mainos_986

Kalusteet ja varusteet
Sisustussuunnittelu
Sisäpinnat ja tilaosat

Stockholm Furniture Fair 2024 – onnistunut tapahtuma, joka toi uutta energiaa messukonseptiin

artikkelikuva: Stockholm Furniture Fair 2024 – onnistunut tapahtuma, joka toi uutta energiaa messukonseptiin

Kuviteltuna testialustana ”uusille ideoille”, Tukholman huonekalumessut 2024 juhlisti yhteisöllisyyttä ja keräsi yhteen upean joukon näytteilleasettajabrändejä. Yhdistämällä kulttuurin kaupallisuuteen, ohjelmaan kuului näyttelyitä, keskusteluja, kestävyyskävelyjä ja DJ-sessioita block partyineen käytävillä. Ruotsalaisen studio Lab La Blan Surface Clubissa järjestetyn minigolfradan lisääminen toi leikin elementin – muuttaen tilapäisesti messut hauskanpitopaikaksi.

VIIDEN PÄIVÄN aikana 270 näytteilleasettajaa houkutteli yli 18 000 kävijää, saaden erinomaisia arvosteluja ostajilta, arkkitehdeilta ja medialta.

”Tämän vuoden näytteilleasettamat brändit vievät teollisuutta eteenpäin, ja talouden laskusuhdanteessa ne tekevät eron”, sanoo johtaja Hanna Nova Beatrice.

”Meille messujen koko ei ollut tärkein asia vaan oli tärkeämpää elvyttää se hyvällä kuraatiolla, kokemuksilla ja uudella energialla.”

Messuilla oli kolme designbaaria ja useita erilaisia näyttelyitä, jotka käsittelivät ajankohtaisia aiheita kuten metsätaloutta, paikallista tuotantoa, jätteiden käsittelyä ja muuttuvaa estetiikankäsitystä.

Guest of Honourin The Reading Room ja Jordens arkitekterin suurikokoinen Farming Architects -installaatio tarjosivat erilaisia näkökulmia kestävään tulevaisuuden rakentamiseen ja suunnitteluun. Messuilla oli myös paljon arvostettu Älvsjö Gård -alusta, joka esitteli taiteilijoita ja tekijöitä, jotka liikkuvat pienimuotoisen ja teollisen tuotannon välillä.

”Tänä vuonna näytteilleasettajat panostivat enemmän osastoillaan aktivointiin, tapahtumien järjestämiseen, kirjallisuuslukuihin ja golfturnauksiin. Kävijät arvostivat sitä ja me uskomme, että se on tulevaisuuden suunta. Messut tarvitsevat kuratointia ja ympäristöjä, jotka stimuloivat”, sanoo Hanna Nova Beatrice.

Stockholm Furniture Fairin baareista ja näyttelyistä peräisin olevia huonekaluja ja rakennuselementtejä käytetään uudelleen uusissa yhteyksissä suoraan messujen jälkeen varmistaen, ettei mitään mene hukkaan. Yksi esimerkki tästä on Formafantasman Guest of Honour -näyttely, jossa kaikki käytetyt huonekalut myydään signeerattuina kappaleina, ja asennuskangas käytetään uudelleen taidekoulun uusissa projekteissa. Formafantasman valitut kirjat lahjoitetaan muotoilukouluille.

Viikon aikana Stockholm Furniture Fair jakoi Greenhouse Best in Show -palkinnon yhteistyössä Sight Unseenin kanssa tarjotakseen Greenhousessa näytteilleasettajina oleville nouseville suunnittelijoille ainutlaatuisen mahdollisuuden päästä pidemmälle. Messut julkisti myös Scandinavian Design Award -palkinnon voittajat palkintotilaisuudessa ja näyttelyssä messujen sisäänkäynnin aulassa. Palkinto on yhteistyö It is -median kanssa, ja seitsemän kategorian voittajat valittiin 20 hengen tuomaristossa. Vuoden suunnittelijapalkinto meni tanskalaiselle Cecilie Manzille.

”Meidän tavoitteenamme messuna on stimuloida markkinoita ja edistää teollisuutta. Liiketoiminta on kaiken ydin – mutta on myös tärkeää pitää hauskaa, edistää lahjakkuuksia ja koota yhteen Pohjoismaiden muotoiluyhteisö. On aika kuvitella perinteinen messumuoto uudelleen”, sanoo Hanna Nova Beatrice.

Seuraava Stockholm Furniture Fair järjestetään 4.–8.2.2025.

Lähde: Stockholmsmässan

Kuvat: Andy Liffner / Stockholmsmässan

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prointerior 2/2024

prointerior-lehti
mainos_985

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »