mainos_1078

Projektiesittelyt (kohteessa mukana)
Sisäpinnat ja tilaosat (akustoinnit, alakatot)

Piristä sisustusta värillisillä akustiikkatuotteilla

artikkelikuva: Piristä sisustusta värillisillä akustiikkatuotteilla

Kivivillapohjaisen Rockfon Color-all® -akustiikkaratkaisun vivahteikkailla sävyillä voi luoda erilaisia tunnelmia klassisen hienostuneesta aina dramaattiseen tai kodikkaaseen. Suljetussa kierrossa kierrätettävän tuotteen akustiset ominaisuudet ja paloluokitus ovat erinomaiset.

Hotellikokonaisuus Clarion Hotel Helsinki Airport ja Comfort Hotel Helsinki Airport avattiin kesäkuun alussa Helsinki-Vantaan lentoasema-alueelle. Hotellioperaattori Strawberryn hotellikokonaisuuden arkkitehtisuunnittelusta vastasi Sarc + Sigge ja sisustussuunnittelusta Tengbom ja Studio Aisslinger.

Konferenssi- ja lentokenttähotelleissa on elämää vuorokauden ympäri, joten huippuluokan akustiikka varmistaa hotellivieraiden viihtymisen ja hyvän unenlaadun. Clarion Hotel Helsinki Airportin alakattoihin valittiin kivivillapohjaiset Rockfon Color-all® -akustiikkalevyt, joiden valmistuksessa käytetään kierrätysmateriaaleja. Nämäkin Rockfonin akustiikkatuotteet voidaan kierrättää täysin suljetussa kierrossa.

ROCKFON / ROCKWOOL Finland Oy

Erinomaisten ominaisuuksiensa ansiosta Rockfon Color-all -akustiikkalevyt sopivat piristämään sisustusta tiloissa, joissa on korkeat vaatimukset akustiikalle ja paloturvallisuudelle: Color-all -levyjen äänenvaimennusluokka on A ja ne kuuluvat paloluokkaan A1.

Leikittele väreillä

Värillisten akustiikkatuotteiden suosio on ollut viime vuosina selkeässä nousussa. Rockfon Color-all® -akustiikkalevyjen uudistuneeseen sävyvalikoimaan kuuluu 34 upeaa sävyä, ja suunnittelijat ovat ottaneet uudistuneen sävykartan vastaan innostuneesti.

”Rockfon Color-all -levyjen monipuolisen värivalikoiman ansiosta alakaton väri voidaan sovittaa muiden pintojen ja kalusteiden kanssa harmoniseksi kokonaisuudeksi, mikä vapauttaa suunnittelua ja mahdollistaa kokonaisvaltaisen suunnittelun”, sanoo projektiarkkitehti Janne Lainea Sarc + Siggeltä.

ROCKFON / ROCKWOOL Finland Oy

”Hotellikokonaisuuden akustiikkaratkaisuissa käytetään taidokkaasti Rockfon Color-all -akustiikkalevyjen värejä lämpimän neutraaleista dramaattisiin, tummiin sävyihin. Eri sävyillä on luotu upeita, tilasta toiseen vaihtuvia tunnelmia”, kertoo Rockfonin myyntipäällikkö Jari Kivistö.

Tilauksesta Rockfon Color-all -levyt voidaan valmistaa erikoisväreissä NCS-värikartan mukaan. Räätälöidyt sävyt ovat joustavasti saatavilla myös pieniin tilauseriin.

ROCKFON / ROCKWOOL Finland Oy

Ballroom on vaikuttava

Strawberryn hotellikokonaisuudessa Color-all -akustiikkalevyjä käytetään Clarion Hotel Helsinki Airportin aula- ja käytävätiloissa, ballroomissa, kokous-, kabinetti-, ravintola- ja spa- ja wellness-tiloissa sekä molempien hotellien hotellihuoneiden eteistiloissa.

”Akustisesti haastavin tila oli 1000-hengen ballroom, jonka keskiosa on 7,3 metrin korkuinen. Keskiosan grafiitinharmaat ja matalampien reunaosien sinimustat Rockfon Color-all® -alakattolevyt yhdistettiin taitetun laivastonsinisiin seiniin ja luonnollisiin puun sävyihin”, Lainea kertoo.

”Nykyaikaisella AV-tekniikalla varustettu ballroom sopii erilaisten tilaisuuksien, gaalojen ja näyttelyiden järjestämiseen. Alakaton grafiitinharmaa sävy ei aiheuta tilaan häiritseviä heijastumia”, Kivistö kuvailee.

Hotelliaulan keskiharmaat akustiikkatuotteet sopivat täydellisesti upeaan, näyttävään tilaan, ja kabinettitiloihin valituilla sävyillä luodaan puolestaan lämmin tunnelma. Hotellihuoneiden eteistilojen taitetuissa sävyissä näkyvät punaruskea, vihreänharmaa, siniharmaa ja ruskeankeltainen.

ROCKFON / ROCKWOOL Finland Oy

Akustiikkaratkaisu jokaiseen tarpeeseen

Rockfon Color-all -akustiikkalevyjä on saatavilla erikokoisina ja -paksuisina sekä useilla reunamuodoilla ja asennusjärjestelmillä. Esimerkiksi piilokiinnitteisten Rockfon Color-all® -akustiikkalevyjen takana olevien taloteknisten järjestelmien huoltaminen on helppoa alaspäin avautuvien ja tilaa säästävien levyjen kautta.

”Clarion Hotel Helsinki Airportissa piilokiinnitystä hyödynnetään laajasti kaikissa tiloissa, joiden alakatossa on runsaasti talotekniikkaa”, Kivistö sanoo.

ROCKFON / ROCKWOOL Finland Oy

”Monipuoliset ripustusmahdollisuudet antavat liikkumatilaa suunnitteluun. Piilokiinnitteisten ripustusjärjestelmien lisäksi hotellikokonaisuudessa käytetään muun muassa näkyviä t-listoja ballroomissa”, Lainea lisää.

Rockfonin värillisillä akustiikkatuotteilla voi sisustaa tiloja monipuolisesti. Rockfon Color-all® -levyistä tuttu värivalikoima on tarjolla Rockfon Canva® Wall panel -seinäpaneeleissa sekä saumattomaan Rockfon® Mono Acoustic -akustiikkaratkaisuun.

ROCKFON / ROCKWOOL Finland Oy

Rockfon Canva Wall panel -seinäpaneelien koko ja grafiikka voidaan mukauttaa tilan vaatimusten tai esimerkiksi yrityksen brändiin sopivaksi. Saumattomalla Rockfon Mono Acousticilla voi akustoida seinät ja alakaton, ja tuote sopii myös kaareville pinnoille.

Lisätietoja: rockfon.fi

Teksti: Merja Maukonen

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prointerior 3/2024

prointerior-lehti
mainos_1088

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »