mainos_1086

Sisäpinnat ja tilaosat (akustoinnit, alakatot)

Akustiikkafleece tehostaa puukuitulevyn äänen absorptiota

artikkelikuva: Akustiikkafleece tehostaa puukuitulevyn äänen absorptiota

Toiminnallisuus yhdistyy estetiikkaan akustiikkafleecellä varustetuissa Heradesign Alpha+ -puukuituakustiikkaratkaisuissa. Heradesign Alpha+ -akustiikkalevyjen tuotekehityksessä on panostettu tehokkaaseen äänen absorptioon ja helppoon asennettavuuteen.

Tilan käyttötarkoitukseen sopivat akustiikkatuotteet vähentävät tilan meluisuutta ja parantavat huomattavasti tilan viihtyisyyttä. Puukuitupohjaiset akustiikkaratkaisut sopivat erinomaisesti tiloihin, joissa vaaditaan tehokasta äänen absorptiota ja joissa halutaan tehokkaasti vähentää jälkikaiunta-aikaa.

Knauf Oy:n puumagnesiittilevyjen valikoima laajeni viime vuonna, kun Knauf toi Suomen markkinoille akustisilta ominaisuuksiltaan erinomaiset Heradesign Alpha+ -tuotteet. Heradesign Alpha+ -tuoteperhe sopii sisätilojen seinä- ja kattoverhouksiin sekä katettuihin ulkotiloihin.

Knauf Oy

”Heradesign Alpha+ - tuotteiden avulla voidaan hallita äänen kaiuntaa ja heijastumista, jolloin puheäänen erottuminen helpottuu ja tilassa oleskelu on miellyttävää. Niillä voidaan luoda rauhallinen ääniympäristö myös kaikuisiin tiloihin, joissa on paljon kovia pintoja. Tuotteet sopivat muun muassa kouluihin, päiväkoteihin, liikunta- ja urheilutiloihin, toimitiloihin, hotelleihin ja ravintoloihin”, kertoo Knauf Oy:n akustiikkatuotteiden myyntipäällikkö Artur Vanamo.

Luonnonmateriaaleista valmistetut magnesiittisidonnaiset puukuituratkaisut ovat kestäviä tuotteita, sillä sitkeä magnesiitti ei riko puun solurakennetta. Heradesign Alpha+ -tuotteet sopivatkin myös kovan kulutuksen tiloihin. Jo 25 millimetrin paksuiset puukuitulevyt ovat palloiskunkestäviä.

Knauf Oy

Akustiikkafleece absorboi ääntä tehokkaasti

Heradesign Alpha+ -levyjen tehokas äänenabsorptio perustuu puumagnesiittipaneelin taakse kiinnitettyyn akustiikkafleeceen. Rakenteeltaan huokoinen akustiikkafleece absorboi ääntä ja vähentää kaikua.

Knauf Oy

Ohuen akustiikkafleecen ansiosta Heradesign Alpha+ absorboi ääntä huomattavasti tehokkaammin kuin saman paksuinen puukuitulevy, jossa ei ole käytetty fleeceä. Esimerkiksi jo 25 millimetrin paksuisilla Heradesign Superfine Alpha+ -levyillä saavutetaan absorptioluokka A.

Erinomaisten akustisten ominaisuuksiensa lisäksi Heradesign Alpha+ -akustiikkapaneelien tuotekehityksessä on panostettu helppoon asennettavuuteen. Akustiikkafleecen ansiosta puukuitulevyn taakse ei tarvitse asentaa erikseen äänenvaimennusvillaa, joten akustiikkapaneelien asentaminen on vaivatonta ja kustannustehokasta.

”Erillisen akustiikkavillan asentaminen hidastaa monien seinään ruuvattavien puukuituratkaisujen asentamista. Heradesign Alpha+ -levyt voidaan kiinnittää ruuvaamalla suoraan koolaukseen, ja akustiikkaratkaisu on valmis”, kuvailee Vanamo.

Knauf Oy

Monipuolisia vaihtoehtoja sisustukseen

Heradesign Alpha+ -levyjä on saatavilla erilaisilla pintarakenteilla ja eri paksuuksilla, joten jokaiseen tilaan löytyy sopiva tuote. Tuotteet sopivat erilaisiin sisustusratkaisuihin useiden saatavilla olevien reunamuotojen ja laajan värivalikoiman ansiosta: tuotteita on saatavilla kaikissa RAL-värikartan sävyissä.

Knauf Oy

”Heradesign Alpha+ -ratkaisut on otettu vastaan innostuneesti. Monipuoliset sisustukselliset mahdollisuudet sekä helpon asennettavuuden tuoma kustannustehokkuus kiinnostavat niin suunnittelijoita, urakoitsijoita kuin tilaajiakin”, Vanamo kertoo.

Knauf Oy

Heradesign Alpha+ -tuotteet ovat M1-luokiteltuja, ja tuoteperheen akustiikkalevyjä on saatavilla myös A2-paloluokituksella. Akustiikkalevyjen puhtaanapitoon riittää kevyt harjaaminen tai imurointi.

Lue lisää laadukkaista ja monipuolisista akustiikkaratkaisuista osoitteessa: knauf.com/fi-FI

Teksti: Merja Maukonen

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prointerior 3/2024

prointerior-lehti
mainos_1088

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »