mainos_1077

Rakentaminen
Runko ja rakennustuotteet (eristeet)

Palokatkovalitsin on kätevä työkalu asennusdetaljien suunnitteluun

artikkelikuva: Palokatkovalitsin on kätevä työkalu asennusdetaljien suunnitteluun

ETA-hyväksynnän mukainen asennusdetalji takaa paloturvallisuuden ja rakennuksen muuntojoustavuuden. PK-Tuotteen julkaisema palokatkovalitsin helpottaa oikeanlaisten, kohteeseen sopivien palokatkojen detaljiikan suunnittelua. Oikein mitoitetut läpiviennit ja kaapelivarauksella varustetut palokatkot antavat rakennukselle muutostöiden osalta varman ja helpon toteutusratkaisun.

Hyvin tehty ja detaljeiltaan tarkkaan harkittu palokatkosuunnitelma palvelee rakennushankkeen sujuvaa etenemistä. Usein huolellisestikin laadittua palokatkosuunnitelmaa on päivitettävä hankkeen edetessä. Tällöinkin varhaisessa vaiheessa tehty etukäteissuunnittelu helpottaa suunnitelman hienosäätämistä.

Palo-osastoinnin ja palokatkojen suunnitteluun kannattaa panostaa, sillä palo-osastointi suojaa palon sattuessa sekä henkilö- että omaisuusvahingoilta. Detaljeiltaan toimivat palokatkot estävät tulen, savun ja lämmön leviämisen ja varmistavat pelastustoimen työskentelyä kohteessa.

”Palokatkojen toteuttamiseen on runsaasti vaihtoehtoja. Kun palokatkojärjestelmät ja -materiaalit sekä läpivientien tekniset ratkaisut valitaan kohteen ja käyttötarkoituksen mukaisesti, lopputulos on teknisesti toimiva. Samalla saavutetaan huomattavia elinkaaren aikaisia kustannussäästöjä”, sanoo PK-Tuotteen tekninen asiantuntija Jyrki Viinanen.

PK-tuote Oy on palokatkomateriaalien ja palosuojatuotteiden erikoisasiantuntija. PK-Tuotteen erityisosaamisalaa ovat passiivisten ja rakenteellisten palosuojatuotteiden maahantuonti ja myynti sekä konsultointi ja asennuskoulutukset. Kestävän kehityksen mukaiset tuotteet vievät rakennusalaa kohti hiilineutraaliutta ja -negatiivisuutta, ja tuotteet ja ratkaisut ovat helppoja asentaa.

”Teemme tuotekehitysyhteistyötä yritysten kanssa ja kehitämme jatkuvasti uusia, polttotestauksien mukaisia ratkaisuja. Olemme tarvittaessa myös suunnittelijoiden ja rakennusurakoitsijoiden apuna räätälöityjen detaljiratkaisujen kehittämisessä paikan päällä kohteessa, ellei sopivaa detaljiratkaisua löydy vakiomallistoista palokatkovalitsimen avulla”, Viinanen sanoo.

PK-Tuote Oy

Palokatkovalitsin helpottaa asennusdetaljien suunnittelua

Tänä vuonna kymmenvuotista toimintaansa juhliva PK-Tuote on julkaissut palokatkovalitsimen asennusdetaljien valitsemisen helpottamiseksi. Palokatkovalitsin löytyy lisäksi ProdLibin kirjastosta.

Palokatkovalitsimeen on koottu mittava määrä PK-Tuotteen läpivientidetaljeja. Tällä hetkellä asennusdetaljeja on 670, ja jatkopäivitysten myötä detaljivalikoima täydentyy. Kaikki materiaalit ja ratkaisut on todennettu paloturvallisiksi polttotesteillä.

Valikoima kattaa erilaisia materiaaleja ja menetelmiä, kuten palonkestäviä seinä-, lattia- ja kattorakenteita sekä palonkestäviä tiivisteitä ja eristeitä. Kohteen arkkitehtuurin ja materiaalien mukaisesti valitut detaljit tuottavat parhaan lopputuloksen ja sujuvoittavat rakennustöitä.

PK-Tuote Oy

Helppokäyttöiset valikot ohjaavat valintaa

Palokatkovalitsimen helppokäyttöiset valikot ohjaavat rakenne- ja materiaalitietojen perusteella suoraan kohteeseen sopivien vaihtoehtojen äärelle. Palokatkovalitsimen avulla voi helposti ja nopeasti tutustua vaihtoehtoihin ja valita variaatioista sopivimman.

”Palokatkovalitsimen avulla voi suunnitella läpivienteihin myös kaapelivaraukset, joilla parannetaan rakennuksen muuntojoustavuutta rakennuksen elinkaaren alusta loppuun saakka. Hankkeissa voidaan hyödyntää kaapelivarauksia myös rakennusaikana väliaikaisten valaistus- ja lämmitysjohtojen osalta. Tällöin saadaan hyödynnettyä jo rakennusaikana asennettu varausjärjestelmä uudelleen käytettäväksi”, Viinanen sanoo.

Rakennusvaiheessa tehdyt, paloturvalliset kaapelivaraukset ovat investointi tulevaisuuteen. Riittävien kaapelivarausten sisällyttäminen suunnitelmiin varmistaa, että loppukäyttäjä voi helposti asennuttaa tarvittavat installaatiot käytön aikana rikkomatta läpivientejä.

Lue lisää palokatkoista osoitteessa: pktuote.fi

Teksti: Merja Maukonen

CTA
lataa pdf-tiedosto

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prointerior 2/2024

prointerior-lehti
mainos_1088

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »