle WC-tilaa.

Hyvin suunniteltu vessa on siis paikka - jossa kaiken toimiessa - tilaa ei tule sen ihmeemmin ajatelleeksi.

Se mitä ei myöskään tule useinkaan ajatelleeksi, ovat he, joilla vamma rajoittaa pääsyä WC-tilaan ja sen käyttöä.

Rollaattorin tai pyörätuolin kanssa liikkuvalle jo vessaan pääseminen voi olla suuri ponnistus. Hyvin suunnitellut ja kauniit WC-tilat kuuluvat siis meille kaikille – ikää ja sukupuolta tai vammaa katsomatta, siistijöitä ja kiinteistöhuollosta vastaavia unohtamatta.

Novosan Oy

Tasavertaiset vessat kaikille

Esteettömyys, erityistarpeiden huomiointi ja oikein suunniteltu tila voi olennaisesti parantaa kaikkien käyttäjien kokemusta WC-tilasta. Tilat tulee suunnitella niin, että ne ovat kaikkien saavutettavissa ja tarjoavat miellyttävän käyttökokemuksen. Kosketusvapaat ja automaattiratkaisut toimivat julkisissa saniteettitiloissa hyvin: automaattihanat ja -saippua-annostelijat, käsienkuivaajat sekä kosketusvapaat huuhtelupainikkeet. Oikein valitut tuotteet parantavat myös WC-tilojen hygieniaa, toiminnallisuutta ja turvallisuutta.

Novosan Oy

Invavessan käyttäjää ei aina erota päältä päin

Invavessan käyttäjän huomioiminen WC-tilasuunnittelussa tarkoittaa käytännöllisiä ratkaisuja, kuten tilan riittävän suurta kokoa liikkumisen helpottamiseksi pyörätuolilla ja tukikahvojen asentamista turvallisuuden varmistamiseksi.

Invavessan käyttäjää ei aina tunnista ulkoisesti. Tämä korostaa tarvetta huolehtia siitä, että WC-tilojen suunnittelu ja varustelu ovat sellaisia, että ne palvelevat ihan kaikkia käyttäjiä erityistarpeineen.

Toteutetaanko yhdessä käyttäjälähtöinen ja esteetön WC-tila?

WC-TILASUUNNITTELU

WC-TUOTTEET

Lisätietoja: novosan.fi

CTA

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prointerior 2/2024

prointerior-lehti
mainos_985

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »