mainos_959

Sisäpinnat ja tilaosat (lattiat ja päällysteet)

Pinnoite viimeistelee lattian kestäväksi ja hygieeniseksi

artikkelikuva: Pinnoite viimeistelee lattian kestäväksi ja hygieeniseksi

Erilaisten lattiapinnoitteiden käyttö on viime aikoina yleistynyt julkisessa rakentamisessa: sairaaloissa, kouluissa ja päiväkodeissa. Massalattioilla korvataan paljolti muovimattoja. Muun muassa polyuretaanipinnoitteet ovat kehittyneet aiempaa käytettävämmiksi, joten niitä asennetaan lattioihin aiempaa enemmän.

Suomalainen lattiapinnoitusten asiantuntija Master Chemicals Oy perustettiin vuonna 2008. Rakennuskemikaalien maahantuonti tuli mukaan yrityksen kuvioihin jo toiminnan alkuaikoina.

”Lattiapinnoite tekee lattian pitkäikäisemmäksi. Tuomme pinnoitteita pääasiassa Saksasta”, kertoo Master Chemicalsin toimitusjohtaja Jussi Heinonen.

Pinnoitteita on monenlaisia ja niillä on erilaisia teknisiä ominaisuuksia. Pinnoitetyypit voidaan jakaa itsesiliäviin ja hierrettäviin.

”Lattiapinnoitteen yksi keskeinen etu on mekaanisen rasituksen kesto. Pinnoite kestää mainiosti lämpöä, iskuja ja kemikaaleja”, Heinonen muistuttaa.

Myös päästöttömyys on tärkeä kysymys. Monilla lattiapinnoitteilla on M1-sisäilmahyväksyntä.

kuva

Helppohoitoinen lattia

Massalattiat ovat saumattomia rakenteita.

”Saumattomuuden ansiosta pinnoitteella saa tilaan yhtenäisen hygieenisen lattiapinnan ja eheän vaikutelman. Saumaton pinnoite mahdollistaa asioiden vaivattoman liikuttelun tilassa. Se parantaa lattian käyttömukavuutta ja helpottaa kunnossapitoa.”

Samalla tällaiset lattiat ovat muunneltavia. Vaikkapa pintaväriä voidaan vaihtaa lattian elinkaaren aikana.

”Sopivilla pinnoitteilla lattiapinta voidaan saada myös vesihöyryä läpäiseväksi tai kemikaaleja kestäväksi. Pinnoitteisiin on tullut uusia ominaisuuksia ja niitä myös kehitellään koko ajan lisää”, vakuuttaa Heinonen.

kuva

Esimerkiksi Oulun sairaalan laajennusosan työmaalle on toimitettu Vesihöyryn läpäisevää epoksilattiaa. Ratkaisu parantaa lattian hygieenisyyttä ja kosteudenhallintaa.

”Urakoitsija halusi käyttää nimenomaan Master Chemicalsin toimittamia lattiatuotteita. Olemme mukana saman työmaan jatkohankkeissakin”, Heinonen mainitsee.

”Autamme suunnittelijoita, urakoitsijoita ja rakennusliikkeitä löytämään tilaan sopivimmat laatupinnoitteet, jotka luovat perustan hyvälle elämälle.”

Lisätietoja: www.master-chemicals.fi

Teksti: Ari Mononen

kuva

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

mainos_958
mainos_972

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »