mainos_1062

Sisäpinnat ja tilaosat (akustoinnit, alakatot)

Talopaketti akustoitiin saumattomassa yhteistyössä

artikkelikuva: Talopaketti akustoitiin saumattomassa yhteistyössä

Espoolaisen, luonnon keskelle rakennetun, omakotitalon ateljeen ja kodinhoitohuoneen sekä autotallissa sijaitsevan työtilan akustointiin valittiin Knauf DANOloft -akustiikkalevyt. Luonnon rauha välittyy sisätiloihin ensiluokkaisten akustiikka- ja valaistusratkaisujen ansiosta.

Espoossa luonnon keskelle rakennetun omakotitalon omistajien työskentelyä ja rentoutumista tuetaan ensiluokkaisella akustiikalla ja valaistuksella. Akustoinnin ansiosta avoimessa ateljeessa on rauhallinen ja kaiuton tunnelma huolimatta tilan kivilattioista ja suurista ikkunapinnoista.

Ateljeen ja kodinhoitohuoneen akustiset haasteet ratkaistiin asentamalla kattoon Knauf DANOloft -akustiikkalevyt, joiden jälkikaiuntaluokka on aw jopa 0,95. Käyttövalmiilla Knauf DANOloft -kipsiakustiikkalevyillä kattopinta valmistuu kerralla, eikä vaadi maalausta tai tasoitusta.

Knauf Oy

”Hyvä akustiikka oli meille ehdoton vaatimus. Olen tehnyt työuran tilojen valaistuksen ja akustiikan kanssa, joten tiedän, että kivilattia ja lasipinnat olisivat tehneet muuten akustiikasta aika kauhean. Tässä on nyt hyvin yksinkertaisella ratkaisulla ratkennut sen osin aika paljon, nopeasti ja helposti”, kertoo tyytyväinen rakennuttaja.

Ruuvikiinnitteisten levyjen asentaminen on helppoa: rakennuttaja kiinnitti DANOloft-levyt itse autotallissa olevan työtilan alakaton lautakoolaukseen ruuvinvääntimen ja linjalangan avulla. DANOloft-levyt voi ruuvata myös metallikoolaukseen.

Knauf Oy

”Knaufin kanssa yhteistyö toimi hienosti: 10 pistettä!”

Talopaketin toimittaja Kiiruna Talot huolehti talopaketin akustoinnista. Toimitus eteni ripeästi. Talo valmistui Kiiruna Talojen Tornion tehtaalla samaan aikaan kun työmaalla Espoossa tehtiin maansiirtotöitä, valettiin perustuksia ja rakennettiin vesikattoa.

Akustiikkaratkaisuista vastannut Knauf piti projektin aikana tiivistä yhteyttä Kiiruna Taloihin. Knaufin akustiikkaratkaisuista vastaava myyntipäällikkö Artur Vanamo tietää, että rakennusprojektin sujuvuus ja talotehtaiden toiminta vaativat tehokkuutta ja saumatonta yhteistyötä.

Knauf Oy

”Varmistimme useampaan otteeseen, että DANOloft-levyt ja tarvikkeet löysivät talotehtaalle ajallaan, jottei tuotantoprosessi Torniossa vain yskisi”, kertoo Vanamo.

”DANOloft-levyjen asentaminen vaatii suunnittelua ja mitoitusta. Hyvän esivalmistelun jälkeen asentaminen on helppoa ja nopeaa. Saimme myös tilaajalta ja tavarantoimittajalta hyviä käytännön vinkkejä levyjen käsittelyyn. Tavarantoimittajiltamme odotamme vastuullisuutta, luotettavuutta ja yhteistyökyvykkyyttä. Knaufin kanssa yhteistyö toimi hienosti: 10 pistettä!”, kiittää Kiiruna Talojen myyjä Hemmo Toivonen.

Viehättävä sisustuselementti

Luonnonmukaiset Knauf DANOloft -kipsiakustiikkalevyt sopivat luonnonläheiseen ympäristöön rakennettuun kotiin. DANOloft-levyihin upotettiin älykkäät LED-valokaistat, jotka sulauttavat DANOloft-levyjen hienojakoisesti rei’itetyn pinnan visuaalisesti tasaiseksi rakenteeksi. LED-valokaistat palvelevat yleisvalaisimina ja huonekasvivaloina.

Knauf Oy

DANOloft-akustiikkalevyistä toteutettu alakatto vaimentaa ääntä tasaisesti koko katon alueella. DANOloft-levyjen ajaton, skandinaavinen design luo rauhallisen ilmeen. DANOloft-levyjen vakiovärinä on valkoinen, ja muut värit ovat saatavilla tilauksesta. Sisustuksen ilmettä voi myös halutessaan muunnella uusintamaalaamalla levyt.

DANOloft-levyjä on saatavilla kahdessa koossa: 600 x 600 ja 1200 x 600. DANOloft-levyjen paloluokitus on A2-s1,d0 / K1 10.

Lue lisää akustiikkaratkaisuista osoitteessa: www.knauf.fi

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prointerior 1/2024

prointerior-lehti
mainos_1036
mainos_1052

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »