mainos_1049

Valaistus (sisävalaistus)

Kotimaisilla kosketinkiskoilla turvallinen ja muunneltavan valaistus

artikkelikuva: Kotimaisilla kosketinkiskoilla turvallinen ja muunneltavan valaistus

Suomalaisen kosketinkiskojärjestelmävalmistaja Unipron usko suomalaisiin valaistusjärjestelmiin on vahva, sillä yhtiö avasi juuri modernit tuotanto- ja varastotilat Hämeenlinnaan.

Valaistuksella voidaan luoda toivotunlainen tunnelma ja korostaa haluttuja yksityiskohtia. Kosketinkiskojärjestelmällä on helppoa toteuttaa näyttävä, helposti muunneltava ja valaistusvoimakkuudeltaan säädettävä kohde- tai yleisvalaistus.

kuva

”Kosketinkiskot ja valaisimet voidaan asettaa vapaasti haluttuun paikkaan. Valaisimen paikkaa kiskossa voi vaihtaa, joten valaistusta voi muokata tilan käyttötarkoituksen mukaisesti. Modulaarinen rakenne mahdollistaa kiskojen ja valaisimien lisäämisen tarvittaessa jälkikäteen”, kertoo Unipron tuotantopäällikkö Katja Kulmala.

Kaksitoista vuotta kosketinkiskojärjestelmiä toimittanut Unipro avasi Hämeenlinnaan oman tuotantotilan syksyllä 2021.

”Siirtämällä tuotannon omiin tiloihin pystymme entistä paremmin ja nopeammin vastaamaan asiakkaidemme tarpeisiin”, Unipron toimitusjohtaja Vesa Samela sanoo.

Hämeenlinnassa valmistetaan kapeaprofiilista pinta- ja uppoasennettavaa 3-vaihe- ja Control-DALI-kosketinkiskoa asiakkaan toiveiden mukaisesti.

”Varastossa on aina vakiovärejä eli mustaa, harmaata ja valkoista määrämittaan leikattuna. Näillä pystyy toteuttamaan suurimman osan kohteista. Joskus asiakkailla on erikoistoiveita ja niihin pyrimme vastaamaan parhaamme mukaan”, kertoo Kulmala.

kuva

Energiatehokkuutta älyohjauksella

Unipron sirot kosketinkiskot eivät vie huomiota valaisimilta tai sisustukselta. Kaikki valaistukseen tarvittavat virtakiskot ovat kosketinkiskon sisällä, joten valaistusta uudistettaessa pintoja ei tarvitse avata sähkötöiden vuoksi.

”Valaistuksen ohjaustavan voi suunnitella vapaasti. Ohjauksessa voidaan käyttää esimerkiksi mobiilisovellusta sekä liiketunnistimia”, sanoo Vesa Samela.

Valaistusta voi säätää portaattomasti valaisin- tai valaisinryhmäkohtaisesti.

”Silloin kun halutaan ohjata valaistusta keskitetysti, valitaan tyypillisesti energiatehokas unipro® Control-DALI -järjestelmä. Järjestelmällä voi luoda näyttäviä kohdevalaistuksia ja säätää valaistusta käyttäjien tarpeiden mukaan”, summaa Samela.

Lisätietoja: www.unipro.fi

Teksti: Merja Maukonen

kuva

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prointerior 4/2023

prointerior-lehti

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »