mainos_986

Sisäpinnat ja tilaosat (lattiat ja päällysteet)

Lattiat lujiksi ja tyylikkäiksi

artikkelikuva: Lattiat lujiksi ja tyylikkäiksi

MasterTop 1327-16dB ääntä vaimentava polyuretaanipinnoitejärjestelmä.

Kestävien ja toimivien lattioiden rakentamiseen tarvitaan monenlaisia lattiapinnoitteita ja pitkälle kehitettyjä kemiallisia rakennusratkaisuja. Muun muassa nykyaikaiset kovabetonisirotelattiat kestävät hyvinkin rankkaa käyttöä, mutta ne voivat olla samalla tyylikkäitä ja visuaalisesti näyttäviä.

Aiemmin osana BASF-konsernia toiminut rakennuskemikaalien toimittaja Master Builders Solutions Finland on nykyisin itsenäinen toimija Suomen lattiapäällyste- ja vesieristemarkkinoilla. ”Omistaja vaihtui, mutta tuotteet ovat entisellään. Lähiaikoina tuomme markkinoille kokonaan uusiakin rakennuskemikaaleja ja erilaisia betonin lisäaineita”, kertoo markkinoinnin ja myynnin kehitysvastaava Severi Virtanen Master Builders Solutions Finland Oy:stä.

Nyt Master Builders Solutionsin tuotteita valmistetaan edelleen osaksi Saksassa, mutta sen lisäksi myös Italiassa, Britanniassa ja Espanjassa. Suomen Keskusvarasto toimii Riihimäellä.

Akustiikka kuntoon

Yhtiön MasterTop-tuotesarjassa on muun muassa ääntä vaimentavia polyuretaanilattiapinnoitteita, jotka soveltuvat erityisen hyvin kouluissa ja muissa julkisissa tiloissa käytettäviksi. Vanhastaan MasterTop tunnetaan kuitenkin kovabetonipinnoitteena.

kuva

”Esimerkiksi Lahden Sibelius-taloon toimitimme kiillotetun kovabetonisirotelattian, joka on kestänyt käytössä erinomaisesti. Vastaavantyyppisiä kovabetonilattioita valmistui hiljattain myös Helsingin Jätkäsaaren kouluun sekä Kirkkonummen kirjastoon”, Virtanen mainitsee.

Alun perin kovabetonilattiat kehitettiin teollisuussovelluksiin 1900-luvun alkupuolella.

”Tällainen lattia on selvästi kestävämpi kuin tavallinen betonilattia, mutta samalla se näyttää hyvältä ja tyylikkäältä. Lattiapinta saadaan hiomalla eläväksi.”

”Kun valetaan esimerkiksi maavaraista betonilattialaattaa, kuivasirote voidaan hiertää sen pintaan. Kuivumisen jälkeen lattiapinta voidaan hioa tai kiillottaa”, Virtanen toteaa.

Toisaalta sirotelattia voi myös olla ’pehmeämpää’ mallia – joko epoksi- tai polyuretaanipohjainen – jolloin se voi sopia paremmin vaikkapa toimistotilojen lattiaksi.

kuva

Tyylikästä betonipintaa

Arkkitehdit ovat Virtasen mukaan viime aikoina suosineet kovabetonilattioita sisustusratkaisuna. ”Sementtipohjainen sirote on luonnostaan hengittävä. Lisäksi kovabetonilattia on visuaalisestikin hyvä ja näyttävä vaihtoehto erilaisiin julkisiin tiloihin, joissa tarvitaan erittäin kestävää lattiapintaa.”

”MasterTop-sirotteet ovat valun yhteydessä asennettavia kovabetoneita. Betonilattiasirotteen runkoaine ratkaisee pinnan mekaanisen kestävyyden.”

”Runkoaineiden teknisissä ominaisuuksissa on eroja. Esimerkiksi MasterTop 200 -kovabetonilattian kestävyys on 8-kertainen tavalliseen betonilattiaan verrattuna”, mainitsee Virtanen.

Sirotelattia soveltuu sekä uudis- että korjausrakentamiseen.

”Se voidaan myös rakentaa vanhan lattian päälle, jos esimerkiksi pysäköintihallin vanha lattia ei ole kestänyt käytössä”, Virtanen sanoo.

Sellaisiin tilanteisiin soveltuu hänen mukaansa vaikkapa MasterTop PG, joka on joko valun yhteydessä tai vanhalle betonille asennettava pumpattava kovabetoni. Sillä saadaan aikaan paksu ja tasalaatuinen betonipinta, jota voidaan tarvittaessa hioa.

kuva

”Tarvittaessa lattia voidaan jälkikäsitellä pintakäsittelyaineella, joka estää öljyn imeytymistä lattiaan ja parantaa kulutuskestävyyttä entisestään.”

”Uusilla tekniikoilla ja ratkaisuilla voidaan saada aikaan samanaikaisesti sekä kustannussäästöjä että kestäviä ja turvallisia lattioita”, Virtanen korostaa.

Lisätietoja: www.master-builders-solutions.com

Teksti: Ari Mononen

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prointerior 2/2024

prointerior-lehti
mainos_985

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »