mainos_745

Sisäpinnat ja tilaosat (maalit, tasoitteet ja päällysteet)

Kakolan ensimmäiset asunnot saneerattiin pieteetillä

artikkelikuva: Kakolan ensimmäiset asunnot saneerattiin pieteetillä

Kakolanmäelle on rakentunut kokonaan uusi asuinalue – kiehtova sekoitus uutta ja vanhaa. Ainutlaatuiseksi alueen tekee vanhojen vankilatilojen saneeraus asunto- ja liiketiloiksi.

Kun Kakola Yhtiöt osti keskusvankilan lähialueineen vuonna 2015 – ja reilua vuotta myöhemmin lääninvankilan rakennuksen ja ympäröivät maat – yritys laittoi saman tien tuulemaan. Asuntoja päätettiin rakentaa neljässä vaiheessa ja ensimmäisenä saneerattiin Kakolan vanha vankila-alue. Ensimmäiset asukkaat pääsivät muuttamaan uusiin koteihinsa vuoden 2017 joulukuussa.

Asuntojen rakentamisessa käytettiin huomattavasti määräyksiä ja tavanomaista asuntorakentamista parempia ja kalliimpia materiaaleja. Ideana oli tehdä kulttuurihistoriallisesti arvokkaan suojelukohteen saneeraus alkuperäistä rakennusta kunnioittaen niin, että rakennus säilyy käyttökelpoisena sukupolvelta toiselle vielä pitkään.

Laadukas varustelu

Asunnoissa on vakiovarusteena automaattiset sprinkleri- ja sammutusjärjestelmät, Mielen kodinkonejärjestelmät ja Puustellin keittiöt. Kaukolämmön lisäksi on kaukokylmä viilentämistä varten.

Äänieristyksen parantamiseksi kaikki välipohjat ja osastoivat seinät on tehty määräyksiä paremmin eristäviksi. Viemäröinneissä on käytetty muovisia desibeliviemäreitä, joiden ääneneristävyys on sama kuin valurautaisilla viemäriputkilla, mutta kokonaiskustannukset ovat selkeästi edullisemmat.

Maalausurakoinnista vastanneen Maalausurakointi Aalto Oy:n toimitusjohtajan Jarmo Aallon mukaan kohde oli asuntotuotannoksi siinä mielessä melko harvinainen, että pinnoitteiden ja maalien valinnassa on keskitytty erityisesti tuotteiden laatuun.

”Esimerkiksi kaikki seinä- ja kattopinnat on käsitelty Tikkurilan käyttövalmiilla Prestonit 5+5 Ruiskutasoitteella. Asuntotuotannossa käytetään aika vähän valmistasoitteita, mutta tässä kohteessa tilaaja halusi ainoastaan parasta”, Aalto kertoo.

kuva

Vain eturivin maaleja

Asuntojen sisäseinissä käytettiin täyshimmeää Harmony-sisustusmaalia sävytettynä Tikkurilan Valkoiseksi.

Katot tehtiin ruiskutasoitepintaisina Prestonit-valmistasoitteilla. Porraskäytävät maalattiin puolihimmeällä Siro 20 -remonttimaalilla, sävyinä Tikkurilan Valkoinen ja Angora. Graniittisen ulkoseinän vastaiset sisäseinät rapattiin uudelleen ja käsiteltiin sen jälkeen Finngard Silikaattimaalilla.

”Tilaaja halusi varmistaa, että talo säilyy terveenä tulevaisuudessakin. Siksi valitsimme tuotteen, jonka hengittävyyden ansiosta rakenteet pysyvät terveinä”, Aalto kertoo.

Kakolan henki elää!

Asuinhuoneistot ovat sisältä uutta vastaavia, sillä kaikki talotekniikkaa myöten on uusittu. Rakennuksissa ja piha-alueilla pyrittiin kuitenkin säilyttämään vanha henki, ja joitain rakennuksen yksityiskohtia on säilytetty. Esimerkiksi porraskäytävissä ja muutamien asuntojen saunoissa on vanhat kalteri-ikkunat tallella.

Muita ikkunoita on suurennettu, ja osaan asunnoista lisättiin parvekkeet leikkaamalla graniittiin oviaukot. Ne, samoin kuin kalterit ja syöksytorvet, suojattiin Tikkurilan Panssarimaalilla.

”Ovi- ja ikkunasmyygit ulkona viimeisteltiin Tikkurilan luonnonkivipinnoite Yki Aitokivellä, jonka avulla saatiin niihin näyttävä ja kaunis, mutta suojaava pinta”, lisää Aalto.

Lisätietoja: www.tikkurila.fi

Teksti: Sami J. Anteroinen

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

mainos_757
mainos_751
mainos_793
mainos_720
mainos_797

AJANKOHTAISTA

mainos_789
mainos_746Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »