mainos_1078

Sisäpinnat ja tilaosat (akustoinnit, alakatot)

Alakaton ääneneristys parantaa yksityisyyden suojaa

artikkelikuva: Alakaton ääneneristys parantaa yksityisyyden suojaa

Rockfon Color-all® dB46-akustiikkalevy värissä Fresh.

Rockfonin kivivillapohjaisissa dB-levyissä yhdistyvät erinomaiset ääneneristys- ja äänenvaimennusominaisuudet. Alakaton ääneneristyksellä varmistetaan, että luottamukselliset tiedot pysyvät salassa eivätkä tilasta toiseen kantautuvat äänet häiritse keskittymistä työhön. Samalla tilan muuntojoustavuus säilyy.

Tilojen välisen ääneneristyksen rooli on merkittävä yksityisyyden suojan varmistamisessa ja häiriöttömän työympäristön luomisessa. Miten ääneneristys voidaan toteuttaa, jos samalla halutaan säilyttää tilan muuntojoustavuus?

Rockfonin ääntä eristävät akustiikkalevyt on kehitetty juuri tähän tarpeeseen. Rockfon Blanka®- ja Rockfon Sonar® -tuoteperheiden ääntä eristävät dB-levyt (dB41, dB43 ja dB46) asennetaan alakattoon T-listajärjestelmällä. dB-akustiikkalevyt estävät äänen siirtymisen tilasta toiseen ja vaimentavat samalla kaikua kuten tavalliset akustiikkatuotteet.

ROCKFON / ROCKWOOL Finland Oy
Rockfon Blanka® dB42-akustiikkalevy.

”Alakattoon asennettavien dB-levyjen avulla voidaan toteuttaa monipuolisia ratkaisuja. Tilajakoa on helppoa muunnella käyttötarkoituksen mukaan, sillä dB-levyjä käytettäessä väliseiniä ei tarvitse rakentaa välttämättä yläpohjaan asti. Näin tilan muuntojoustavuus säilyy”, sanoo Rockfonin aluemyyntipäällikkö Marcus Lönn.

Rockfon Blanka® -tuoteperheen alakattolevyissä on sileä, valkoinen mattapinta, joka heijastaa valoa tehokkaasti ja vähentää keinovalaistuksen tarvetta. Rockfon Sonar® -levyjen mikrokuvioitu pinta on maalattu valkoiseksi. Molemmat tuoteperheet kattavat laajan valikoiman erilaisiin käyttötarkoituksiin kehitettyjä akustiikkalevyjä, joilla voidaan luoda yhtenäinen ilme vaatimuksiltaan erilaisiin tiloihin. dB-levyjen monipuolisuus ja valinnanvapaus korostuvat entisestään, kun otetaan huomioon niiden saatavuus useissa eri väreissä. Tämä mahdollistaa tilojen visuaalisen ilmeen räätälöinnin.

ROCKFON / ROCKWOOL Finland Oy
Rockfon Blanka® dB42-akustiikkalevy.

Ääneneristys ja -vaimennus käsi kädessä

Ääneneristyksen lisäksi dB-levyt myös vaimentavat ääntä tehokkaasti. Alakaton äänenvaimennuksen ansiosta tilan äänenpainetaso on matalampi, mikä tekee tilasta akustisesti miellyttävän ja vähentää samalla äänen kantautumista viereiseen tilaan.

”Esimerkiksi avokonttorien ja muiden työskentelytilojen yhteydessä olevat neuvotteluhuoneet voidaan äänieristää dB-levyjen avulla siten, että neuvotteluhuoneessa käytävät keskustelut pysyvät yksityisinä eivätkä neuvotteluista kantautuvat äänet häiritse muiden keskittymistä”, Lönn kertoo.

Keskustelujen pysyminen suljettujen ovien sisäpuolella varmistaa, että tietosuoja säilyy eivätkä liikesalaisuudet kantaudu muiden korviin. Äänieristetty tila tarjoaa myös mahdollisuuden työskennellä keskeytyksettä.

Ääneneristyksestä ja -vaimennuksesta huolehtiminen edistää tilassa työskentelevien ihmisten viestintää ja yhteistyötä. Rockfonin dB-levyjen ääntä vaimentavat ominaisuudet varmistavat, että tilassa työskentely ja oleskelu on miellyttävää.

ROCKFON / ROCKWOOL Finland Oy
Rockfon Blanka® dB42-akustiikkalevy.

Kivivilla kierrätetään suljetussa kierrossa

Rockfonin akustiikkaratkaisuissa käytettävä kivivilla on tiheä materiaali, joka eristää ääntä erinomaisesti. Esimerkiksi dB46-tuote on testatuilta arvoiltaan markkinoiden paras. Palamattomana materiaalina kivivillapohjaiset akustiikkaratkaisut kuuluvat A-paloluokkaan.

Rockfonin kivivillapohjaisten akustiikka- ja dB-levyjen asentaminen ja työstäminen on helppoa. Tuotteissa ei käytetä taustassa kipsilevyä, vaan ilmaääneneristävyysarvot saavutetaan ilman sitä. Tällöin esimerkiksi tekniikan läpiviennit on helppo työstää levyyn.

ROCKFON / ROCKWOOL Finland Oy
Rockfon Color-all® dB46-akustiikkalevy värissä Seashell.

”Olemme kehittäneet pitkäjänteisesti kivivillan kierrätystä suljetussa kierrossa. Rockcycle-kierrätysjärjestelmällemme on myönnetty kaikki tarvittavat ympäristöluvat ja kierrätysjärjestelmä on jo otettu käyttöön Suomessa. Kivivilla ei heikkene teknisiltä arvoiltaan kierrätettäessä, vaan voimme valmistaa siitä uusia kivivillapohjaisia tuotteita yhä uudelleen ja uudelleen. Otamme vastaan kaikkia kivivillaisia tuotteita kierrätyspisteessämme”, Lönn kertoo.

Lue lisää Rockfonin akustiikkaratkaisuista osoitteessa: www.rockfon.fi

Teksti: Merja Maukonen

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prointerior 3/2024

prointerior-lehti
mainos_1088

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »