mainos_1039

Sisäpinnat ja tilaosat (kivi, laatta, tiili, lattiat ja päällysteet)

Suurlaatta on katseenvangitsija

artikkelikuva: Suurlaatta on katseenvangitsija

Suurlaatat ovat monipuolinen sisustustuote, jolla voidaan toteuttaa näyttäviä sisustuskokonaisuuksia sisälle ja ulos. Saumattomat suurlaatat luovat tilaan rauhallisen, harmonisen tunnelman. Materiaalina laatat ovat kestäviä, huolettomia ja helppohoitoisia.

Suurlaatoilla eli slabeilla voi luoda kiinnostavan sisustuksen tilan koosta riippumatta. Suurlaatat sopivat myös pieneen tilaan, joihin saumaton pinta luo avaruuden tuntua”, sanoo keraamisten laattojen tuoteryhmäpäällikkö Kirsi Lundahl Laattapiste-Pukkila Oy:stä.

Suurlaatoilla toteutetut pinnat ovat yhtenäisiä ja saumattomia. Saumaton laattapinta sopii ominaisuuksiensa puolesta myös tiloihin, joissa vaaditaan korkeaa hygieniatasoa. Näitä ovat esimerkiksi ravintolat ja keittiötilat, kylpylät ja terveydenhuollon yksiköt.

Laattapiste Oy

”Keraaminen laatta ei itsessään toimi kasvualustana mikro-organismeille, joten saumaton laattapinta on hygieeninen. Vähäisten saumojen ansiosta laattapinta on helppoa ja vaivatonta pitää puhtaana”, sanoo Lundahl.

Suurlaatoilla on samat erinomaiset ominaisuudet kuin muillakin keraamisilla laatoilla: ne ovat helppohoitoisia, kestävät kulutusta, kuumuutta ja kylmyyttä eikä niiden ulkonäkö muutu auringonvalon vaikutuksesta.

Laattapiste Oy

Toteutusvaihtoehtoja harmonisesta glamouriin

Suurlaatoilla sisustaessa mielikuvitusta voi käyttää rajattomasti. Slabeilla voi laatoittaa koko seinän tai lattian, jolloin saumat eivät katkaise pintaa ja syntyvä laattapinta on harmoninen ja levollinen.

Taulun tapaan käytettynä suurlaatoilla voi luoda wow-efektin. Ravintolassa suurlaatalla laatoitettu baaritiski on upea katseenvangitsija, ja hotellin vastaanottotiskiin voi tuoda suurlaatalla glamouria. Kotikeittiössä suurlaatalla voi laatoittaa vaikkapa keittiön välitilan tai keittiötasot.

Väri- ja kuosivaihtoehtoja on runsaasti. Betoni- ja metallikuosit sopivat moderniin, tehdashenkiseen sisustukseen, marmorikuosi on ylellinen ja klassinen, ja kivikuoseilla voi luoda ajattoman ja arvokkaan tunnelman. Eri kuosien yhdistelmät luovat kiinnostavia kontrasteja.

Laattapiste Oy

”Suurlaatta on erittäin monikäyttöinen tuote, jolla voi toteuttaa sekä suuria, yhtenäisiä pintoja että sisustuksellisia yksityiskohtia. Esimerkiksi Vaasan Padel X -padelkeskuksessa suurlaattoja on käytetty tiskien toteutuksessa, ja joensuulaisen ammattioppilaitos Riverian Peltolan kampuksella lattia toteutettiin suurlaatoista. Suurlaatat sopivat myös ulkokäyttöön. Koko julkisivun tai vaikkapa rakennuksen kivijalan voi päällystää suurlaatoilla”, Lundahl kertoo.

Asennus sujuu helposti

Suurlaattojen asentaminen ei ole vaikeampaa kuin pienempienkään laattojen. Suurlaattojen kiinnitykseen suositellaan mahdollisimman hyvin leviävää laastia ja kaksoiskiinnitystä, eli laasti levitetään sekä laatan takapinnalle että seinään tai lattiaan.

Seinien laatoitukseen ja yksityiskohtien toteuttamiseen sopivien kuuden millimetrin paksuisten suurlaattojen käsittely ja työstäminen on helpompaa, sillä ne ovat hieman kevyempiä. Yhdeksän millimetrin paksuisista suurlaatoista syntyy kestävä lattiapinta.

Laattapiste Oy

”Suurlaatta sopii sekä uudis- että saneerauskohteisiin. Remonttikohteissa kannattaa pitää mielessä laattojen vaatima tila säilytyksessä, kuljetuksessa ja työstämisessä. Asennukseen tarvitaan kaksi asentajaa”, Lundahl lisää.

Tutustu suurlaattavalikoimaan osoitteessa: www.laattapiste.fi

Teksti: Merja Maukonen

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prointerior 1/2024

prointerior-lehti
mainos_1052
mainos_1036

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »