mainos_986

Projektiesittelyt (kohteessa mukana)
Runko ja rakennustuotteet (kivi, laatat, tiili)

Maanläheinen MAATIILI

artikkelikuva: Maanläheinen MAATIILI

Malmö-maatiilet tuovat väriä Monion piha-alueille.

Rakentamisessa on tänä päivänä erityisen tärkeää varmistaa valittujen materiaalien ympäristöystävällisyys ja pitkäikäisyys. Maatiili on kestävän kehityksen mukainen Kesy-materiaali, jonka valmistuksessa käytetään vain luonnonaineksia, savea ja vettä. Polttamalla valmistettavien keraamisten maatiilien käyttöiän odote on yli 100 vuotta ja ne säilyttävät arvonsa vuosikymmenestä toiseen.

Novenberg Oy

Maatiilet Monion piha-alueilla

Tuusulan uuden lukio- ja kulttuuritalo Monion pihoilla ja kulkuväylillä on käytetty syvän punaisen ja ruskean sävyisiä Malmö-maatiiliä. Moniossa materiaalien valintakriteereitä olivat ekologisuus, kestävyys ja helppo huolettavuus.

Maatiilien koko on 78 x 240 mm ja kevyen liikenteen väylillä tiilien vahvuus on 52 mm. Alueilla, joilla on autoliikennettä, on maatiilien vahvuus 62 mm.

Tiilien väleissä käytetään murskattua graniittia, KaM-hiekkaa. Maatiilet ovat käyttöpinnaltaan karheita, joten ne eivät ole märkänäkään vaarallisen liukkaita. Maatiilet kestävät myös hyvin kunnossapitoa, kuten talvisuolausta ja happoja. Käytettävyyden kannalta on tärkeää, että osa hulevesistä pääsee imeytymään tiilien välistä maaperään.

Monion pihasuunnitelma on Maisema-arkkitehtitoimisto Näkymän käsialaa ja maatiilet asensi Viher-Pirkan kokeneet piharakentajat.

Novenberg Oy
Maatiilet kestävät hyvin Suomen vaihtelevia sääoloja.

Laadukas maatiili

Euroopan parhaat tiilitehtaat käyttävät valikoituja savilaatuja, joista jalostetaan ammattitaidolla korkealaatuiset maatiilet. Savesta leikatut tiiliaihiot poltetaan yli 1100°C lämpötilassa, jolloin ne sintraantuvat kovaksi keramiikaksi, jolla on erittäin alhainen veden absorbointikyky. Hyvä maatiili ei siis ime itseensä juuri lainkaan kosteutta, jonka ansiosta materiaali kestää hyvin Suomen vaihtuvia sääoloja.

Novenberg Oy

Maatiiliä on useita värejä, jotka eivät ajan myötä haalistu. Värit muodostuvat saviaineksen mukaan ja tiilet ovat aina läpituotteen samaa sävyä. Maatiiliä voidaan latoa eri tavoin ja käyttää myös lämmitetyillä kaduilla sekä portaissa. Maatiilet antavat lähes rajattomat mahdollisuudet toteuttaa kestäviä ja viihtyisiä piha-alueita.

Lisätietoja: www.novenberg.fi

Teksti ja kuvat: Novenberg Oy

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prointerior 2/2024

prointerior-lehti
mainos_985

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »