mainos_1049

Kalusteet ja varusteet (vihersisustus)
Projektiesittelyt (kohteessa mukana)
Sisustussuunnittelu

Rohkeasti omannäköinen vihersisustus on nykypäivää

artikkelikuva: Rohkeasti omannäköinen vihersisustus on nykypäivää

Vihersisustuksessa on suosittu luonnonläheisiä ja runsaita toteutuksia jo muutamia vuosia. Vehreässä ympäristössä on viihtyisää, joten ihminen kaipaa vihreyttä ympärilleen myös kaupunkiympäristössä.

”Luontoyhteyden tarve toistuu usein keskusteluissa asiakkaiden kanssa. Vihersisustuksella luonto voidaan tuoda osaksi sisätiloja ja luoda tilaan luonnonläheinen tunnelma. Kasvit näyttävät ja tuntuvat hyvältä, mikä on ihmisille tärkeää epävarmassa maailmantilanteessa”, sanoo Vihersisustus Hetken yrittäjä Tiina Aroniitty.

Luontoyhteyden hakeminen näkyy sekä toimitilojen, julkisten tilojen että kotien sisustuksessa. Toimistoihin kasveja halutaan paljon, ja kasviryhmät saavat olla suuria. Toimistotilan vihersisustuksessa luontoyhteyden kokemusta voidaan parantaa sijoittamalla viherkasvit työpisteiden lähelle.

”Suurilehtiset kasvit tuovat luonnon näkyväksi ja tuntuvaksi osaksi tilaa silloinkin, kun isoille kasviryhmille ei ole tilaa. Lehvästöltään runsaat kasvit sopivat erilaisiin toteutuksiin. Pieneen tilaan voidaan toteuttaa näyttävä vihersisustus hyödyntämällä amppeleita, viherseiniä ja kattoritilätoteutuksia”, Aroniitty sanoo.

Erilaisia tunnelmia yksilöllisillä toteutuksilla

Vihersisustuksessa käytetään nykypäivänä rohkeasti omannäköisiä toteutuksia. Kasvien avulla voi luoda monipuolisia, uniikkeja toteutuksia ja korostaa tilan parhaita puolia. Tilaan oikein valitut kasvit kukoistavat ja tuottavat iloa pitkään.

Kasvit herättävät tunteita, joten erilaisilla toteutuksilla voidaan muuttaa tilan tunnelmaa ja korostaa yksittäisiä sisustuselementtejä. Esimerkiksi taidekokemusta voidaan tehostaa viherkasvien avulla.

”Vihersisustusta voi käyttää viestinnän tehokeinona. Kasvien avulla tilasta voidaan tehdä kutsuva ja viestiä henkilöstölle, vierailijoille ja asiakkaille, että he ovat tervetulleita. Yksilöllisellä vihersisustuksella voi viestiä myös organisaation arvoista ja kulttuurista”, Aroniitty sanoo.

Koska vaihtoehtoja on valtavasti, on Vihersisustus Hetken lähtökohtana aina suunnitella asiakkaan yksilöllisiin tarpeisiin vastaava sisustus. Mobiilipeliyritys Metacoren tiloihin Vihersisustus Hetki toteutti monipuolisen vihersisustuksen sisustusarkkitehtitoimisto Nádor + Nádorin sisustussuunnitelman pohjalta.

Metacoren moderni, raikas ja samaan aikaan piristävä ja rauhallinen sisustus suunniteltiin tukemaan yrityksen ilmettä. Eri kokoiset ja eri puolille toimitiloja sijoitetut viherkasvit muodostavat kokonaisuuden, jossa luonto tulee lähelle.

Vihersisustus Hetki Oy

Ruukkumateriaaleissa näkyy luonnollisuus

Tilaan valittujen kasvien lisäksi ruukuilla voidaan vaikuttaa tilan tunnelmaan. Nykypäivän ruukkumateriaaleissa näkyy luonnollisuus. Kivi-, terrakotta- ja muut luonnonmateriaalipintaiset ruukut sopivat luonnonläheisen vihersisustuksen viimeistelyyn.

”Ruukuissa näkyvät tänä päivänä rouheat, kiveä tai hiekkaa muistuttavat pinnat ja luonnonläheiset sävyt kuten hiekka, hiili ja harmaan sävyt. Myös mustat ruukut säilyttävät suosionsa vuodesta toiseen”, kertoo Aroniitty.

Nykypäivän ruukuissa trendikäs ulkoasu yhdistetään toiminnallisiin ominaisuuksiin. Viehättävän ulkoruukun sisälle voidaan piilottaa altakastelusäiliöllä varustettu sisäruukku, mikä helpottaa kasvien huoltamista ja lisää kasvien hyvinvointia.

Tutustu viherratkaisuihin osoitteessa: www.vihersisustushetki.fi

Teksti: Merja Maukonen

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

LUE MYÖS

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prointerior 4/2023

prointerior-lehti

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »